1 Yaşında 6 Aydır Ek Gıda Reddediyor

127 görüntüleme
D

Dilan Ü.

8 Aralık 2025 16:21
Herkese merhabalar,
1 yaşındaki kızım 3050gr 50cm doğdu şu an 9600kg 75 cm. Ek gıdayı tadımlardan bu yana reddediyor, ve bu red gün geçtikçe daha da şiddetleniyor eskiden 2 kaşıkta oyunla vs ağzına bir şey koyabiliyordum ama şu an koysam bir tükürüyor, yutma, çiğneme de sıkıntısı yok. Belki abartıyorum diye düşünebilirsiniz ama bugün sabah kahvaltıda bir yeşil zeytin yedi. Öğlen ve akşam hiç bir şey yediremedim. Sadece anne sütü alıyor, ne yapacağımı şaşırdım artık, sevdiği bir şey bile yok, bildiğim her yöntemi denedim, dökülürmüş saçılırmış demeden blw si eline vermesi önüne tabak koyması öğünlere beraber oturma, ısrarcı olmama, bir kaç gün hiç ek gıda teklif etmeme.. bu arada dvit ve demiri düşük takviye kullanıyoruz. Demir şurubunu bile tükürüyor.. tamam vitaminleri eksik olan çocuklar iştahsız olur ama kızımın ki bambaşka bir boyut. Bir yöntemi olan var mıdır? Ne yapmam lazım tıkandım artık. Rutin muayeneler doktorumuz kg almınında bir sıkıntı olmadığını söylüyor sadece 7. Ve 8. Aylarda düşük kg almıştı. O aralıkta da hastalığı vardı.
S

Songül U. ..

8 Aralık 2025 16:29
Dilan hanım çok normal bir süreç diş çıkarma gibi bir durumu var ise de red yapabilir zorlama yapıyorsaniz da red yapıyor olabilir geçici durumlar bunlar ama çok zorlamayın olur mu çorba türü yiyecekler deneyin ekran karşısında alışkanlığı var isede unutturmaya çalışın kendinize bir rutin olusturun aynı saatler de yedirmeye çalışın 🌼🌼
D

Dilan Ü.

8 Aralık 2025 16:32
Songül Hanım cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim öncelikle. Ya tabiki diş vs etkileyebilir ama hiç mi açmazsın ağzını diyorum. Hiç zorlamıyorum teklif var ısrar yok. Çorba vs hayatta istemiyor çünkü kaşık görmeye tahammülü yok. Ekran hiç vermiyorum normalde ama bir kaç kez belki dalar diye öğün sırasında açtım ama ona bile bakmıyor çocuğa nefret geliyor konu yemek olunca. Saatlerimiz hep sabit. Çok tıkandım. Yapay zekayla kardeş olduk artık. Gpt bile tükendi.
S

Sifa D.

8 Aralık 2025 17:22
@Dilan Ülgey merhaba, kilo alımını sadece anne sütüyle mi sağlıyorsunuz? Normal şartlarda 1 yaşında çocuk sadece emerek kolay kolay kilo almaz o yüzden soruyorum.
Bir de hangi değerlerine bakıldı bilmiyorum ama aşırı iştahsızlık çinko eksikliği ile ilgili de olabiliyor ancak kilo alımı normal dediğiniz için aslında sorun iştahsızlık değil de beslenme reddi gibi oluyor. Dediğiniz kadar ileri boyutta ise bir beslenme terapistinden randevu alabilirseniz iyi bir terapist sorununuzu uzun vadeli çözmekte yardımcı olabilir.
D

Dilan Ü.

8 Aralık 2025 17:25
Merhabalar, evet sadece anne sütü alıyor. Doktorumuz da çinko eksikliğinden şüphelenmişti ancak o değeri normal çıktı. Tavsiye edebileceğiniz bir terapist var mıdır ? Cevap verdiğiniz için teşekkürler
S

Songül U. ..

8 Aralık 2025 17:27
Anladım biz anneler için çok zor bir dönem umarım anlatırsınız bu süreci en kısa zaman da ama e vitamini d vitamini demir eksikliği bunların hepsi iştahsızlık yapıyor bizde e vitamini sebebiyleydi
D

Dilan Ü.

8 Aralık 2025 17:29
E vitamininden kaynaklı olduğunu ilk defa duydum. Gerçekten sağlıklı olsunlar önemli olan o. Çok teşekkür ederim
N

Nil B.

8 Aralık 2025 19:02
Ben artık tamamen kendimi suçlamaya başladım,kızım bir yaşında ve gerçekten bugün bir lokma bile koymadı ağzına bir tane yeşil zeytin yese gerçekten sevinirdim o haldeyim. Tuhaf tuhaf yulaflı irmikli muhallebiler de yaptım anam babam usulü yemeklerde. Pankekler mücverler ama olmuyor.ben demekki bir yerde hata yapıyorum yoksa bu kadar yememezlik nasıl olabilir ki?başka çocuklar hapur hupur yerken benimki az yese her çocuk farklıdır derim. Ama hiç yemiyor o yüzden birsıkıntı var diyorum bir yerde. Bütün günlerim bir kaşık bile yediremeden ve vicdan azabı ile geçiyor.
D

Dilan Ü.

8 Aralık 2025 20:05
Nil Hanım, içinde bulunduğumuz süreç gerçekten çok sancılı, binbir hevesle hazırlıklar yapıp, dediğiniz gibi çeşit çeşit her şeyi deneyip, yahu bir şeyi sev be en azından diye iç geçirişlerin içinde kendimizi suçlamamalıyız diye düşünüyorum. Biz elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Uğraşıyoruz, okuyoruz, araştırıyoruz, soruyoruz. Bunun yükü zaten ağırken vicdan muhasebesine hiç girmeyin bence. Çünkü ben yemese bile başımı yastığa koyduğumda o gün yesin diye ne kadar çaba gösterdiğimi biliyorum keza siz de öylesiniz. Ben de aynı şeyi diyorum çok iştah beklemiyorum neden 3 kaşık yedi diye serzeniş etmiyorum. Bu çocuk besini reddediyor ve ben bunun sebebini anlamıyorum sizin gibi. Benim büyük kızım da iştahsız bir çocuktu ama oyunla müzikle kandırıp yedirebiliyordum. Küçük kızım ise evlere şenlik. O yüzden konunun bence bizimle bir alakası yok
S

Sifa D.

9 Aralık 2025 12:02
@Dilan Ülgey ve @Nil B
Merhaba, hangi şehirlerdesiniz bilmiyorum ancak en güzeli bulunduğunuz şehirde iyi bir beslenme terapisti bulup yüzyüze çalışmak ancak zaman, mekan, imkan kısıtlılığı sebebiyle ulaşamıyorsanız. Instagramda beslenmeterapistii ismiyle Funda hanım var,hem sayfasında çok faydalı şeyler var hem online olarak danışmanlık veriyor ve fiyat olarak dışarıdakilere kıyasla uygun. En azından bir kez online değerlendirme alarak sorununuzu belirleyerek ona uygun verdiği çözüm önerilerini takip edebilirsiniz. Ben de online görüşmüştüm gerçekten çok faydalı önerilerde bulundu.
Sağlıkla büyütün🙏🏻❤️
D

Dilan Ü.

10 Aralık 2025 06:09
Çok teşekkür ederiz bakacağım 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir