Ek Gıda

69 görüntüleme
Ebru K.

Ebru K.

4 Mart 2026 23:28
Kızım bir hafta sonra tam beş aylık olacak iki gündür biz yemek yerken çok hareketleniyor ve ona vermeyince bağıra bağıra ağlıyor ne yapicamizi şaşırdık doktor randevumuza bir hafta var daha başınıza böyle bir şey gelen anneler ne olur tavsiye verin emzirmek istiyorum emmiyor yemek masasına heyecanlanıyor
A

Arzu.G

4 Mart 2026 23:30
Oğlum da öyleydi [5.aydan](5.aydan) sonra başladık [tadimlara.ek](tadimlara.ek) gıda için yeterli gelişimi ve isteği varsa minik minik tadimlar yaptırabilirsiniz [bence.onemli](bence.onemli) olan miktarı dengede tutmak bağırsakların alışma sürecinde kabızlık yaşamamak için 🙏
Ebru K.

Ebru K.

4 Mart 2026 23:32

Arzu.G

Oğlum da öyleydi [5.aydan](5.aydan) sonra başladık [tadimlara.ek](tadimlara.ek) gıda için yeterli gelişimi ve isteği varsa minik minik tadimlar yaptırabilirsiniz [bence.onemli](bence.onemli) olan miktarı dengede tutmak bağırsakların alışma sürecinde kabızlık yaşamamak için 

Nasıl başladınız peki neler vermeye başladınız
E

Esin ..

4 Mart 2026 23:38
Şu an biz de aynı durumdayız bizim de 5 aylık olmamıza 4-5 gün var. O kadar istekli ki anlatamam ama bugün doktorumuz ek gıda için daha erken olduğunu biraz daha beklememizi söyledi. Başını dik tutabiliyor ama destekle tam olarak oturamıyor. Eğer nörolojik olarak hazırsanız başlayabilirsiniz diyor doktorlar genelde. Ama bizimle aynı durumu yaşayan varsa deneyimlerini yazarsa çok mutlu olurum.
A

Arzu.G

4 Mart 2026 23:38

Ebru Kaya

Nasıl başladınız peki neler vermeye başladınız

Kabak havuç patates gibi sebzelerle başladım ben bunlar çok alerjik olmadığı için birer gün denedim bir çay kaşığı kadar .sonra ikili karışım şeklinde verdim böyle sebzeleri .yavaş yavaş artırdım hep miktarı minik minik. her tadıma mutlaka zeytinyağı ekledim kabızlık olmaması için .sonra yoğurt ve meyvelerle devam ettim . sonra yumurta tahin gibi domates gibi alerji ihtimali daha yüksek olanları verdim onları 2-3 gün denedim tek tek . Zaten bunlarla 1-2 ay geçmiş oluyor sonra kuzu kıyma tavuk verdim
A

Arzu.G

4 Mart 2026 23:42
Ama mesela yakın bir arkadaşım eski usul direk yemek suları ekmek çorbalarla başladı tadım süreci yapmadı ne yiyorlarsa bebeğine de onu verdi yutabileceği şekilde .kabızlık haricinde bir sikinti yasamadilar tabi ama ne kadar doğru bir yontem bilemiyorum .iyi tarafı şuan aynı aydayiz ben zor bela bir tabak yediriyorken onlar çocuğun önüne ne koysa sapur şupur yiyor bitiriyor maşallah :)
Ebru K.

Ebru K.

4 Mart 2026 23:43

Arzu.G

Ama mesela yakın bir arkadaşım eski usul direk yemek suları ekmek çorbalarla başladı tadım süreci yapmadı ne yiyorlarsa bebeğine de onu verdi yutabileceği şekilde .kabızlık haricinde bir sikinti yasamadilar tabi ama ne kadar doğru bir yontem bilemiyorum .iyi tarafı şuan aynı aydayiz ben zor bela bir tabak yediriyorken onlar çocuğun önüne ne koysa sapur şupur yiyor bitiriyor maşallah :)

En sevidigim bebek tarzı inşallah benim kızım da öyle olur :)
A

Arzu.G

4 Mart 2026 23:44

Ebru Kaya

En sevidigim bebek tarzı inşallah benim kızım da öyle olur :)

İnşallah Allah herkese kolay uyuyan ve güzel yiyen bebek nasip etsin gerisi kolay zaten 😊
Y

Yeter A.

5 Mart 2026 00:31

Esin

Şu an biz de aynı durumdayız bizim de 5 aylık olmamıza 4-5 gün var. O kadar istekli ki anlatamam ama bugün doktorumuz ek gıda için daha erken olduğunu biraz daha beklememizi söyledi. Başını dik tutabiliyor ama destekle tam olarak oturamıyor. Eğer nörolojik olarak hazırsanız başlayabilirsiniz diyor doktorlar genelde. Ama bizimle aynı durumu yaşayan varsa deneyimlerini yazarsa çok mutlu olurum.

Benim bebekte 4 ,5 aylıkken xok isteklıydı. Oturamıyordu tam olarak. Ana kucağına koyuyprdum. Başını dık tutacak sekılde o an yedıpımız ne varsa az az verdım baktm istekli. Havuc,kabak işte bilindik ne varsa tadım için denedim. Ama bilseydim hiç onuda yapmazdm ne varsa verirdm. Yani kabızlık sorunu falan olmadı xok sükür. Suan 6,5 aylık 6 ayda hersyı vermeye başladım. Alerji yapabilecek seyler belli yumurta vs onları dıkkatlı [verin.kı](verin.kı) ben beyazınıda verıyrum suan. Bende xok düşünüyodm erken mı degıl mi başlasam mı,bi yerden başlamak gerek bebek istekliyse .

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir