Göğsüm Yumuşadı Sütüm Yetmiyor Hissi

137 görüntüleme
F

Firdevs

24 Aralık 2025 17:20
Bebeğim 51 günlük. Göğüslerim eskisi gibi dolgun olmuyor yumuşadı. Bebeğim doymuyor gibi hissediyorum, memeyi elle kontrol ettiğimde süt zar zor geliyor. Her zaman olmuyor arada bazı günler böyle oluyor. (Bebeğimin çişli bez sayısı 4ten fazla)
Bu durumu yaşayan var mı, normal mi?
Aç olsa ağlar dimi?
G

Gdkmc

24 Aralık 2025 17:26
Göğüs yumuşaklığı ile süt azalması gibi bir durum söz konusu değil bez sayısı gayet iyi lütfen strese girmeyin
İlsu O. K.

İlsu O. K.

24 Aralık 2025 17:43
Merhaba; göğüs yumuşamasının sanırım bir etkisi yok. Ben 30 haftada sezeryan doğum yaptım gebeliktede sonrasında hep yumuşaktı hiç sert ya da dolgun olmadı hatta süt dolmuyor herhal falan diyen büyüklerimiz olmuştu. Emzirirkende öyle diğer anneler gibi süt geliyor hisside yaşamadım,göğüslerim hiç sızlamadı, falan bunlar olmayınca bir anormal karşılanıyor niye ise 🙄 ama 6 ay emzirdim oğlumu ☺ Strese girmeyin hiç lütfen siz istediğinde emzirin,bez sayısını takip edin, kontrole gidincede doktorunuza söyleyin bunu zaten bebeğinizin kilosuna büyümesine bakacak aksi bir durum olursa size söyler hiç takılıpta sütünüze engel olmayın🌸🙏🏻
F

Firdevs

24 Aralık 2025 17:49
İçimi o kadar rahatlattınız ki teşekkür ederim İlsu hanım. Aynı şeyleri yaşıyoruz. Sanırım yeni annelik, hormonlar ve ben çok stres oluyorum ondan oluyor galiba
İ

İrem A. ..

24 Aralık 2025 18:00
2. Aydan sonra artık göğüsleriniz süt üretimine alışır ve süt kanalları genişler. Bu da göğüs yumuşamasına sebep olur. Bu durum sütünüzün azaldığı anlamına gelmez. Göğüs yumuşasa da süt üretimi devam eder. Siz bol bol emzirin. Emzirdikce arttığını hissedeceksiniz. Ama yinede sütünüzün azlığından şüphe duyuyorsanız emzirme sonrasında sütünüzü sağın. Memenin boşalması süt üretimini dahada artıracaktır. Aynı şeyleri bende yaşadığım için çok araştırmıştım. Strese girmeyin. Kilo alımı ve günlük çisli bez sayısında sıkıntı yoksa herşey normaldir 😉
F

Firdevs

24 Aralık 2025 18:10
İrem hanım merhaba, değerli yorumunuz için teşekkür ederim. 42 günlük kontrolde doktorumuz kilo alımının iyi olduğunu söyledi şuan da 51 günlük umarım bir sıkıntı yoktur. Günlük çişli bez sayımız da iyi. Sağım konusunu siz denediniz mi, bir sonraki emzirmede sütüm gelmeyiverirse diye korkuyorum.
A

Ayşe Ş. ..

24 Aralık 2025 18:28
Göğüsün yumuşak olması süt olmadığını göstermez Firdevs hanım. Ayına göre kilo ve bez sayısı iyi ise korkmayin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir