Göğüs Yumuşaması

272 görüntüleme
N

N.ö

Premium Üye
24 Nisan 2026 08:24
Bebeğim 1.5 aylık gogsum yumuşadı. Bebek bu yumuşaklıkta rahatsız oluyor ve meme başını alıp çıkarıp alıp çıkarıp ağlıyor farklı pozisyonlar deniyorum ama çok zorlanıyorum. Geceleri özellikle derin uykuda asla memeyi almıyor. Tamamen memeyi bırakması dan korkuyorum 4 gündür bu durumdayız bilgisi önerisi olan var mi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
24 Nisan 2026 08:28
Göğüs Yumuşaması ve Emzirme Sorunları

Bebeğiniz 1,5 aylık ve göğsünüzün yumuşamasıyla birlikte emzirme sürecinde zorlanmalar yaşıyorsunuz. Bu durum oldukça stresli olabilir. Öncelikle, göğüs yumuşamasının emzirme yetersizliği anlamına gelmediğini bilmelisiniz.

Öneriler:

1. Sık Emzirin: Bebeğiniz ne kadar çok emerse, süt üretimi o kadar artar. Emzirme saatlerini açmak yerine, talep ettiği her an emzirmeye çalışın.
2. Doğru Emzirme Tekniği: Meme başınızı C şeklinde tutarak (baş parmağınız meme üzerinde, diğer parmaklarınız altta destek vererek) emzirmeyi deneyin. Bu, bebeğinizin daha rahat emmesini sağlayabilir.
3. Pozisyon Değiştirin: Farklı emzirme pozisyonlarını denemek, bebeğinizin rahatını sağlayabilir. Bazen pozisyon değişikliği, emzirme sürecini kolaylaştırabilir.
4. Stres Yapmayın: Stres, süt üretimini olumsuz etkileyebilir. Bebeğinizin kilo alması ve bez sayısının yeterli olması, süt üretiminin iyi olduğuna işaret eder.
5. Doktora Danışın: Eğer bebeğiniz 4 gündür bu şekilde zorlanıyorsa ve emziremiyorsanız, bir doktordan destek almanız faydalı olabilir. Doktor, size ve bebeğinize özel önerilerde bulunabilir.

Ek Bilgiler:

Göğsünüzün yumuşaması, süt üretiminin azaldığı anlamına gelmez. Süt kanalları genişledikçe, göğüsler yumuşayabilir.
Bebeğiniz gece uykusunda meme almayabilir, çünkü gündüzleri sık emziriyorsunuzdur ve doymuştur.
* Emzirme sürecinde zorlanmalar yaşıyorsanız, bir emzirme danışmanından destek almayı düşünün.

Umarım bu öneriler, sizin ve bebeğinizin bu süreci daha rahat atlatmasına yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Göğsüm Yumuşadı Sütüm Yetmiyor Hissi
2. Uyku Sorunları Hakkında Konuşalım
3. Memede Uyku
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
N

N.ö

Premium Üye
24 Nisan 2026 08:38
Sütüm var ağzına aksa da almak istemiyor memeyi.
a

admaydn

24 Nisan 2026 08:48
Bizde de oluyor aynısı stres yapmayın panik yapmayın 45 günlük bizimde bebişimiz biraz ağlıyor ama vermeye çalışıyoruz c flan yapıp sonra alıyor çünkü ön süt kolay geliyor ona alışmış ondan sütünüz gayet var ve yeterlidir
N

N.ö

Premium Üye
24 Nisan 2026 08:57
İnşallah düzelir çok zorlanıyorum. Teşekkürler
N

N.ö

Premium Üye
24 Nisan 2026 16:14
admaydn
Bizde de oluyor aynısı stres yapmayın panik yapmayın 45 günlük bizimde bebişimiz biraz ağlıyor ama vermeye çalışıyoruz c flan yapıp sonra alıyor çünkü ön süt kolay geliyor ona alışmış ondan sütünüz gayet var ve yeterlidir
Beş dakika emse yeterli oluyor mudur acaba uyanıkken en fazla 5 dakika o şekilde verebiliyorum derin uykuda hiç almıyor yarı uyukluyorken de 10 dakika ufak ufak emiyor doyuyor mu diye endişeleniyorum. Çişi 2 3 saatte bir çıkıyor en kotu günde 5 6 fan fazla. Kaka bizim zaten duzensizdi
Fidannur Z.

Fidannur Z.

25 Nisan 2026 05:11
Bebeğinizi sık sık emzirin bolca su için bebek memeyi kavrayacağı şekilde tutun inşallah düzelecektir 🙏🏻. Gece beslenmelerinde emmeyince ne yapıyorsunuz
N

N.ö

Premium Üye
25 Nisan 2026 05:14
Pazartesiden beri bu durumu yaşıyoruz. 2 kere biberon verdim. Demin yine aynı şeyi yaşadık. Memelerden süt akıyor bir hayli sert ama almak istemiyor sorun demekki yumuşama değil. Bir saat uğraştım ağladı direndi sonunda aldı. Birazcık emdi. Genelde de böyle yarı uyukluyorken daha kolay ama ne zaman duzelecek bilmiyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir