Emme ve Ek Gıda

104 görüntüleme
İ

İpek Ö.

11 Şubat 2026 23:53
Merhaba,

Bebeğim 9,5 aylık oldu fakat yaklaşık 3 haftadır gündüz emmelerini yapmak istemiyor. Ek gıdayı kabul ediyor ve güzel besleniyor doktorumuzun planı ile günde 3 ana 2 ara öğün yapıyoruz ama gece beslenmesi hariç emmek istemiyor, haftaiçi ben işte olduğum için biberonla bazen süt içiyor ama ona da çok istekli değil. Sütüm de aktif emme azaldığı için çok azaldı eskiden sağımda 120 ml ler olurken şimdi 30-60 ml falan çıkıyor. Bu şekilde ona yeterli oluyor mudur ? Doktorumuz artık sadece gece bile emse yeter dedi ama sanki sütüm kesilecek gibi hissediyorum. Mama vermeyi denemeli miyim ? Anne sütünü artırmaya çalışıyorum. Son olaylardan sonra (bir çok markada toplamalar oldu) mama vermek de içime sinmiyor çünkü bu zamana kadar anne sütüyle ilerledik
G

Gülcan Ş.

11 Şubat 2026 23:58
Merhaba bazen bebeklerde iştahsızlık secıcılık oluyor dönem dönem eyer gece emzirebiliyorsanız emzirin sütünüzü artırmayı deneyin çünkü bende dahil bir çok anne sizin kadar şanslı degıl masallah diyelim size gerçekten kızım 8 aylık oldu hayatımızın 6 ayı mama kabusuyla geçti mamayı begenığ içmiyor mesela suan o yüzden sütünüzün kıymetini bilin kesilecek diye düşünüp o strese girmeyin azalsa da sonuna kadar emzirin
P

Pınar

12 Şubat 2026 00:13
Merhaba, bebekten bebeğe elbette farklılık gösterebilir fakat şahsi düşüncem bu kadar ( 3 ana 2 ara öğün ) sık ek gıda alan bir bebeğin anne sütünü kabul etmemesi çok normal bence yeterince doyuyor çünkü. Benimde bebeğim 9,5 aylık ek gıdayı 2 ana 1 ara öğün olarak sunuyorum pek fazla yemiyor zorlamıyorum bende istemediğini belirttiği yerde duruyorum. Anne sütü daha aktif hala bizde bu yüzden. Sanki biraz azaltmak gerekiyor süte yer kalması için ek gıdayı.
A

Arzu.G

12 Şubat 2026 01:50
Sizin aylariniz için 5 öğün hiç açlık olmaması demek maşallah yiyorsa ne mutlu size .emmesi ihtiyacı olmadigindandir ama zaten 5gun ememiyorken unutması alışkanlığını değiştirmesi de çok normal bence . Beslenmesi guzelken mamayı kendinize yük etmeyin derim .sütünüz de kesilmez bebeğin emme zamanına miktarına göre şekillenir yani gece yine yoğun üretim vardır ama gündüz sağım yaparken o miktar gelmeyebilir .Anne sütünün özellikle ağrı sancı hastalık durumlarında faydası çok büyük siz de gece yeterince emziriyorsunuz zaten o faydayı alıyor şuan.caninizi sıkmayın zaten bu aylardan sonra öncelik katıgida

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir