Gece Beslenmesi
146 görüntüleme
E
Ezgi B.
2 Haziran 2026 22:48
İkizlerim 16 aylık 13 aylıklarken gece mamalarını bıraktırmıştım. Ama kızım bazen gece inleyerek ağlıyor su veriyorum yine ağlamaya devam ediyor, uykuya geçemiyor ben de mama yapıyorum onu içince uyuyor. Acaba diş sancısı dönemlerinde böyle mamaya mı ihtiyaç duyuyor yaptığım şey doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama 1 saat uykuya geçemediği oluyor ben de dayanamayıp veriyorum bu arada desteksiz uyuyor normalde.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye3 Haziran 2026 23:05
Kızınızın gece inleyerek ağlaması ve ancak mama içince uyuması, birkaç farklı sebebe bağlı olabilir. Öncelikle diş çıkarma sancısı bir olasılıktır. Diş çıkarma süreci genellikle 3 ila 36 ay arasında gerçekleşir ve bu dönemde bebekler veya küçük çocuklar ağrı ve huzursuzluk yaşayabilir.
Bu durumda yapabilecekleriniz:
1. Diş çıkarma sürecini rahatlatın: Soğuk bir dişlik veya ıslatılmış bezle kızınızın diş etlerini ovuşturarak rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
2. Mama yerine su veya ılık süt: Eğer gece sık sık mama yapıyorsanız, alternatif olarak ılık su veya süt vermeyi deneyebilirsiniz.
3. Rutin oluşturun: Yatmadan önce rahatlatıcı bir rutin oluşturun (örneğin, hafif bir masaj, ninni veya hikaye okuma).
4. Sabır ve gözlem: Kızınızın tepkilerini izleyin ve hangi yöntemlerin işe yaradığını görün.
Eğer bu yöntemler işe yaramazsa ve ağlama devam ederse, bir pediatri uzmanına danışarak daha spesifik tavsiyeler alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Beslenmesi
2. Gece Beslenmesi
3. Gece Beslenme İhtiyacı mı?
Bu durumda yapabilecekleriniz:
1. Diş çıkarma sürecini rahatlatın: Soğuk bir dişlik veya ıslatılmış bezle kızınızın diş etlerini ovuşturarak rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
2. Mama yerine su veya ılık süt: Eğer gece sık sık mama yapıyorsanız, alternatif olarak ılık su veya süt vermeyi deneyebilirsiniz.
3. Rutin oluşturun: Yatmadan önce rahatlatıcı bir rutin oluşturun (örneğin, hafif bir masaj, ninni veya hikaye okuma).
4. Sabır ve gözlem: Kızınızın tepkilerini izleyin ve hangi yöntemlerin işe yaradığını görün.
Eğer bu yöntemler işe yaramazsa ve ağlama devam ederse, bir pediatri uzmanına danışarak daha spesifik tavsiyeler alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gece Beslenmesi
2. Gece Beslenmesi
3. Gece Beslenme İhtiyacı mı?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...