Gebelikte Ürtiker (kurdeşen)

25 görüntüleme
E

Elçin ..

19 Nisan 2026 00:40
Merhaba. 32. Haftamdan itibaren kaşınmaya başladım, tüm vücuduma yayıldı kaşımakla birlikte yaralar meydana geldi. 38. Haftada bebeğim doğdu, şu an 1 haftalık çok şükür 😇 ama kaşıntım hiçbir şekilde geçmedi. Scabies( uyuz) dışlandı, Kolestaz dışlandı, puppp dışlandı; hatta biyopsi bile yapıldı herhangi bir sıkıntı çıkmadı. 1 hafta olmasına rağmen hala geçmedi… çıldırmak üzereyim artık. Benim kadar yoğun yaşayan var mı, yaşadıysanız nasıl geçti ne zaman bitti yazarsanız çok sevinirim 🌸
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
20 Nisan 2026 01:00
Gebelikte Kaşıntı Sorunu

Gebelikte kaşıntı, birçok kadının karşılaştığı bir sorundur. Bu durum, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir.

Olası Nedenler:

Gebelik Kolestazı: Safra akışının yavaşlaması sonucu safra asitlerinin birikmesiyle ortaya çıkan bir durumdur.
Uyuz (Scabies): Bir parazit enfeksiyonudur.
PUPPP (Pruritic Urticarial Papules and Plaques of Pregnancy): Gebelikte ortaya çıkan, kaşıntılı deri lezyonlarıdır.
Alerji: Bazı kadınlar, gebelikte alerjik reaksiyonlar yaşayabilir.

Kaşıntıyı Azaltma Yolları:

1. Nemlendirme: Cildi nemlendirmek, kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Nemlendirici krem ve losyonlar kullanabilirsiniz.
2. Ilık Banyo: Ilık banyo yapmak, cildi rahatlattığı için kaşıntıyı azaltabilir.
3. Kortizonlu Krem: Doktorunuz kortizonlu krem önerirse, bu kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
4. Antihistaminik İlaçlar: Bazı durumlarda, antihistaminik ilaçlar kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olabilir.

Doktorunuzun Görüşü:

Kaşıntınızın nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi planlamak için doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gebelikte Kaşıntı
2. Dogum Sonrası Kaşıntı
3. 32.hafta Kaşıntı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir