Gece Beslenmesi

347 görüntüleme
E

Elif S.

14 Şubat 2026 23:20
Kızım 9 aylık. 3.5 aylıkken sütüm kesildi ve tamamen mama ile beslenmeye geçti. [4.ayda](4.ayda) yavaş yavaş tadimlarla ek gıdaya başladık. Yaklaşık 6. Ayda beri akşam 19.00 ile 19.30 arası uyuyor ve sabah 6.30 ile 7.00 arası uyanıyor kesintisiz uyku yapıyor. Bu nedenle gece kendi istemedikçe mama vermiyorum. Yanlış mı yapıyorum?
E

Elif S.

14 Şubat 2026 23:55

Arzu.G

Tüm annelerin inşallah ❤️ sağlıkla büyüsün deliksiz uyusun bebislerimiz

Amin inşallah ❤️
E

Elif S.

Gdkmc

Yok maalesef sürekli böyle 😅 kalkıp oynamak istiyor 2 saati bulmadan da uyumuyor

Gündüz uykusu nasıl
B

Büşbüş

Elif Sarıkaya

Gündüz uykusu nasıl

yani fena değil 2 3 uyku yapıyor
A

Aynur A.

14 Şubat 2026 23:56

Arzu.G

Gece emmesi açlık değil de muhtemelen aliskanliktandir .gündüz emme sayısı ek gıdaya isteksizlik iştahsızlık yapabilir ama gecenin gündüze etkisi olmuyor .ki sizin gündüz 1kez emmesiyle iştahını kapatmaz bence .gece emzirmesini kesebilirsiniz tamamen gündüz de uyumadan önce emzirin mesela .bu arada 10.5 kilo düşük bir kilo değil 79 boya [göre.belli](göre.belli) ki genetik minyon bebeğiniz ayrıca doğum kilosuna göre değerlendirmek lazım mevcut kilosunu. Atom gibi miktarı az olsa da besleyiciligi fazla olan tarifler deneyin , besin mayası da bize çok faydalı oldu tavsiye ederim

Şimdi altta da iki tane azı dişi de çıkıyor yemek yemek istemiyor evde kendim hazırladığım meyve pürelerine ceviz ve hurma ekliyorum bunu yiyor gü de iki üç kez versem zararı olmaz değil mi
E

Elif S.

14 Şubat 2026 23:59

Gdkmc

yani fena değil 2 3 uyku yapıyor

Benim özellikle dikkat ettiğim şeylerden biri gündüzleri ayına göre değişiyor tabiki ama 9 12 ay arası bebeklerde erken ve kesintisiz uyku için özellikle 16.00 dan sonra uyutmamak. Çok uykusu olsa bile uyutmuyorum inanın bu da çok etkili. Gündüz ve gece kavramını oluşturması içinde önemli.
A

Arzu.G

15 Şubat 2026 00:02

Aynur Aydın

Şimdi altta da iki tane azı dişi de çıkıyor yemek yemek istemiyor evde kendim hazırladığım meyve pürelerine ceviz ve hurma ekliyorum bunu yiyor gü de iki üç kez versem zararı olmaz değil mi

Miktarları önemli tabi toplamda 1 elma 1muz 2ceviz 2 hurma günlük bir zarar vermez ama fazlası şeker yüklemesi olur .hem kalori dengelemek hem de doyurucu olması için irmik yulaf unu ekleyebilirsiniz , kabak çekirdeği çok güzel kilo aldırır 1 tatlı kaşığı kadar robottan çekilmiş haliyle ekleyebilirsiniz .zeytinyağı ekleyin öğünlerine hem sağlıklı yağ kalorisi hem de bağırsaklarını yormaz yedikleri .zaten geçici bir süreç dişlerden sonra rahatlayacaktir
B

Büşbüş

15 Şubat 2026 00:05

Elif Sarıkaya

Benim özellikle dikkat ettiğim şeylerden biri gündüzleri ayına göre değişiyor tabiki ama 9 12 ay arası bebeklerde erken ve kesintisiz uyku için özellikle 16.00 dan sonra uyutmamak. Çok uykusu olsa bile uyutmuyorum inanın bu da çok etkili. Gündüz ve gece kavramını oluşturması içinde önemli.

Ben bazen uyutuyorum ya bi de öyle deniyim çok teşekkür ederim
E

Elif S.

15 Şubat 2026 00:09

Gdkmc

Ben bazen uyutuyorum ya bi de öyle deniyim çok teşekkür ederim

Çok etkili olduğunun düşünüyorum kesintisiz uyku için ve gece uykusundan önce rutinler oluşturun mutlaka geceyi bilirse çocuk oyun isteği azalacaktır diye düşünüyorum
Y

Yeter A.

15 Şubat 2026 00:20

Arzu.G

Gece emmesi açlık değil de muhtemelen aliskanliktandir .gündüz emme sayısı ek gıdaya isteksizlik iştahsızlık yapabilir ama gecenin gündüze etkisi olmuyor .ki sizin gündüz 1kez emmesiyle iştahını kapatmaz bence .gece emzirmesini kesebilirsiniz tamamen gündüz de uyumadan önce emzirin mesela .bu arada 10.5 kilo düşük bir kilo değil 79 boya [göre.belli](göre.belli) ki genetik minyon bebeğiniz ayrıca doğum kilosuna göre değerlendirmek lazım mevcut kilosunu. Atom gibi miktarı az olsa da besleyiciligi fazla olan tarifler deneyin , besin mayası da bize çok faydalı oldu tavsiye ederim

Besin mayası nedır acaba
A

Arzu.G

15 Şubat 2026 00:34

Yeter Akan

Besin mayası nedır acaba

Protein ve lif içeriği yüksek bir karışım. Tadı peynir tozu gibi .ben makarnalutfen markasından [almıştım.sabahlari](almıştım.sabahlari) yumurtasina ekliyorum .bazen buğday ruseymi de ekliyorum . İstahina iyi geldiğini düşünüyorum çok uzun süre kilo alamama sorunu yaşamıştık çünkü
Y

Yeter A.

15 Şubat 2026 02:30

Arzu.G

Protein ve lif içeriği yüksek bir karışım. Tadı peynir tozu gibi .ben makarnalutfen markasından [almıştım.sabahlari](almıştım.sabahlari) yumurtasina ekliyorum .bazen buğday ruseymi de ekliyorum . İstahina iyi geldiğini düşünüyorum çok uzun süre kilo alamama sorunu yaşamıştık çünkü

Bizimde kılo sorunumuz var her gün eklenir mı yoksa ne sıklıkla vardınız bebeğinize
A

Arzu.G

15 Şubat 2026 08:55

Yeter Akan

Bizimde kılo sorunumuz var her gün eklenir mı yoksa ne sıklıkla vardınız bebeğinize

Kaç aylıktı bebeğiniz ? Önce haftada 1-2 deneyin isterseniz .ben yumurtasina bir çay kaşığı ekliyorum sabahları miktarı az tutmak da fayda var yine de
Y

Yeter A.

16 Şubat 2026 00:10

Arzu.G

Kaç aylıktı bebeğiniz ? Önce haftada 1-2 deneyin isterseniz .ben yumurtasina bir çay kaşığı ekliyorum sabahları miktarı az tutmak da fayda var yine de

6 aylık bebegım. Bıde nerde bulabilirim.
A

Arzu.G

16 Şubat 2026 00:13

Yeter Akan

6 aylık bebegım. Bıde nerde bulabilirim.

Trendyol Hepsiburada ya da markaların kendi sitelerinden alabilirsiniz. makarnalutfen , weefood gibi markaların var .ben makarnalutfeninkini kullanıyorum .daha yeni baslamissiniz ek gıdaya şuan kullanacaksanız bile haftada 1-2 kez çay kasigini geçmeyin zamanla artitirsinuz
Y

Yeter A.

16 Şubat 2026 07:51
Ben baktm 1 yasından sonra öneriliyor bıde sanrm ırmık yulaf gıbı bısey degıl her gün vermemek lazım yoksa sız hangı ayda verdnız

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir