Gebelikte Kaşıntı

63 görüntüleme
H

Hilal İ.

1 Ocak 2026 08:34
Bende 25.haftadayım 3 haftadan beri kaşınıyorum göbeğim özelliklede iç çamaşırı lastiklerinin civarı ayrıca lateks alerjimde var kadın dığum doktorum allerset yazdı bi cildiyeye göster dedi cildiye ise göbeğim kaşınıyor diyince göbeğime bakıp direkt uyuz dedi içim rahat etmediği için özele gittim özeldeki dermatalog göbeğin dışında hiç bir yerinde kaşıntı yok bence sadece alerji ve çatlayacağın için kaşınıyorsun diğer doktorun uyuz için verdiği kremi kullanma allerset kullan bence uyuz değilsin dedi eşimde falanda bir kaşıntı yok kafam çok karıştı
Z

Zeynep O. ..

1 Ocak 2026 09:05
Bu duruma benzer bende yaşadım gebeliğimde yakın zamanda. Bende gebelik kolestazi çıkmıştı bana da önce uyuz denildi dahiliyeye gidince yapılan karaciğer testleri sonucu kolestaz olduğuma varıldi hatta 3 gün hastanede yattım değerlerim yüksekti. Ama benim genel olarak vücudum kaşınıyordu hep de yara olarak kaldı çoğu yer. Bı değerlerinize baktırn bence dahiliyeye de görünun. Değerler iyi ise alerjiden kaynaklıdır. Bana da uyuz denildi ama eşim kaşınmiyordu.
G

Gdkmc

1 Ocak 2026 09:05
Gebelik kolestazı olabilir mi? Bir de başka kadın doğumcuya muayene olun derim
Afranur K.

Afranur K.

1 Ocak 2026 09:50
Gebelik kolestazı harici durumlar dışında göbeğinizi nemlendiriyor musunuz? Benimde başıma geldi kaşıntı, zeytinyağı/badem yağı ve lierac çatlak kremi kullanarak göbeğimi nemlendirdim. Bi de hızlı kilo almamaya özen gösterdim. Çünkü vücudumuz büyümeye ayak uyduramıyor, gerinirken de zorlanıyor.

Kötüsünü düşünmek istemem bu tip durumlarda inşallah bu tip kremleme yağlama ile geçer
H

Hilal İ.

1 Ocak 2026 09:58
Son 1 haftadır kantaron yağı sürüyordum o baya rahatlattı kaşıntılarım gün içinde gelip geçen cinsten zaten kantaron yağından beri yara olacak kadar kaşınmıyor ki alerjik bi cildim olduğu için çok daha kaşındığım zamanlar olmuştu bende uyuz olduğumu düşünmüyorum geçen ay kan değerlerim de iyiydi umarım sadece alerjidir haftaya tekrar kontrolüm var
G

Gökçin N.

1 Ocak 2026 09:58
Sadece göbek kaşınıyorsa kolestaz düşünmezdim. Bence göbeğinizi bol bol nemlendirin. Lierac ve shia yağı kullanmıştım ben. O kasar göbek kaşıntısına hiç çatlağım olmadı. Bol bol su için bir de.
B

Büşra K. ..

1 Ocak 2026 10:38
Hilal Hanım merhaba ben de yaşadım aynı durumu göbeğim kaşındı aşırı derecede bana da uyuz dediler kolestaz dediler gebelik pufu dediler 1 hafta yattım hastanede hiçbiri değilmiş bebeğim 2 hafta önden gidiyordu bebiş kilolu olduğu için içerden çatlama yapmış o da kaşıntıya sebep olmuş acaba sizin bebiş de mi önden gidiyor
H

Hilal İ.

1 Ocak 2026 10:43
Genelde bi 50-100 gr ağır gidiyor evet lieracı özelde gittiğim doktorda önerdi onu kullanayım herşeye zaten nemlendirmeyi de arttırdım evde her yeri temizledim korkudan teşekkür ederim herkese ☺️
D

Duygu Y.

1 Ocak 2026 10:54
Gebelik koleste az olabilir ben de iki ay önce doğum yaptım yoğun bir kaşıntıya maruz kaldım gittiğimde gebelik koleste azmın olduğunu söyledi doktorum ve erken doğuma neden oldu kontrol altına aldılar ama 36. haftaya kadar zor geldik dikkat edin bence iyi bir kadın doğumcuya gidin derim çünkü eğer kol Estánsa bebeğin kan akışında bozulmalar oluyor bebek ölümlerine kadar gidebiliyor önlem almazsanız geçmiş olsun
G

Gdkmc

1 Ocak 2026 11:39
Patlıcan tarzı şeylerden olmaz ama süt ve süt ürünlerinden olabilir tekrar görürseniz süt ürünlerini kesip bir daha gözlemleyin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir