Gündüz Emmeme

117 görüntüleme
M

Melike U.

Premium Üye
26 Mayıs 2026 20:13
Bebeğim üç aylık. Gündüzleri bazen emmek istemiyor alıyor emip bırakıyor ağlıyor hep. Gazını çıkarabiliyor gaz sebepli değil, süt alerjisi olabilir dedi doktor süt ürünlerini kestim yine aynı durum devam ediyor. Yumurta ve kuruyemişi dahi kestim fakat yine değişen bir şey olmadı. Tazyikli geliyor sütüm ön sağım yapıyorum geri yaslanıyorum yok yine reddediyor. Yani deneyebileceğim her şeyi denedim neredeyse ama yine mızmızlanıyor ama uykulu halde ve geceleri çok güzel emiyor. Bunun sebebi ne olabilir gerçekten doğduğundan beri böyle danışmana başvurdum yine değişen bişey olmadı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Mayıs 2026 20:19
Bebeğinizin gündüz emmeme sorunu yaşıyor olması sizi endişelendirmiş olmalı. Öncelikle, bu sorunun birkaç olası nedeni olabilir.

Meme Reddi: Bebeğiniz meme ile ilgili bir sorun yaşıyor olabilir. Bu durum bazen anne sütünün tadında, kokusunda veya akış hızında yaşanan değişikliklerden kaynaklanabilir.
Süt Alerjisi: Doktorunuz süt alerjisi olasılığını dile getirdiğinden, bu ihtimali tamamen dışlamak mümkün değil. Ancak, sadece süt ürünlerini kesmekle yetinmeyip, aynı zamanda yumurta ve kuruyemişleri de kesmiş olmanız, alerjinin başka bir gıdaya olabileceğini düşündürüyor.
Gaz Sorunu: Gaz sancısı bazen emzirmeyi zorlaştırabilir, ancak gazını çıkaramadığı için değil, zaten gazını çıkarabiliyor ve bu durumdan emin olduğunuz için gaz sorununun nedeni olabileceğini düşünmüyorsunuz.
Büyüme ve Gelişim: Üç aylık bebeklerde beslenme alışkanlıklarında değişimler normaldir. Bebeğiniz gündüzleri emmiyor olabilir çünkü başka şeylerle ilgileniyor veya doyuyor olabilir.

Bu durumla başa çıkmak için:

1. Emzirme Danışmanıyla Görüşme: Danışman size özel tavsiyeler verebilir ve emzirme tekniklerinizi değerlendirebilir.
2. Bebeğinizin Ağız ve Dil Bağını Kontrol Edin: Bazen bebeklerin ağız veya dil bağı emzirmeyi zorlaştırabilir.
3. Stres ve Yorgunluk Seviyenizi Yönetin: Stres ve yorgunluk emzirme sürecini etkileyebilir.
4. Biberon Verme: Eğer denemediyseniz, biberonla süt verme yöntemini denemek isteyebilirsiniz; ancak bu, meme reddini daha da kötüleştirebilir.
5. Geceleri Emzirmeye Devam Edin: Geceleri emzirebiliyorsanız, bu en azından bir beslenme kaynağı sağlamış olur.

Unutmayın ki her bebek farklıdır ve bazen deneme-yanılma yoluyla doğru yaklaşımı bulmak zaman alabilir. Sabırlı olun ve gerektiğinde profesyonel yardım alın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi Memeyi Ağlayarak Emmeme
2. Emme ve Ek Gıda
3. Meme Reddi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
R

Rabia D.

Premium Üye
26 Mayıs 2026 20:52
Eğer biberonla emziriyorsanız meme istemeyebilir kaşıkla veya şırınga yöntemiyle beslemeyi deneyin eğer sadece meme ile besleniyorsa uykuya yakın zamanlarda emzirmeyi deneyin ya da uykudan hemen uyandıktan sonra onlar da işe yaramıyorsa emzirme örtüsü ile etraf karanlık iken emzirib
M

Melike U.

Premium Üye
26 Mayıs 2026 20:54
Rabia Dursun
Eğer biberonla emziriyorsanız meme istemeyebilir kaşıkla veya şırınga yöntemiyle beslemeyi deneyin eğer sadece meme ile besleniyorsa uykuya yakın zamanlarda emzirmeyi deneyin ya da uykudan hemen uyandıktan sonra onlar da işe yaramıyorsa emzirme örtüsü ile etraf karanlık iken emzirib
Reddettiği zaman sağıp birkaç kere biberonla verdim ama onu da çiğniyor en son kaşıkla veriyorum hep. Tavsiyeniz için teşekkür ediyorum emzirme örtüsünü mutlaka deneyeceğim umarım işe yarar 🙏🏼
R

Rabia D.

Premium Üye
26 Mayıs 2026 20:59
Melike Uzun
Reddettiği zaman sağıp birkaç kere biberonla verdim ama onu da çiğniyor en son kaşıkla veriyorum hep. Tavsiyeniz için teşekkür ediyorum emzirme örtüsünü mutlaka deneyeceğim umarım işe yarar 🙏🏼
Bebekler 3.05 günlük böyle meme reddi yapıyor özellikle de diş sürecinden sonra bu durumla baya karşılaşacaksınız siz vazgeçmeyin siz vazgeçmezseniz o memeyi bırakmaz moralinizi de bozmayın
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir