Kilo Alımı Az mı

160 görüntüleme
F

Funda Y.

10 Şubat 2026 15:49
Bebeğim tam 5 ay 5 günlük 2 ocakta kilosu 5.580 di 9 şubatta ise yani 1 ay 1 hafta sonra kilosu 6.280 e çıktı sizce kötü mü? Doktor asistandı ve 15 ocaktaki kilosuna göre baktı sanırım 15 ocakta 5.950 kg dı o günden bu güne aldığı evet az ama ay genelinde bakarsak 500 gr üzeri normal sayılmaz mı? Bebeğimin doğum kilosu 3.820 kg ve boyu 47 cm di. Şuan kilo 6.280 boy 64 cm. Her şe erken yapıyor oturuyor dönüyor diş çıkarmak üzere
A

Ayşenur T.

10 Şubat 2026 16:08
Merhabalar Funda anne, sizi en iyi ben anlarım. Oğlum da 6 aylık. Doğum kilosu sizden biraz fazlaydı. İlk ayında hiç kilo almamıştı sadece uzamıştı mama başladık 2 ay kullandık. Sonra ben inat ettim sadece emzireceğim dedim ve emziriyorum. Aslında süt var ve gerçekten çok emiyor ancak nasıl oluyorsa her ay hep sınırda kilo alımı gerçekleşiyor. Hatta 4. Ayından 5. Ayına 300 gram almıştı sadece doktor sınırda almış takip edelim dedi sadece. İlk aylarda takibi az aldığı için doktorumuz beni biraz germişti hatta değiştirmeyi düşünüyordum ki hala düşünüyorum. Ancak gelişimsel açıdan sizin bebişiniz gibi hiçbir sıkıntı yok hatta dönmeleri çok erken yapmaya başladı, kafasını tutabiliyor, kendini kaldırabiliyor, bilişsel anlamda anlamlı tepkiler veriyor, uzanıyor gördüğü şeyi almaya çalışıyor, ezcümle ayına göre her şeyi yapıyor. O yüzden ben artık saldım kafamı rahat bırakıyorum strese girmiyorum doymasa ağlar kafasına girdim inanın insanı çok rahatlatıyor ve sütün artmasını sağlıyor. Siz de takılmayın eninde sonunda büyüyecek eğer fiziksel ve bilişsel bir sorunu yoksa biraz salın rahat olun bebişinize yetiyorsunuz maşallah boyu çok güzel uzamış ve büyümüş, sevgiler ♥️
F

Funda Y.

10 Şubat 2026 16:11

Ayşenur Taranoğlu

Merhabalar Funda anne, sizi en iyi ben anlarım. Oğlum da 6 aylık. Doğum kilosu sizden biraz fazlaydı. İlk ayında hiç kilo almamıştı sadece uzamıştı mama başladık 2 ay kullandık. Sonra ben inat ettim sadece emzireceğim dedim ve emziriyorum. Aslında süt var ve gerçekten çok emiyor ancak nasıl oluyorsa her ay hep sınırda kilo alımı gerçekleşiyor. Hatta 4. Ayından 5. Ayına 300 gram almıştı sadece doktor sınırda almış takip edelim dedi sadece. İlk aylarda takibi az aldığı için doktorumuz beni biraz germişti hatta değiştirmeyi düşünüyordum ki hala düşünüyorum. Ancak gelişimsel açıdan sizin bebişiniz gibi hiçbir sıkıntı yok hatta dönmeleri çok erken yapmaya başladı, kafasını tutabiliyor, kendini kaldırabiliyor, bilişsel anlamda anlamlı tepkiler veriyor, uzanıyor gördüğü şeyi almaya çalışıyor, ezcümle ayına göre her şeyi yapıyor. O yüzden ben artık saldım kafamı rahat bırakıyorum strese girmiyorum doymasa ağlar kafasına girdim inanın insanı çok rahatlatıyor ve sütün artmasını sağlıyor. Siz de takılmayın eninde sonunda büyüyecek eğer fiziksel ve bilişsel bir sorunu yoksa biraz salın rahat olun bebişinize yetiyorsunuz maşallah boyu çok güzel uzamış ve büyümüş, sevgiler ♥️

Ayşenur hanım değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız bende aslında sizin gibi bu süreci kendi içimde hallediyorum fakat her kontrole gittiğimizde tekrar başa sarıyorum şimdi yine böyle bi kuşkulandım osman hoca görüp cevaplasa bi rahatlayacağım da henüz cevabına erişemedim. Sizin söyledikleriniz de çok kıymetli aynı benim bebeğimde gelişim olarak iyi o yüzden takmayacağım. Sağlıkla büyütün, sevgiler ❤️
A

Ayşenur T.

10 Şubat 2026 16:18
Hep rahat olun gerçekten çok benzer süreçleri yaşıyoruz. Her doktor kontrolüne gitmeden önce mideme kramplar girerdi ilk 4 ay . Bir ara manyak gibi her gün tartmaya başlamıştım baktım bu bize zarar veriyor gerçekten bıraktım ister az alsın ister çok gelişiminde sorun yok ben öyle bakıyorum. Hiç dert etmeyin bebişiniz çok sağlıklı çok güzel büyüyor. 😇
N

Nur A.

10 Şubat 2026 16:28
Merhaba dr bebeğin 5.ayında doğum kilosunun iki katına çıktı mı diye bakıyorlar o yüzden öyle söylemiştir yoksa ayına göre kilosu normal bebek kilolu doğduğu için beklenenin altında kalıyor enabızda aşı takvimi bölümüne girin orda persentil eğrisi alanı var orada veriler girilmiştir ordan takip edebilirsiniz boyu kilosunu
F

Funda Y.

10 Şubat 2026 16:58

Nur A.

Merhaba dr bebeğin 5.ayında doğum kilosunun iki katına çıktı mı diye bakıyorlar o yüzden öyle söylemiştir yoksa ayına göre kilosu normal bebek kilolu doğduğu için beklenenin altında kalıyor enabızda aşı takvimi bölümüne girin orda persentil eğrisi alanı var orada veriler girilmiştir ordan takip edebilirsiniz boyu kilosunu

Evet gerçekten doğum kilosu gayet iyiydi ama sonra sarılık olup kilo kaybetti 20 gün toparlanamadık bu şekilde öyküye baksalar anlarlar aslında 🥰
N

Nur A.

10 Şubat 2026 17:54

Funda Yılmaz

Evet gerçekten doğum kilosu gayet iyiydi ama sonra sarılık olup kilo kaybetti 20 gün toparlanamadık bu şekilde öyküye baksalar anlarlar aslında 🥰

Böyle bir öyküsüde varsa kiloda normal bence hatta siz bir hafta sonra ufak ufak tadımlara başlayın derim anca bitiyor 6 aylık olduğunda tadım safhası
F

Funda Y.

10 Şubat 2026 17:55

Nur A.

Teşekkür ederim, kilosu normalin altındadır dedi uygulama
F

Funda Y.

10 Şubat 2026 17:55

Nur A.

Böyle bir öyküsüde varsa kiloda normal bence hatta siz bir hafta sonra ufak ufak tadımlara başlayın derim anca bitiyor 6 aylık olduğunda tadım safhası

Evet tadıma başlayacağız ilk olarak 3 gün yoğurt vereceğim bakalım
A

Ayşenur T.

10 Şubat 2026 22:42

Funda Yılmaz

Evet tadıma başlayacağız ilk olarak 3 gün yoğurt vereceğim bakalım

İlk yoğurtla başlamayın diyorlar benim de kafam karışık o yüzden diğerlerinden tadıma başlattım. Eğer bebek sofrada gördüğünü ağzına atmaya çalışmıyorsa acele etmeyin derim bebeğin hazır olmadığı anlamına geliyor. Osman hoca da 5. Ay için erken olduğunu bugün vurgulamıştı hatta tekrar.
F

Funda Y.

10 Şubat 2026 22:56

Ayşenur Taranoğlu

İlk yoğurtla başlamayın diyorlar benim de kafam karışık o yüzden diğerlerinden tadıma başlattım. Eğer bebek sofrada gördüğünü ağzına atmaya çalışmıyorsa acele etmeyin derim bebeğin hazır olmadığı anlamına geliyor. Osman hoca da 5. Ay için erken olduğunu bugün vurgulamıştı hatta tekrar.

Benim kız belirtilerin hepsini gösteriyor o yüzden tadımlara başlayım dedim zaten 3 gün kuralı var ya ben onları tattırana kadar 6 aylık olmuş olur bile
D

Damla K.

11 Şubat 2026 14:22
benim bebeğimde şuan bayadır kilo almıyor 5 ay 15 günlük ve içmiyor ama vs yani mamayla beslenen birbebek ama çok az içiyor diş çıkarırken sanırım iştahsızlık normal
F

Funda Y.

11 Şubat 2026 14:23

Damla Kaya

benim bebeğimde şuan bayadır kilo almıyor 5 ay 15 günlük ve içmiyor ama vs yani mamayla beslenen birbebek ama çok az içiyor diş çıkarırken sanırım iştahsızlık normal

Olabilir gerçekten insan kahroluyor iştahsız bebek çok zor yaa Allahım inşallah bir an önce toparlar benim bebeğimde diş çıkarmaya çalışıyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir