Gece Beslenmesi

346 görüntüleme
E

Elif S.

14 Şubat 2026 23:20
Kızım 9 aylık. 3.5 aylıkken sütüm kesildi ve tamamen mama ile beslenmeye geçti. [4.ayda](4.ayda) yavaş yavaş tadimlarla ek gıdaya başladık. Yaklaşık 6. Ayda beri akşam 19.00 ile 19.30 arası uyuyor ve sabah 6.30 ile 7.00 arası uyanıyor kesintisiz uyku yapıyor. Bu nedenle gece kendi istemedikçe mama vermiyorum. Yanlış mı yapıyorum?
B

Büşbüş

14 Şubat 2026 23:23
Bence bir maşallah diyelim ve sizin yerinizde olsam bunu silerdim nazar değmesin bebişe 😅🫣
B

Büşbüş

14 Şubat 2026 23:23
Ne yapıyorsanız hiç bozmayın bebek istemediği sürece mama vermemeniz gayet normal
E

Elif S.

14 Şubat 2026 23:27
Kilo alımı yavaşladığı için endişe ediyorum ama bu ay diş çıkardı ve çok zor çıkardı sürekli kusma,iştahsızlık vardı dişten olduğunu düşünüyorum. Yine de acaba yanlış mı yapıyorum demeden edemiyorum.
A

Arzu.G

14 Şubat 2026 23:28
Maşallah maşallah 🧿🧿🧿 ne yapıyorsanız hiç bozmayin bize de taktik verin 😊
A

Arzu.G

14 Şubat 2026 23:29

Elif Sarıkaya

Kilo alımı yavaşladığı için endişe ediyorum ama bu ay diş çıkardı ve çok zor çıkardı sürekli kusma,iştahsızlık vardı dişten olduğunu düşünüyorum. Yine de acaba yanlış mı yapıyorum demeden edemiyorum.

Aç olsaydı uyuyamazdi diye düşünüyorum
E

Elif S.

14 Şubat 2026 23:30
İçimi rahatlattığınız için teşekkür ederim.
E

Elif S.

14 Şubat 2026 23:35

Arzu.G

Maşallah maşallah 刺刺刺 ne yapıyorsanız hiç bozmayin bize de taktik verin 

Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama ben [3.aydan](3.aydan) itibaren gece beslenmelerini saatli ve kontrollü gittim. Bu da gece uyku düzeni oluşturdu. Saat aralığını yavaş yavaş genişlettim( 3 saat aradan 3.5 saate sonra 4 saate gibi..). Ve 6 aydan itibaren ben hiç kaldırmadim kendisi uyandikca yedirdim. Denemenizi öneririm rutinlerin önemli olduğunu düşünüyorum ve bebekler kendi rutinlerini gerçekten seviyor.
B

Büşbüş

14 Şubat 2026 23:38

Elif Sarıkaya

Bebeklerde bu aylarda kilo alımı çok beklenmiyor zaten. Sağlık ocağında [6.ayda](6.ayda) baktılar kilosuna ve [9.aya](9.aya) kadar bakmayalım çünkü bu aylarda kilo alımı duruyor ve aileler üzülüyor denilmişti. Endişelenmeyin ❤️
A

Aynur A.

14 Şubat 2026 23:39
Oğlum 17 aylık gündüz 1-2 emiyor gece ise 2 - 3 saate bir uyanıyor emiyor sonra tekrar yatıyor gün içinde ek gıda çok az yiyiyor kilosu 10.5 boyu 79 cm akrabalarına göre biraz ufak süt bırakmaya niyetliyim iyi gelir mi acaba
E

Elif S.

14 Şubat 2026 23:42

Gdkmc

Bebeklerde bu aylarda kilo alımı çok beklenmiyor zaten. Sağlık ocağında [6.ayda](6.ayda) baktılar kilosuna ve [9.aya](9.aya) kadar bakmayalım çünkü bu aylarda kilo alımı duruyor ve aileler üzülüyor denilmişti. Endişelenmeyin ❤️

İnanın bunu duymaya ihtiyacım vardı çok teşekkür ederim ❤️ beni biraz korkuttular gece beslenmezse küçük kalır kilo almaz tabi diye
E

Elif S.

14 Şubat 2026 23:43

Aynur Aydın

Oğlum 17 aylık gündüz 1-2 emiyor gece ise 2 - 3 saate bir uyanıyor emiyor sonra tekrar yatıyor gün içinde ek gıda çok az yiyiyor kilosu 10.5 boyu 79 cm akrabalarına göre biraz ufak süt bırakmaya niyetliyim iyi gelir mi acaba

Bence kesilebilir evet süt önemli ama bebekler anne sütünü doymak için değil tatmin olmak için almaya başladığında çok büyük sorunlar oluşuyor.
B

Büşbüş

14 Şubat 2026 23:44

Elif Sarıkaya

İnanın bunu duymaya ihtiyacım vardı çok teşekkür ederim ❤️ beni biraz korkuttular gece beslenmezse küçük kalır kilo almaz tabi diye

Kimseye kulak asmayın şu an çoğu kişi gece beslenmesini kesmeye çalışıyor emin olun buna bende dahil. Bebek gece beslenmesine alıştığı için sürekli uyanıyor. Gece beslenmesindense uyku daha kıymetli bebekler için. İnşallah bebiş hep böyle gider maşallah ona
E

Elif S.

14 Şubat 2026 23:46

Gdkmc

Kimseye kulak asmayın şu an çoğu kişi gece beslenmesini kesmeye çalışıyor emin olun buna bende dahil. Bebek gece beslenmesine alıştığı için sürekli uyanıyor. Gece beslenmesindense uyku daha kıymetli bebekler için. İnşallah bebiş hep böyle gider maşallah ona

İnşallah çok teşekkür ederim 🤗 sizde bir düzen oturtabilirsiniz inşallah kaç aylık bilmiyorum ama deneyin bence kontrollü uyandırın ve yavaş yavaş genişletin aralıkları
B

Büşbüş

14 Şubat 2026 23:47

Elif Sarıkaya

İnşallah çok teşekkür ederim 珞 sizde bir düzen oturtabilirsiniz inşallah kaç aylık bilmiyorum ama deneyin bence kontrollü uyandırın ve yavaş yavaş genişletin aralıkları

10 aylık aslında çok kötü bir uyku düzeni yyok ama yine de beslenmek için uyanıyor bazen de gecenin ortasında kalkıp oturuyor 🥲
A

Arzu.G

14 Şubat 2026 23:48

Aynur Aydın

Gece emmesi açlık değil de muhtemelen aliskanliktandir .gündüz emme sayısı ek gıdaya isteksizlik iştahsızlık yapabilir ama gecenin gündüze etkisi olmuyor .ki sizin gündüz 1kez emmesiyle iştahını kapatmaz bence .gece emzirmesini kesebilirsiniz tamamen gündüz de uyumadan önce emzirin mesela .bu arada 10.5 kilo düşük bir kilo değil 79 boya [göre.belli](göre.belli) ki genetik minyon bebeğiniz ayrıca doğum kilosuna göre değerlendirmek lazım mevcut kilosunu. Atom gibi miktarı az olsa da besleyiciligi fazla olan tarifler deneyin , besin mayası da bize çok faydalı oldu tavsiye ederim
A

Arzu.G

14 Şubat 2026 23:49

Elif Sarıkaya

Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama ben [3.aydan](3.aydan) itibaren gece beslenmelerini saatli ve kontrollü gittim. Bu da gece uyku düzeni oluşturdu. Saat aralığını yavaş yavaş genişlettim( 3 saat aradan 3.5 saate sonra 4 saate gibi..). Ve 6 aydan itibaren ben hiç kaldırmadim kendisi uyandikca yedirdim. Denemenizi öneririm rutinlerin önemli olduğunu düşünüyorum ve bebekler kendi rutinlerini gerçekten seviyor.

Cok mantıklı geldi keşke sizin aylarda deneme şansım olsaydı ama biz [18.aydayiz](18.aydayiz) ben gece beslenmesini tamamen kesersem rahat ederim bu saatten sonra :)
E

Elif S.

14 Şubat 2026 23:52

Arzu.G

Cok mantıklı geldi keşke sizin aylarda deneme şansım olsaydı ama biz [18.aydayiz](18.aydayiz) ben gece beslenmesini tamamen kesersem rahat ederim bu saatten sonra :)

Umarım gönlünüzce olur ❤️
E

Elif S.

14 Şubat 2026 23:53

Gdkmc

10 aylık aslında çok kötü bir uyku düzeni yyok ama yine de beslenmek için uyanıyor bazen de gecenin ortasında kalkıp oturuyor 🥲

Biraz uyku gerilemesi olabilir mi
A

Arzu.G

14 Şubat 2026 23:53

Elif Sarıkaya

Umarım gönlünüzce olur ❤️

Tüm annelerin inşallah ❤️ sağlıkla büyüsün deliksiz uyusun bebislerimiz
B

Büşbüş

14 Şubat 2026 23:54

Elif Sarıkaya

Biraz uyku gerilemesi olabilir mi

Yok maalesef sürekli böyle 😅 kalkıp oynamak istiyor 2 saati bulmadan da uyumuyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir