32.hafta Kaşıntı
151 görüntüleme
Z
Zülal G.
11 Temmuz 2025 08:58
Hocam özellikle karın bölgemde kaşıntım çok oluyor, gündüz de oluyor ama gece artıyor, uzun zamandır farklı sebeplerden uyuyamadığım için duş alıp yatıyorum çok sıcak suyla, sebebi bu olabilir mi? Bebeğimin hareketleri genel olarak iyi ama sadece bir gün ayaklarımın altı kaşındı, kolestaz olabilir mi? Dökülme kızarıklık vs yok.
M
Minel S. Ç.
11 Temmuz 2025 09:10
Merhaba bende 3.5 ay önce doğum yaptım kaşıntılar genellikle çatlak oluşacağı zaman oluyordu ama doktorum karaciğerden kaynaklı da olabileceğini söyleyip kan tahlili yaptırmamı istemişti dilerseniz sizde bir kan tahlili yaptırın. çok sıcak su vücudunuzun daha fazla kurumasına sebep oluyor olabilir kaldı ki hamileler ılık su ile duş almalı. Duştan sonra nemlendirmeye özen gösterin mümkünse body butter tarzındaki daha yoğun hamileler için uygun nemlendiriciler kullanın, pamuklu ve ince giysiler giymenizi tavsiye ederim.
Z
Zülal G.
11 Temmuz 2025 09:13
Merhaba öncelikle teşekkür ederim. Duştan sonra yağ ile nemlendiriyorum mutlaka gün içinde de sürdüğüm oluyor vücudum aslında kuru değil bence, yanılıyor da olabilirim tabi, cumartesi kontrolümüz var kan tahlili yaptırayım dediğiniz gibi🙏🏻
D
Duygu A.
12 Temmuz 2025 22:42
Kolestaz özellikle avuç içi ve ayak tabanı kaşıntısı yapıyor net belirtisi bu. Ama öyle normal bir kaşıntı değil engel olamayacağınız türden. Tahlil yaptırın muhakkak ast/alt bakılsın. Kolestaz riskli bir durum ben 36. Haftada yakalandım hemen yatış verdiler 37 de hemen aldılar bebeği. Siz de dikkat edin hayırlı doğumlar
B
Büşra K. ..
16 Temmuz 2025 20:42
Merhaba benim de başıma geldi 1 hafta yatış verilmişti kaşıntıdan dolayı kolestaz değilmiş bebek büyüdükçe deriye baskı yapıyormuş deriniz de inceyse işiniz daha zor oluyor cildiyeye gitmenizi öneririm ılık duş rahat giysiler serin ortam da eminln daha rahat hissedersiniz
S
Servin K.
17 Temmuz 2025 07:50
Merhaba geçmiş olsun
34.haftadan başlayıp 38. Haftama kadar özellikle karın bölge göğüslerde kollarda en sonda yüzümde şiddetli kaşıntılarım oldu, dışlanması için gebelik kolestazına bakıldı sonuç normaldi gece dediğniz gibi şikayetlerim artıyordu üstüne birde döküntüler eklendi bana günde 2-3 defa ılık-soğuk duş iyi geliyordu dayanamayacağım ilk günlerde kortizonlu krem verildi çok rahatlattı birde antihistaminik ilaç günde bir defa almak süretiyle kadın doğumcum önerdi o da çok rahatlattı bu süreçte yine içeriğinde kaşıntı önleyici olan onarıcı bioderma atoderm intensive baume kullandım duş jelinide bırakıp günde 1 defa bioderma atoderm huile de douche ile masaj yaparak yıkandım faydasını çok gördüm belki sizdede işe yarar
34.haftadan başlayıp 38. Haftama kadar özellikle karın bölge göğüslerde kollarda en sonda yüzümde şiddetli kaşıntılarım oldu, dışlanması için gebelik kolestazına bakıldı sonuç normaldi gece dediğniz gibi şikayetlerim artıyordu üstüne birde döküntüler eklendi bana günde 2-3 defa ılık-soğuk duş iyi geliyordu dayanamayacağım ilk günlerde kortizonlu krem verildi çok rahatlattı birde antihistaminik ilaç günde bir defa almak süretiyle kadın doğumcum önerdi o da çok rahatlattı bu süreçte yine içeriğinde kaşıntı önleyici olan onarıcı bioderma atoderm intensive baume kullandım duş jelinide bırakıp günde 1 defa bioderma atoderm huile de douche ile masaj yaparak yıkandım faydasını çok gördüm belki sizdede işe yarar
Z
Zülal G.
17 Temmuz 2025 07:53
Merhaba teşekkür ederim, tahlil sonucumu cumartesi öğreneceğim inşallah dediğiniz gibi ılık suyla duş alıyorum ben de bebe yağı sürüp çıkıyorum rahatlatıyor doktorum bir de krem jel verdi onu sürüyorum

Kübra G. ..
17 Temmuz 2025 21:36
gebeliğin son iki ayı delirten türden bir kaşıntıyla geçmişti benim de gebelik kolestazı vardı. uzun süre ilaç kullanarak etkileri azaldı ve 41. haftaya yakın yaptım doğumumu kontrollerinizi ihmal etmeyin yeter doktorum çok tereddüt ediyordu fakat ben direndim sonuna kadar bir problem olmadı şükür

Ayça K. A.
Hemşire
18 Temmuz 2025 13:32
Gebelikte kaşıntılar özellikle göbek bölgesinde çatlak oluşumu nedeniyle olur, kolestazdan bahsetmek için karın bölgesi hariç kasık,kollar, bacaklarda da kaşıntı olması beklenir. Hekim randevunuza gittiğinizde rica ederseniz enzimler için kan alıp yine de bakılsın size bir zararı olmaz ama içinizi de rahat tutun sevgiler