Memede Uyku
176 görüntüleme
S
Sevda Ö.
9 Aralık 2025 20:48
Merhaba.
5.5 aylık bebeğim memede uyuyor öncesinde emerken uyuyakaldığı için bunu uyku rutini haline getirdi. Uyku eğitimi adı altında onu stres altında bırakarak birşey yapmak istemiyorum. Gece uyandığında da pışpışlayarak sakinleşmiyor, kucağıma aldığımda veya memeye geldiğinde hemen tekrar uykuya dalıyor. Bunun geçici bir süreç olduğunu düşünüyorum. Yine de sizlere deneyimlerinizi sormak isterim. Biberon emzik vs hiçbirini kullanmıyor ek bilgi:))
5.5 aylık bebeğim memede uyuyor öncesinde emerken uyuyakaldığı için bunu uyku rutini haline getirdi. Uyku eğitimi adı altında onu stres altında bırakarak birşey yapmak istemiyorum. Gece uyandığında da pışpışlayarak sakinleşmiyor, kucağıma aldığımda veya memeye geldiğinde hemen tekrar uykuya dalıyor. Bunun geçici bir süreç olduğunu düşünüyorum. Yine de sizlere deneyimlerinizi sormak isterim. Biberon emzik vs hiçbirini kullanmıyor ek bilgi:))

Edanur Ç.
9 Aralık 2025 20:53
Nasıl alışırlarsa öyle devam ediyorlar canım. Ve büyüdükçe bu durum daha da zorlaşıyor memeyle uykuyu bağdaştırmasına izin verme. Başka yöntemler bulmanı tavsiye ederim. Bir arkadaşım da senin gibiydi şuan bebeği 2 yaşında ve hala meme ile uyutuyor. Bu duruma ne kadar erken müdehale edersen o kadar hızlı ve kolay atlatırsın inan. Benim bebeğim 19 aylık desteksiz uyuyor.
A
Ayşenur A.
9 Aralık 2025 20:53
Tam olarak biz benim de bebeğim 5.5 aylık. Gece uykusunda sürekli ağlıyor huzursuz uyanıyor pışpış fayda etmiyor sürekli emmek istiyor
S
Sevda Ö.
9 Aralık 2025 20:55
Desteksiz uyutmayı nasıl sağladınız :)) Işık ve sessiz ortam tam uyku öncesi emzirip yatağa yatırıp pışpışlama herşeyi denedim ama memeye gelmeden asla sakinleşip uykuya geçemiyor
S
Sevda Ö.
9 Aralık 2025 20:57
Ben atak zamanlarına bağladım ilk başlarda konuyu ama Edanur hanımın da dediği gibi bebeklerin bu alışkanlığı sürdürdüğünü çok kişiden duydum. Henüz zaman varken denemediğim bir yöntem varsa uygulayayım en azından :))
M
Melike M.
9 Aralık 2025 21:22
Ben asla geçici bi süreç olduğunu düşünmüyorum.Zaten bu şekilde düşündüğüm için tam 5.5 aylıkken uyku eğitimi aldık.Hiçte bebeğimi stres altında bıraktığımı düşünmüyorum.Biz ne verirsek onlar almaya o kadar açıklar.Kendime yaptığım en büyük iyilik eğitim almaktı sanırım.Dünyalar bizim oldu ya eşine ayıracak vaktim oldu,evimle daha çok ilgilendim en önemlisi uykumu aldığım için mutlu bi anne oldum.Sizede tavsiyem eğitime karşıysanız bile mutlaka farklı bi çözüm yolu bulun ve meme alışkanlığını bıraktırın.Ne kadar zor bir durum olduğunu çok iyi biliyorum çünkü.Şuan Ne bebeğiniz uyudugu uykudan anlıyor nede siz @Sevda Özen
S
Sevda Ö.
9 Aralık 2025 21:46
Asla eğitime karşı değilim demek istediğim sosyal medyada yansıtılan uyku eğitimiydi aslında. Eğitimi nerden aldınız ulaşabileceğim birşeyse faydalanmak isterim tabiki. @Melike Molla
M
Melike M.
10 Aralık 2025 20:29
Biz irlandalıanneden aldık.İnstagramdan bakabilirsiniz sayfasına.Fiyat olarak diğerlerine göre biraz yüksek araştırınca sizde farkedersiniz bunu.Benim oğlum çok ağlak huzursuz huysuz mızmız bi çocuk.Zatek kolik bi bebekti çok fazla çektim yani.O yüzden klinik doktorlarına tonlarca para dökmediğimiz kaldı nede götürmediğimiz hoca.Baya bi süre araştırıp karar vermiştim esra hanıma.İyi ki tercihimi ondan yana kullanmışım.5.5 aylıkken aldık eğitim şuan 1 yaşındayız. @Sevda Özen
S
Sevda Ö.
11 Aralık 2025 20:16
Baya zorlu bir süreç atlatmışsınız gerçekten geçmiş olsun. Araştıracağım teşekkür ediyorum @Melike Molla
M
Melike M.
11 Aralık 2025 20:21
Halaa pek atlatmış sayılmayız.Huysuzluğu ağlıklığı halaa devam.Uyku düzeni olunca geçmiyormuş yani huysuzluk.İnanılmaz zor bir çocuk.Çok paralar döktük ama paradan ziyade çok yıprandık eşimle.Psikolojik olarak pek iyi degilim.Kimsem yok bide tek başıma büyütmek zorundayım.Umarım sizede faydası olur esra hanımın.Güzel ömrü olsun yavrunuzun @Sevda Özen
S
Sevda Ö.
12 Aralık 2025 14:36
Kimse bebeği olunca psikolojisinin bu kadar zorlanacağını tahmin edemiyor galiba biraz gafil avlanıyoruz ...Çok şükür bizim bebeğimiz bizi çok zorlamıyor ama ben bile psikolojik olarak yeni yeni toparlanmaya başladım. Size de kolaylıklar diliyorum bebeğinizle geçireceğiniz sağlıklı huzurlu günleriniz olsun