Hala mı Depresyon 😕
980 görüntüleme
A
Ayşe H. B.
28 Nisan 2026 12:32
Kızlar bebeğim 2 ay 22 günlük oldu. Ve ben hala bir şeylere yetişemiyorum. Bebekle ilgilenirken bütün işler kalıyor. Onunla iş yapmaya alış diyorlar ama bu nasıl olcak. Yıkanacak ütülenecek eşyalar, süpürülmesi gereken ev, düzenlenmesi gereken dolaplar. Her şey o kadar karışık ki. Bazen duş almaya bile vakit olmuyor. Bu duyguları yaşayan hala daha yaşayan var mı. Ya da nasıl başa çıkıyorsunuz bana da yardımcı olun lütfen.🙏
Ü
Ümmü
28 Nisan 2026 12:34
Başa çıkamıyorum
A
Ayşe H. B.
28 Nisan 2026 12:35
Başa çıkamıyorum

Hatice C. ..
28 Nisan 2026 12:37
Yok yetişemiyoruz mesela şuan yemek yapılacak ev toplanılacak v.s yapılacak işler var ama ben ne yapıcam yatıcam dinlenmeliyim ki sağlam kafayla iş düzeni kurabileyim bazen de destek istiyorum çaya kahvaltıya gelin deyip aileden arkadaştan yardım istiyorum iş bölümüyle onu günü halletmiş oluyoruz sıkmayın canınızı olduğu kadarını yapın inanın tek değilsiniz ♥️

Afranur K.
28 Nisan 2026 12:44
7. Aydan sesleniyor yetişmiyor maalesef, en son eşime mutfağı en son ne zaman topladın, evdeyim diye boş muyum sanıyorsun diye cırladım. 2 gündür topluyor mutfağı.
Maalesef yardım istemek dışında çok opsiyonunuz olduğunu düşünmüyorum çünkü çocuklarımız da ilgi istiyorlar haklı olarak, onlarla eğlenilsin bakılsın onlara ve bu en çok onların hakkı, bulaşığı eşiniz toplayıp çamaşırı katlayabilir.
Maalesef yardım istemek dışında çok opsiyonunuz olduğunu düşünmüyorum çünkü çocuklarımız da ilgi istiyorlar haklı olarak, onlarla eğlenilsin bakılsın onlara ve bu en çok onların hakkı, bulaşığı eşiniz toplayıp çamaşırı katlayabilir.
Z
Zeynep N. İ.
28 Nisan 2026 12:47
Kızım tam 3 aylık, her hafta farklı güncelleme geliyo kendisine. Gündüz uykuları kuş gibi, bende kahvaltımı bile çookk sonra kısacık yapabiliyorum.. onların bu hallerinin tadını çıkarmaktan başka yapılacak bir şey yok sanırım :)
S
Seher T.
28 Nisan 2026 13:08
10 aylik oldu hala yetisemiyorum yalniz değilsin ki şuan senin böyle hissetmen daha normal daha cok kucuk bebegin yetisebildigin kadarını yap kafana takma zaman cok hızlı geçiyor sağlık olsun gerisi bi şekilde olur
M
Melike G.
28 Nisan 2026 13:10
Yetişmicek artık bunu kabullen normali bu, düzenimiz artık düzensizlik
2 haftada bir banyo yaptığımı bilirim
2 haftada bir banyo yaptığımı bilirim
A
Ayşe H. B.
28 Nisan 2026 13:12
Artık bu şekilde yaşayacaksın diyorsunuz yani. Evet istedikleri ilgi ve ben bunu verebiliyor muyum diye de kendimi yiyorum. Ona da yetmek istiyorum. Ben de aynı şekilde kahvaltı yapmaya çalış. Bir yandan da onlara süt üretmemiz lazım. Ah ahhh umarım alışırım
İ
İrem Ü.
28 Nisan 2026 13:20
Bebeğim 1 aylık 2 anne de bizimle ancak hale yola giriyor, Allah herkese yoldaş yardımcı nasip etsin işler su gibi aksın bebişler sağlıkla büyüsün anneler gidşnce tek naparım olduğu kadar olmadığı kader
A
Ayşe H. B.
28 Nisan 2026 13:25
Bebeğim 1 aylık 2 anne de bizimle ancak hale yola giriyor, Allah herkese yoldaş yardımcı nasip etsin işler su gibi aksın bebişler sağlıkla büyüsün anneler gidşnce tek naparım olduğu kadar olmadığı kader
Z
Zeynep B. B.
Premium Üye
28 Nisan 2026 13:41
Bebeğim 8 aylıkk evet bazen cok yorucu oluyor ancak farklı bır yerden bakmak ıstıyorum bebegınız gazlı huysuz sürekli ağlayan bir bebek değilse eğer bıraz bebeklerı tek bırakıp kendılerının oynamasına musade etmiyor olabilirmisiniz ben bıraz bebeklerı yukarıda bahsettım problemler yoksa kendımıze kendımız bagımlı yapıyoruz gibi geliyor ,bebekler bunuda bence öğreniyor bı oyuncaga odaklandıgında kenara cekılıp oynamasına musade edıyorum mutfaktaysak bırlıkte yapıyoruz onunda ılgısını cekıcek bılaç oyuncak koyuyorum ,banyosunu hazırlarken( kuvet su ) banyonun onune koyuyorum onu kı izlesin, akşam üstü onu yatıtmadan onunla bırlikte salonu topluyoruz belkı benım bebegım boyledır ama benı ızlemekten keyıf alıyor onunda ılgısını bu anlamda yonlendırısenız belkı işe yarar ve sızde bazı seyler ıcın vakıt bulursunuz en kotu sadece bıraz uzanırsınız o kendı kendıne oynarken . ( bilir kişi değilim Hadsizlikte yapmak istemem ama bu dönemm bıraz böyle olacak dünyaya yeni geldiler ve hiç bişey bılmıyorlarr tüm anneleri kucaklıyorumm )
R
Rahima A.
28 Nisan 2026 13:53
6 aylık bebeğim var kucaktan inmiyor yanından uzaklaştığım an ağlama krizine giriyor evet bende yetişemiyorum diye çok üzülüyordum açıkçası sonra saldım gün içerisinde bebeğimle birlikte zaman geçiriyorum eşim haftada 2 gün evde ve o olduğu günler birlikte dip köşe temizlik yapıyoruz 1 haftaya yetiyor fırsatım olursa bi tur süpürüyorum yemekleeride aynı şekilde haftalık buzluk hazırlığı yapıyoruz annem kardeşlerim arkadaşlarım kayınvalidem herkes uzakta yakın olsaydı onlardan yardım isterdim maalesef yakın değiller size en çok yardım edebilecek sizin işinizi rahatlatacak kişi eşiniz
İ
İrem Ü.
28 Nisan 2026 13:56
Ne güzel kiminizin annesi kiminizin arkadaşı kardeşi var. Ben yalnızım belki o yüzden bu kadar ne yapacam duygularıyla baş edememem. Bir şey yapıyorum doğru biliyorum amabir onay istiyorum. Bu duyguyla da başa çıkamıyorum.
A
Ayşe H. B.
28 Nisan 2026 14:03
Ben hala neyi nasıl yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum niye ağlıyor doymadı mı gazı çıktı yoksa daha var mı mama daha versem mi sürekli kafamda evirip çevirip duruyorum. Bu sürecin bir doğrusu bir yanlışı yok, Allah gönül ferahlığı versin. Keşke yanınızda yarenlik edecek biri olsaydı, akşam eşinizden destek alabiliyor musunuz?
A
Ayşe H. B.
28 Nisan 2026 14:17
Bebeğim 8 aylıkk evet bazen cok yorucu oluyor ancak farklı bır yerden bakmak ıstıyorum bebegınız gazlı huysuz sürekli ağlayan bir bebek değilse eğer bıraz bebeklerı tek bırakıp kendılerının oynamasına musade etmiyor olabilirmisiniz ben bıraz bebeklerı yukarıda bahsettım problemler yoksa kendımıze kendımız bagımlı yapıyoruz gibi geliyor ,bebekler bunuda bence öğreniyor bı oyuncaga odaklandıgında kenara cekılıp oynamasına musade edıyorum mutfaktaysak bırlıkte yapıyoruz onunda ılgısını cekıcek bılaç oyuncak koyuyorum ,banyosunu hazırlarken( kuvet su ) banyonun onune koyuyorum onu kı izlesin, akşam üstü onu yatıtmadan onunla bırlikte salonu topluyoruz belkı benım bebegım boyledır ama benı ızlemekten keyıf alıyor onunda ılgısını bu anlamda yonlendırısenız belkı işe yarar ve sızde bazı seyler ıcın vakıt bulursunuz en kotu sadece bıraz uzanırsınız o kendı kendıne oynarken . ( bilir kişi değilim Hadsizlikte yapmak istemem ama bu dönemm bıraz böyle olacak dünyaya yeni geldiler ve hiç bişey bılmıyorlarr tüm anneleri kucaklıyorumm )
N.
28 Nisan 2026 16:41
4. Aydan ve bu saate kalan zorla uyuttugum 2. Uykumuzdan yaziyorum şu an. Bence yemek ev işi bebek biraz büyüyene hatta kendi kendine oyun kurana kadar mükemmel olmayacak hatta bazen olmayacakta ben kabullendim. Kabullenmeyince onu uyuturken oyun oynarken bile beynimde yapılacak işler yemekler dönüyor ve bu sefer bebeğe tahammülüm kalmıyor. Bu sefer stres oluyorum ve o da bunu hissediyor. O yüzden ben bıraktım. Olduğu kadarıyla artık. Kolaylıklar diliyorum size de
A
Ayşe H. B.
28 Nisan 2026 17:20
4. Aydan ve bu saate kalan zorla uyuttugum 2. Uykumuzdan yaziyorum şu an. Bence yemek ev işi bebek biraz büyüyene hatta kendi kendine oyun kurana kadar mükemmel olmayacak hatta bazen olmayacakta ben kabullendim. Kabullenmeyince onu uyuturken oyun oynarken bile beynimde yapılacak işler yemekler dönüyor ve bu sefer bebeğe tahammülüm kalmıyor. Bu sefer stres oluyorum ve o da bunu hissediyor. O yüzden ben bıraktım. Olduğu kadarıyla artık. Kolaylıklar diliyorum size de
B
Büşra ..
28 Nisan 2026 21:21
6 aylık olduk bende yalnız baktım uykusuzluk açlık yorgunluk lohusalık hepsi bir arada oluyor. Allahım nolur bana birini gönder diye ağladığımı bilirim. 6. Aydayız şükür evet her anı zor ama sen alışıyorsun bebeğini tanıyorsun artık bu yüzden geçecek diyemiyorum ama alışacaksın. Sağlık olsun yeter ki bir gün bizde deliksiz uyuyacağız kızlar 😅🫠🙏🏻
A
Ayşe H. B.
28 Nisan 2026 21:23
6 aylık olduk bende yalnız baktım uykusuzluk açlık yorgunluk lohusalık hepsi bir arada oluyor. Allahım nolur bana birini gönder diye ağladığımı bilirim. 6. Aydayız şükür evet her anı zor ama sen alışıyorsun bebeğini tanıyorsun artık bu yüzden geçecek diyemiyorum ama alışacaksın. Sağlık olsun yeter ki bir gün bizde deliksiz uyuyacağız kızlar 😅🫠🙏🏻
Ü
Ümmü
28 Nisan 2026 22:38
Ne güzel kiminizin annesi kiminizin arkadaşı kardeşi var. Ben yalnızım belki o yüzden bu kadar ne yapacam duygularıyla baş edememem. Bir şey yapıyorum doğru biliyorum amabir onay istiyorum. Bu duyguyla da başa çıkamıyorum.
Yükleniyor...