Hala mı Depresyon 😕
981 görüntüleme
A
Ayşe H. B.
28 Nisan 2026 12:32
Kızlar bebeğim 2 ay 22 günlük oldu. Ve ben hala bir şeylere yetişemiyorum. Bebekle ilgilenirken bütün işler kalıyor. Onunla iş yapmaya alış diyorlar ama bu nasıl olcak. Yıkanacak ütülenecek eşyalar, süpürülmesi gereken ev, düzenlenmesi gereken dolaplar. Her şey o kadar karışık ki. Bazen duş almaya bile vakit olmuyor. Bu duyguları yaşayan hala daha yaşayan var mı. Ya da nasıl başa çıkıyorsunuz bana da yardımcı olun lütfen.🙏

Yeter O. ..
28 Nisan 2026 22:47
Gurbette tek büyütüyorum şuan 10 aylık yinede çok şükür Mutfağa yanıma koyduğumda duruyor onunla konuşuyorum derken sonra emekliyor tabi evin içini geziyor bazen zorlanıyorum bende 😅🥹
A
Ayşe H. B.
29 Nisan 2026 08:47
Bende yalnızım kimse yok yardımcı ben de aynı duygularla baş etmeye çalışıyorum olmuuor oturup ağlıyorum saat 15.00 kahvaltı yaptığımı biliyorum süt olmayacak korkusu ayrı dert
A
Ayşe H. B.
29 Nisan 2026 08:48
Gurbette tek büyütüyorum şuan 10 aylık yinede çok şükür Mutfağa yanıma koyduğumda duruyor onunla konuşuyorum derken sonra emekliyor tabi evin içini geziyor bazen zorlanıyorum bende 😅🥹
E
Elanur Ü.
29 Nisan 2026 09:17
Bebeğim 9 aylık oldu ve hala alışıp her işe yetişemiyorum. O kadar yorgun oluyorum ki üzerimde ki tişörtü 3 gündür giyiyorum. Çocuk ev koca derken kendimi kaybediyorum. Ama biliyorum ki bu zamanlar geçici…
A
Ayşe H. B.
29 Nisan 2026 09:21
Bebeğim 9 aylık oldu ve hala alışıp her işe yetişemiyorum. O kadar yorgun oluyorum ki üzerimde ki tişörtü 3 gündür giyiyorum. Çocuk ev koca derken kendimi kaybediyorum. Ama biliyorum ki bu zamanlar geçici…
G
Gul G.
30 Nisan 2026 18:08

Yeter O. ..
30 Nisan 2026 18:10
Yazını okurken çok üzüldüm çünkü hepimiz yaşadık emin ol kızım şimdi 10 aylık çok şükür rahatladık Seninde öyle olacak sabret ama olur bebeğin yattığında azda olsa uyu dinlen biraz
A
Ayşe H. B.
30 Nisan 2026 18:20
Ben de gurbetteyim. 3 aylik gazli bir bebegim var. gazdan dolayi gunduzleri neredeyse hic uyuyamiyor, bu onu strese sokuyor ya agliyor ya inliyor. Dertlesebecegim, islerimi paylasabilecegim kimsem yok. Esim de… ev islerine isten geldikten sonra cok az vakitte az biraz yardimci olabiliyor. O da stresli. Onun stresi de benim uzerimde. Herkesin stresi benim uzerimde… bense tek kelime edemiyorum. Bugun burayi gordum. Bunlari yazarken agliyorum. Sanki kapana kisilmis gibiyim. Kendimi regule edip duygularimi yatistirabilecegim bir alan yok. Bebegime belli etmemek icin de cok ugrasiyorum… off zor cok zor, hepimize allah kolaylik versin
A
Ayşe H. B.
30 Nisan 2026 18:59
Yazını okurken çok üzüldüm çünkü hepimiz yaşadık emin ol kızım şimdi 10 aylık çok şükür rahatladık Seninde öyle olacak sabret ama olur bebeğin yattığında azda olsa uyu dinlen biraz

Yeter O. ..
1 Mayıs 2026 23:02
Bende öyleydim emin ol siz hala lohusasınız o yüzden bi dört ay olunca eski ruh halinize geri döneceksiniz psikoloğa gitmeye hiç gerek yok saçma sapan ilaç yazıyorlar gerek yok sadece sabırlı olun
A
Ayşe H. B.
2 Mayıs 2026 00:02
Bende öyleydim emin ol siz hala lohusasınız o yüzden bi dört ay olunca eski ruh halinize geri döneceksiniz psikoloğa gitmeye hiç gerek yok saçma sapan ilaç yazıyorlar gerek yok sadece sabırlı olun

Naile B. P.
2 Mayıs 2026 00:34
Bebeğinizin uykuya bağlı olduğu zamanlar… En iyisi öncelik yardım almak olsun. Eğer yardım alamıyorsanız önce derin bir nefes alın ve sadece bir işi yapın. Mesela yarın sadece çamaşır yıkanacak. Yemek yapılmayacak. Sonra çamaşırlar katlanacak. Bitti. Sonra ikinci yapılacak diye diye gidecek. Ben bebeğimin o zamanlarında uyumayıp gece ıspanak temizlemiştim. Hiç gereği yokmuş. Ev temiz olsun düzenli olsun diye mahvolmuştum. Ama bir yerden sonra da koyvermek lazım. Aman iş kalsın
A
Ayşe H. B.
2 Mayıs 2026 06:35
Bebeğinizin uykuya bağlı olduğu zamanlar… En iyisi öncelik yardım almak olsun. Eğer yardım alamıyorsanız önce derin bir nefes alın ve sadece bir işi yapın. Mesela yarın sadece çamaşır yıkanacak. Yemek yapılmayacak. Sonra çamaşırlar katlanacak. Bitti. Sonra ikinci yapılacak diye diye gidecek. Ben bebeğimin o zamanlarında uyumayıp gece ıspanak temizlemiştim. Hiç gereği yokmuş. Ev temiz olsun düzenli olsun diye mahvolmuştum. Ama bir yerden sonra da koyvermek lazım. Aman iş kalsın
Ü
Ümmü
4 Mayıs 2026 17:49
Ben de gece kalkıp tuvalet banyo temizliği yapayım dedim, sonra vazgeçtim uyumak daha güzel geldi. Her an uyuyup dinlenmek istiyorum gibi. Elim ayağım hiçbir şeye kalkmıyor. Bu normal mi bilmiyorum hep böyle olcak diye de korkuyorum 😔
E
Emel
4 Mayıs 2026 17:59
11. Aydan sesleniyorum olmuyor yetisilmiyor bazen eski beni cok ozluyorum en azından eski ben kendime yetebiliyordum simdi ne Bebegime yetebildigimi hissediyorum ne kendime yemekmis bulasıkmıs camasırmıs dusunmek bile istemiyorum
A
Ayşe H. B.
4 Mayıs 2026 19:40
Bu normal bende bir şey yapmak İstemiyorım telefona baktığımda vicdan azabı çekiyorum o uyanıkken tv falan açmıyorum arkada sesleri alıp kafasını boş şeylerle doldurmamak adına bebeğim 4 aylık ne yapacağımı bilmiyorum tek başına yemek ev misafirler gerçekten işin içinden çıkılmaz bir hal aldı her gün ağlama krizleri bu ara bebeğimde uykuya geçişte ağlıyor normalde desteksiz uyuyordu şimdi kucağımda uyumak istiyor gündüzleri en çok 45 dk uyuyor hangi işi ne ara yapalım uyanacak diye sessiz kalıyorum uyanıncada benimle ev gezmek istiyor oturmak istemiyor öyle çıkılmaz bir süreç
A
Ayşe H. B.
4 Mayıs 2026 19:41
11. Aydan sesleniyorum olmuyor yetisilmiyor bazen eski beni cok ozluyorum en azından eski ben kendime yetebiliyordum simdi ne Bebegime yetebildigimi hissediyorum ne kendime yemekmis bulasıkmıs camasırmıs dusunmek bile istemiyorum
B
Burcu K.
6 Mayıs 2026 23:00
Keşke benim sıkıntım da bunlar dan birtsnesi olsaydı
A
Ayşe H. B.
6 Mayıs 2026 23:03
Keşke benim sıkıntım da bunlar dan birtsnesi olsaydı
B
Burcu K.
6 Mayıs 2026 23:06
Keşke benim sıkıntımda bunlardan biri olsaydı yerinde olmayı çok isterdim