Kabızlık

121 görüntüleme
E

Elif S.

26 Aralık 2025 07:01
Bebeğim 7 aylık gün içerisinde 2 ana öğün 2 ara öğün şeklinde ek gıda veriyorum. Hafta başında kabızlık yaşadık. 2 gün boyunca kaka yapamadı yaparken çığlık çığlığa ağladı ve masaj zeytinyağı gibi şeylerle destekleyerek yaptırdım ama poposundan kan gelecek kadar kötüydü. Ertesi gün sadece mama yedirdim sorunumuz düzeldi. Fakat dün tekrar çorba vs içerdim bugüngene kabız uyandık verebileceğiniz tavsiye var m? bebeğim 3.5 aylıkken sütüm kesilditamamen mamaya geçtik. 5.aydan beri de ufak ufak ek gıda sürecinde ilerliyoruz.
B

Beste G.

26 Aralık 2025 07:06
Aynı durumdayız, 2 haftadır aralıklarla kabız oluyor çok ağlıyor. Kayısı püresi armut püresi veriyorum zeytinyağı veriyorum kendi yaptığım yoğurttan yediriyorum ilk başlarda işe yatıyor gibiydi 2 gündür bunları yemesine rağmen yine katı yapıyor. Son çare doktorumuz duphalac yazdı 1 tatlı kaşığı verdim bir fayda olacak mı gün içinde yine yazarım ama doğal olarak yapabilecek bir şeyler varsa yazabilir misiniz
E

Elif S.

26 Aralık 2025 07:11
Bizim günlük yeme rutinimizin içinde kayısı incir yoğurt vs mutlaka var çorba vs de yediği haldebi anda oldu yeme rutinimiz değişmedi ama kabız oldu anlam veremedim. Durumunuza ilgili bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Size de çok geçmiş olsun.
H

Hilal ..

26 Aralık 2025 07:11
Sizin kendi tercihiniz ama benim de durumum elif hanım gibi 3 aylıkken emmeyş bıraktı formül mama ile ilerledik 5 aydan itibaren de ufak ufak başladık suan 26 haftalık ben mamasının içine biberona 1-2 çay kaşığı zeytinyağı koyuyorum ya bazen 4-5 güne bir tatlı kaşığı zeytinyağı içiriyorum doktorum da bşr şey olmaz dedi ama eğer bahsettiğiniz kadar zor süreçse doktorunuza danışarak her zaman ve sık olmamak kosulu ile gliserin kansuk fitili sorun çocuk bi rahatlasın inşallah geçer süreciniz bşr de her tadımdan sonra mutlaka su içirin
E

Elif S.

26 Aralık 2025 07:16
Bol su içiyor aslında zeytinyağını da çorbasına koyuyordum ama mamaya koymayı yada direk vermeyi denemedim. Deneyeyim teşekkür ederim
H

Hilal ..

28 Aralık 2025 10:59
Rica ederim şifa olur inşallah
E

Elif S.

28 Aralık 2025 11:13
Herhangi bir değişiklik yok 😔
H

Hilal ..

28 Aralık 2025 11:15
Kansuk fitili sordunuz mu acaba dilerseniz eczaneye danışın
E

Elif S.

28 Aralık 2025 12:09
Yarın da onu deneyeceğim inşallah
H

Hilal ..

28 Aralık 2025 13:20
10-15 dk yaptırıyor ya inşallah rahatlar
E

Elif S.

28 Aralık 2025 14:10
İnşallah çok teşekkür ederim tekrardan 🤗

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir