Gaz Reflü Beslenme Reddi

815 görüntüleme
S

Sibel ..

15 Mayıs 2026 20:14
3 aylık bebek reflusu var. Beslenmeyi red ediyo aptamil ar kullaniyorm. Beslenme esnasinda ıkınmlar, kendini geri atmallar, . 3,4 satte 60 ml bile zor iciyo. Ya agzindan akıtıyo ya agliyo ya kusuyo. Denemedigim mama kalmadi. Gitmedigim doktor kalmadi. Gaviscon şase kullandık fayda etmedi. Gastrotus basladilar bebek onu da icmiyo akıtıyo En son gastroenterolojiye bile gittim oda gazı var diyo gaz damlasi verdi ama yine fayda yok. Benim gibi olanlar nasil bi cozum buldunuz lutfen yazın cok caresizim
H

Hüsne D.

19 Mayıs 2026 10:51
Sibel
Kesinlikle. Onun icin size ne kadar tesekkur etsem az. Sizinde alerjiydi ya ek gida surecini nasil ilerlettiniz? Süt ve sut urunlerini su an veriyormusunz artk
Rıca eferım bu arada szı bnden baskası anlamazdı yrdımcı olabılmeme cok sevındım ınsallh rahtlrsınız bız cok rahtldık cunku cok cok gecmıs olsunn kndınızı cok ıyı bakın once sız
S

Sibel ..

19 Mayıs 2026 11:03
Hüsne Düzgüney
Rıca eferım bu arada szı bnden baskası anlamazdı yrdımcı olabılmeme cok sevındım ınsallh rahtlrsınız bız cok rahtldık cunku cok cok gecmıs olsunn kndınızı cok ıyı bakın once sız
Aynen .cok sagolun sizde kendinize iyi bakim
S

Seçil .. K.

20 Mayıs 2026 00:08
27 aylık oğlum ilk doğdugunda aynı sizin gibiysi yedirirdim beklerdim elimde mendil kusacak diye alerji reflü gaz üçü mahfetti bizi ama sıkıntı ek gıdada başladı alerjiler başladı ne versem vücut tepki veriyor kusma döküntü korkudan bişey veremiyodum ki hala aynı küçücük bir ekmek parçasına çikolata sürdüm fındık alerjisi yüzünden dünyanın eziyetini çekti yogurt veremiyorum ki bazıları yediği şeylerken sonradan alerji geliştirdi vücut ek gıda dönemine çok dikkat edin 🙏
S

Sibel ..

20 Mayıs 2026 02:15
Seçil K
27 aylık oğlum ilk doğdugunda aynı sizin gibiysi yedirirdim beklerdim elimde mendil kusacak diye alerji reflü gaz üçü mahfetti bizi ama sıkıntı ek gıdada başladı alerjiler başladı ne versem vücut tepki veriyor kusma döküntü korkudan bişey veremiyodum ki hala aynı küçücük bir ekmek parçasına çikolata sürdüm fındık alerjisi yüzünden dünyanın eziyetini çekti yogurt veremiyorum ki bazıları yediği şeylerken sonradan alerji geliştirdi vücut ek gıda dönemine çok dikkat edin 🙏
E peki nasil düzeldi ne yaptnz siz
S

Seçil .. K.

20 Mayıs 2026 05:02
Şuana kadar ek gıda gibi ilerledik yeni bişey veriyosam 3 gün denedim sıkıntı olmadı ama artık yediği şeylerede tepki verince memlekete gidince deri testi vericez mecbur çünkü bir çok doktor buna gerekli görmedi fıstık fındık ceviz gibi bir çok şey sonradan alerji yaptı doktora soruyorum bidaha verme tmm vermemeyinde sonradan oldu bunlar o kısımlar havada kalıyor dogu malesef ki ama ek gıda da 3 gün verdim bişey yok devam edilemiyomuş alerjik bünyeli çocuklara çok dikkat etmek gerekiyo şöyle düşünün küçücük hurma topları var dışı hindistan cevizi kaplamalı bir ısırık ama tamamını mideden çıkartana kadar öksürük kusma arkasından döküntüler saçma bi durum içindeyiz allah kimseye vermesin her doktor malesef ki sizi dinlemiyor
S

Sibel ..

20 Mayıs 2026 06:44
Seçil K
Şuana kadar ek gıda gibi ilerledik yeni bişey veriyosam 3 gün denedim sıkıntı olmadı ama artık yediği şeylerede tepki verince memlekete gidince deri testi vericez mecbur çünkü bir çok doktor buna gerekli görmedi fıstık fındık ceviz gibi bir çok şey sonradan alerji yaptı doktora soruyorum bidaha verme tmm vermemeyinde sonradan oldu bunlar o kısımlar havada kalıyor dogu malesef ki ama ek gıda da 3 gün verdim bişey yok devam edilemiyomuş alerjik bünyeli çocuklara çok dikkat etmek gerekiyo şöyle düşünün küçücük hurma topları var dışı hindistan cevizi kaplamalı bir ısırık ama tamamını mideden çıkartana kadar öksürük kusma arkasından döküntüler saçma bi durum içindeyiz allah kimseye vermesin her doktor malesef ki sizi dinlemiyor
Insallah hepsi tez zamanda iyi olur
S

Sibel ..

25 Mayıs 2026 17:41
Hüsne Düzgüney
Ben size tekrar bisey soracam benim benege ayhan bey aptamilin alerji mamasini basladi . Onun uzerine kusmalar artti . Kıvam artirici ekledm kendi kafama gore yine kustu. Aptamil aryi de almiyo iki gundur nerdeyse hic beslenemedi araya bayram girdi randevu da alamiyorm doktora yazsam cevp veriyormu yada ters tepki verir mi yakllasimi nasil
H

Hüsne D.

25 Mayıs 2026 17:45
Arayabılırsını dırek donuyor baska mama ysar
S

Sibel ..

25 Mayıs 2026 17:47
Hüsne Düzgüney
Arayabılırsını dırek donuyor baska mama ysar
Ekstra bi randevu almaya gerek yok yani . Klinigi aradm cevap veren olmadida
H

Hüsne D.

25 Mayıs 2026 18:46
Doktor yurtdışında olacaktı ben de o yüzden randevuyu erken gittim ama şey de yapabilirsin diğer mamalardan da deneyebilirsin yani bebelak alerjik diğer mamalardan
S

Sibel ..

25 Mayıs 2026 18:49
Hüsne Düzgüney
Doktor yurtdışında olacaktı ben de o yüzden randevuyu erken gittim ama şey de yapabilirsin diğer mamalardan da deneyebilirsin yani bebelak alerjik diğer mamalardan
Aptamil ile bebelac verdi ikisinide aldik denedik . Aptamil iki gun icti az az sonrasinda kusma oldu dahhada icmiyo kendi ar mamasina döndüm onuda red ediyo ve alerji belirtileri artıyo. Ne yapacagmi bilmiyorm kafayi yiyecem
H

Hüsne D.

25 Mayıs 2026 23:44
Kusması ıcın ılac vermedımı mamayla alakalıda olmaya bılır evolvıa var nestlenın var
S

Sibel ..

25 Mayıs 2026 23:47
Hüsne Düzgüney
Kusması ıcın ılac vermedımı mamayla alakalıda olmaya bılır evolvıa var nestlenın var
Aptamil ar kullanırken kusma olmuyordu. Birde kusma icin daha once doktorlarin verdigi ilaclari da kusuyordu bunu belirttm ondan vermedi herhalde. Benim bebegimin beslenmesi sıkıntı çözüm bulunamayacak belli
H

Hüsne D.

25 Mayıs 2026 23:48
Bıseyde dıyemıyrum doktorun numaraıs yok mu sızde
S

Sibel ..

26 Mayıs 2026 02:55
Hüsne Düzgüney
Bıseyde dıyemıyrum doktorun numaraıs yok mu sızde
Var. Resmi tatil diye rahatsiz etmek istemedim. Yarina akkssma kadarda deneyecm belki doktora mesaj atsrm
H

Hüsne D.

26 Mayıs 2026 07:46
hıc duzslme var mı pekı
S

Sibel ..

26 Mayıs 2026 08:10
Hüsne Düzgüney
hıc duzslme var mı pekı
Hayır malesef. aksine gerileme var bebek uyanikken hic birini almiyo ve kusmalar artti. Gece 2 de 80 ml 6 saat gecmesine ragmen simdi 60 ml icti sadece huzursuzlukda cabası. Benim umudum kalmadi denenmedik sey kalmadi. Doktor daha ne yapabilir ki caresi yok gibi. Ilac verilir mama degisilir bunda hepsini denedik nerdeyse 
H

Hüsne D.

28 Mayıs 2026 10:18
Allh allah farklı bısey mı var kı cocukta anlamadım cok uzuldum suan yaaa doktora ulasamdınız demı nerece ıkamet edyrsunuz gelıp yuz yuze gostermez mısınız mesela
S

Sibel ..

28 Mayıs 2026 10:39
Hüsne Düzgüney
Allh allah farklı bısey mı var kı cocukta anlamadım cok uzuldum suan yaaa doktora ulasamdınız demı nerece ıkamet edyrsunuz gelıp yuz yuze gostermez mısınız mesela
Farkli bisey oldugunu dusunmuyom. Doktor beyin verdigi alerji mamasini ictiginde belli belirtiler azaliyor. Ama icmek istemiyo . Onu duzgun bi sekilde icse bebegm hersey yoluna girecek gibi ama .. yuz yuze gostermem biraz zor
H

Hüsne D.

28 Mayıs 2026 10:41
Mamayı ıctgınde azalıyorsa ben zorla asltrdım trenyılda hyfene markasının vanılya özuru var bn onunla alsıtffıö
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir