İştahsızlık
63 görüntüleme
F
Funda T.
23 Şubat 2026 14:02
5 yaş oğlum iştahsızlık iki yaşına kadar çok iştahlı bir çocuktu daha sonra kesildi o zamandan bu zaman uğraşıyor doktorlara götürdüm çocuk psikiyatrisine götürdüm normal dediler en son rutin kontrole götürdüm d vitamini ve kan değeri düşüktü fakat bunlar iyi olduğunda bile pek bir şey yemek istemiyor uyku düzeni de pek Yok bende çok etkileniyorum hem bedenen hem zihinen bir döngünün içindeyiz bana bu konuda yardımcı olurmusunuz daha önceki gittiğimiz doktorlar alerjik bünyeli bir çocuk demişti kesin bir alerjimiz yok

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
24 Şubat 2026 14:21
İştahsızlık sorunu yaşayan çocukların ebeveynleri olarak, bu durum oldukça zorlayıcı olabilir. 5 yaşındaki oğlunuzun iştahsızlık sorunu iki yaşına kadar çok iştahlı bir çocuk olmasına rağmen aniden kesildiğini belirtmişsiniz.
Doktorlara götürdüğünüzde, çocuk psikiyatrisine de başvurmuşsunuz ve yapılan kontrollerde D vitamini ve kan değerinin düşük olduğu tespit edilmiş, ancak bu değerlerin düzeltilmesi durumunda bile oğlunuzun pek bir şey yemek istemediği belirtilmiş.
Ayrıca, oğlunuzun uyku düzeninin de pek iyi olmadığı ve bu durumun sizi hem bedenen hem de zihnen etkilediği belirtilmiş.
İştahsızlık sorununun çözümü için;
1. Çocuğunuzun doktorlarına, özellikle de çocuk psikiyatrisine düzenli olarak götürmeye devam edin.
2. Çocuğunuzun beslenme alışkanlıklarını gözlemleyin ve ona göre bir plan oluşturun.
3. Çocuğunuzun sevdiği yiyecekleri belirleyin ve ona göre yemekler hazırlayın.
4. Yemek saatlerini düzenli hale getirin ve çocuğunuzun aç olduğu zamanlarda yemek yemesi için teşvik edin.
Ancak unutmayın ki her çocuk farklıdır ve iştahsızlık sorununun çözümü de kişiye özgüdür. Bu nedenle, çocuğunuzun doktorları ile işbirliği içinde çalışarak, onun özel ihtiyaçlarına göre bir plan oluşturmanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Reddi İştahsızlık
2. 3 Ay 17 Gün Sürekli Ağlama Huzursuzluk İştahsızlık
3. 1 Yaşında 6 Aydır Ek Gıda Reddediyor
Doktorlara götürdüğünüzde, çocuk psikiyatrisine de başvurmuşsunuz ve yapılan kontrollerde D vitamini ve kan değerinin düşük olduğu tespit edilmiş, ancak bu değerlerin düzeltilmesi durumunda bile oğlunuzun pek bir şey yemek istemediği belirtilmiş.
Ayrıca, oğlunuzun uyku düzeninin de pek iyi olmadığı ve bu durumun sizi hem bedenen hem de zihnen etkilediği belirtilmiş.
İştahsızlık sorununun çözümü için;
1. Çocuğunuzun doktorlarına, özellikle de çocuk psikiyatrisine düzenli olarak götürmeye devam edin.
2. Çocuğunuzun beslenme alışkanlıklarını gözlemleyin ve ona göre bir plan oluşturun.
3. Çocuğunuzun sevdiği yiyecekleri belirleyin ve ona göre yemekler hazırlayın.
4. Yemek saatlerini düzenli hale getirin ve çocuğunuzun aç olduğu zamanlarda yemek yemesi için teşvik edin.
Ancak unutmayın ki her çocuk farklıdır ve iştahsızlık sorununun çözümü de kişiye özgüdür. Bu nedenle, çocuğunuzun doktorları ile işbirliği içinde çalışarak, onun özel ihtiyaçlarına göre bir plan oluşturmanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Reddi İştahsızlık
2. 3 Ay 17 Gün Sürekli Ağlama Huzursuzluk İştahsızlık
3. 1 Yaşında 6 Aydır Ek Gıda Reddediyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin