İştahlı Ama Çıkarıyor
65 görüntüleme
M
Merve A. M.
19 Nisan 2026 00:33
Bebegim 22 ekim dogumlu ve 5 gundur tadim yaptiriyorum. Cok hevesli, agzin kendisi de goturuyor, benim verdiklerimi de agzina aliyor ama yavas yavas ittirerek agzindan geri cikariyor. Yutmayi mi bilmiyor ben mi yanlis bir sey yapiyorum? Suya da ayni tepkiyi veriyor. Hevesle alistirma bardagindan su icmeye basliyor ama cenesinden hepsi suzuluyor, diliyle hepsini disari itiyor. Benzer sorun yasayan var mi?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye20 Nisan 2026 00:55
Bebeğinizin yaşadığı bu durum oldukça yaygın ve normal bir süreçtir.
Bebeğinizin yutma refleksi henüz tam olarak gelişmemiş olabilir. 5 gün önce ek gıdaya başladığınız için, bebeğinizin sindirim sistemi ve ağız içi kasları henüz yeni gıdalarla tanışıyor.
Bebeğinizin ağzına aldığı gıdaları yavaş yavaş iterek çıkarması normal bir reflexidir.
Bu durum, gıdayı tanımak ve sindirim sistemine uyum sağlamak için oluyor.
Yapabileceğiniz şeyler:
1. Küçük porsiyonlarla başlayın: Bebeğinizin ağzına küçük miktarlarda gıda vererek başlayabilirsiniz.
2. Sıvı kıvamına dikkat edin: Gıdaların çok sıvı veya çok katı olmamasına dikkat edin.
3. Yutma refleksini geliştirmek için: Bebeğinizin ağzına aldığı gıdaları hafifçe iterek yutmasını teşvik edebilirsiniz.
4. Sabır ve tekrar: Bu süreçte sabırlı olun ve bebeğinizi tekrar tekrar gıdalarla karşılaştırın.
Eğer bebeğinizin kilo alması veya gelişimi konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla görüşmeyi unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İştahı yok
2. Ek Gıda
3. Kilo Alımı Az mı
Bebeğinizin yutma refleksi henüz tam olarak gelişmemiş olabilir. 5 gün önce ek gıdaya başladığınız için, bebeğinizin sindirim sistemi ve ağız içi kasları henüz yeni gıdalarla tanışıyor.
Bebeğinizin ağzına aldığı gıdaları yavaş yavaş iterek çıkarması normal bir reflexidir.
Bu durum, gıdayı tanımak ve sindirim sistemine uyum sağlamak için oluyor.
Yapabileceğiniz şeyler:
1. Küçük porsiyonlarla başlayın: Bebeğinizin ağzına küçük miktarlarda gıda vererek başlayabilirsiniz.
2. Sıvı kıvamına dikkat edin: Gıdaların çok sıvı veya çok katı olmamasına dikkat edin.
3. Yutma refleksini geliştirmek için: Bebeğinizin ağzına aldığı gıdaları hafifçe iterek yutmasını teşvik edebilirsiniz.
4. Sabır ve tekrar: Bu süreçte sabırlı olun ve bebeğinizi tekrar tekrar gıdalarla karşılaştırın.
Eğer bebeğinizin kilo alması veya gelişimi konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla görüşmeyi unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İştahı yok
2. Ek Gıda
3. Kilo Alımı Az mı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...