Epilepsi

436 görüntüleme
E

Eda S. G. ..

Premium Üye
1 Temmuz 2026 21:53
Miyoklonik epilepsi teşhisi alan var mı
E

Eda S. G. ..

Premium Üye
26 Ağustos 2026 22:36
Zeynep Demirkaya
Doktorda çok önemli. Bizim ilk gittiğimiz doktora soru sormuştum eğer ben çok derin uykuya dalarsam ve duymazsam ne olacak diye sen kendini tedavi ettir demişti. Ben panik atak hastasıyım ve ilaçlarım artık etki etmiyor. Sanki ben tedavimi görmüyomuşum gibi kendini tedavi ettir demişti bana
Sureclerimiz kolaylıkla geçer inşallah. Ama bizler elimizden geleni yapıyoruz. Siz kendinizi üzmeyin . Doğru ilaç bulununca gerçekten çok fazla iyileşen varmış.
G

Gülcan Ş.

26 Ağustos 2026 22:37
Eda Seçkin Gülbay
Biz 41 gen ve üstü yeni nesil gen dizilimi verdik . Eğer bu temiz çıkarsa ve nöbetler durmazssa başka test isteyecekmis
Bizim ki de moleküler karyotiplemeydi testin adı acaba ikisi de farklı mı
E

Eda S. G. ..

Premium Üye
26 Ağustos 2026 22:40
Gülcan Şahan
Bizim ki de moleküler karyotiplemeydi testin adı acaba ikisi de farklı mı
Epilepsinin çok çeşidi varmış . Bizdeki durum miyoklonik . Sanırım duruma göre test istiyorlar. Bilmiyorum ki yanlış bı cümle kurmayayim.
G

Gülcan Ş.

Eda Seçkin Gülbay
Sureclerimiz kolaylıkla geçer inşallah. Ama bizler elimizden geleni yapıyoruz. Siz kendinizi üzmeyin . Doğru ilaç bulununca gerçekten çok fazla iyileşen varmış.
Evet hatta ben geçen burada özel de egıtım görevlisi olan bir öğretmenle görüştüm çok fazla iyileşen var dedi önemli olan tedavi süreci doğru ilaç vaktin de vermek üzülürseniz bebeğinizde üzülür hemen anlıyorlar zaten ilacı verirken ben ilk başta çok üzülerek verirdim ama sonrasında kızım Allah un izniyle şifa gördükçe daha dikkatli vermeye başladım
Z

Zeynep D.

Eda Seçkin Gülbay
Evet bize 2 sene sürer vermişti. Kontrolünde 2 aydır olmuyor dediğimizde iyiye gidiyor demişti ama olmadı.
Z

Zeynep D.

26 Ağustos 2026 22:41
Eda Seçkin Gülbay
Epilepsinin çok çeşidi varmış . Bizdeki durum miyoklonik . Sanırım duruma göre test istiyorlar. Bilmiyorum ki yanlış bı cümle kurmayayim.
Bizimde videolarla teşhis kondu
G

Gülcan Ş.

26 Ağustos 2026 22:42
Eda Seçkin Gülbay
Evet doğrudur haklısınız her çocukta durum çok farklı oluyor ne diyim çok zor gerçekten Rabbim yardımcımız olsun her annenin de yardımcısı olsun
E

Eda S. G. ..

Premium Üye
26 Ağustos 2026 22:43
Gülcan Şahan
Evet doğrudur haklısınız her çocukta durum çok farklı oluyor ne diyim çok zor gerçekten Rabbim yardımcımız olsun her annenin de yardımcısı olsun
Amin inşallah
G

Gülcan Ş.

26 Ağustos 2026 22:44
Zeynep Demirkaya
Evet bize 2 sene sürer vermişti. Kontrolünde 2 aydır olmuyor dediğimizde iyiye gidiyor demişti ama olmadı.
peki en son ne zaman EEG çektirdiniz
Z

Zeynep D.

26 Ağustos 2026 22:46
Geçen hafta çarşamba çekildi temiz dedi ama eeg nin yazılmasını bekliyordu. Haftaya çarşamba yine var nöbet geçirmeden önce kontrol amaçlı randevu almıştık nöbet geçirince acil çektiler
G

Gülcan Ş.

26 Ağustos 2026 22:51
Zeynep Demirkaya
Geçen hafta çarşamba çekildi temiz dedi ama eeg nin yazılmasını bekliyordu. Haftaya çarşamba yine var nöbet geçirmeden önce kontrol amaçlı randevu almıştık nöbet geçirince acil çektiler
aslında EEG nin temiz çıkmadı güzel ama genetik test istememeleri saçma olmuş yani yanlış bilgi vermek istemem ama kimle bu konuda konuşsam herkes bana genetik test verdin mi diye sordu kim de bu hastalık varsa genetik test yaptırmışlar çünkü epilepsiyi tetikleyen rahatsızlıklar oluyormuş yani altta yatan başka sebepler var mı araştırabilir doktorumuz öyle demıstı
E

Eda S. G. ..

Premium Üye
26 Ağustos 2026 22:51
Gülcan Şahan
peki en son ne zaman EEG çektirdiniz
Biz 8 aydır bu teşhisi aldık . Şuan kızım 23 aylık geçen ay yine kontrol amaçlı eeg cekildi . Eeg de nöbetler var hala malesef . Gün içinde de gözlemliyorum ben hala geçmedi. Tedavi Eylül başı tekrar düzenlenecek . Bizim durumumuz göz kayması ve ani sicramalar .
G

Gülcan Ş.

26 Ağustos 2026 22:56
Eda Seçkin Gülbay
Biz 8 aydır bu teşhisi aldık . Şuan kızım 23 aylık geçen ay yine kontrol amaçlı eeg cekildi . Eeg de nöbetler var hala malesef . Gün içinde de gözlemliyorum ben hala geçmedi. Tedavi Eylül başı tekrar düzenlenecek . Bizim durumumuz göz kayması ve ani sicramalar .
Yaaa mesela bizim de iki kere ani bayılma üçüncüsünde de kasılma yüzünde morarma kilitlenme ani titreme şeklinde oldu çok korktum ama bekleyip kendine gelmesini sakınleşmesinden başka yapack birsyeim de yoktu dördüncü de aslında ona benzerdi ama doktor katılma nöbeti olabilir demişti mesela 4. Nöbetten önceki EEG temiz çıktı bakalım bende randevu alıp gideceğim ne zaman EEG ister bende merak ediyorum bundan sonraki eegmiz nasıl olacak peki tedavi düzenlenecek dediniz ya acaba ilaç degısıklıgı valan mı yapılacak yoksa dozumu yükseltilir birsey dedı mı doktorunuz
E

Eda S. G. ..

Premium Üye
26 Ağustos 2026 22:58
Gülcan Şahan
Yaaa mesela bizim de iki kere ani bayılma üçüncüsünde de kasılma yüzünde morarma kilitlenme ani titreme şeklinde oldu çok korktum ama bekleyip kendine gelmesini sakınleşmesinden başka yapack birsyeim de yoktu dördüncü de aslında ona benzerdi ama doktor katılma nöbeti olabilir demişti mesela 4. Nöbetten önceki EEG temiz çıktı bakalım bende randevu alıp gideceğim ne zaman EEG ister bende merak ediyorum bundan sonraki eegmiz nasıl olacak peki tedavi düzenlenecek dediniz ya acaba ilaç degısıklıgı valan mı yapılacak yoksa dozumu yükseltilir birsey dedı mı doktorunuz
İlaç ekleme veya ilaç değiştirme olacak. Kızım da biraz dengesiz yürümede var . Bakalım
G

Gülcan Ş.

26 Ağustos 2026 23:00
Eda Seçkin Gülbay
İlaç ekleme veya ilaç değiştirme olacak. Kızım da biraz dengesiz yürümede var . Bakalım
Bu dengesiz yürüme olayınız epilepsiden dolayı mı acaba
E

Eda S. G. ..

Premium Üye
26 Ağustos 2026 23:03
Gülcan Şahan
Bu dengesiz yürüme olayınız epilepsiden dolayı mı acaba
İnanın çözemiyoruz. Teşhis ile yürüme aynı zamana denk geldi. İlaç mi yoksa altında yatan başka bir şey mi var bilmiyoruz. Genetik test çıkınca tekrar gideceğiz nörolojiye.
Z

Zeynep D.

26 Ağustos 2026 23:04
Gülcan Şahan
aslında EEG nin temiz çıkmadı güzel ama genetik test istememeleri saçma olmuş yani yanlış bilgi vermek istemem ama kimle bu konuda konuşsam herkes bana genetik test verdin mi diye sordu kim de bu hastalık varsa genetik test yaptırmışlar çünkü epilepsiyi tetikleyen rahatsızlıklar oluyormuş yani altta yatan başka sebepler var mı araştırabilir doktorumuz öyle demıstı
Bende herşey araştırılsın sebebi ne söylensin istiyorum bende ona göre davranırım hiç olmazsa. Belki gözden kaçırdığım bilmediğim bir bilgi var. Çünkü ilacın saatini hiç geçirmiyorum yanan sönen ışıklardan başına darbe yada düşüp kafasını çarpmasından uyku düzeni yeme içmesine kadar her şeye dikkat ediyorum
G

Gülcan Ş.

27 Ağustos 2026 01:24
Eda Seçkin Gülbay
İnanın çözemiyoruz. Teşhis ile yürüme aynı zamana denk geldi. İlaç mi yoksa altında yatan başka bir şey mi var bilmiyoruz. Genetik test çıkınca tekrar gideceğiz nörolojiye.
Yaa kimisi diyor ki nöbetler gelişimi etkiliyor benim kızım da nöbetlerden sonra büyümesi durdu suan 14 aylık 5 aydır ilacı kullanıyor ama yürümüyor desteklı adım atıyor ama desteksız atmıyor durmuyor ben nörologla konuşup eyer uygun görürse fizik tedavi yada fizyoterapistle görüşeceğim
G

Gülcan Ş.

27 Ağustos 2026 01:29
Zeynep Demirkaya
Bende herşey araştırılsın sebebi ne söylensin istiyorum bende ona göre davranırım hiç olmazsa. Belki gözden kaçırdığım bilmediğim bir bilgi var. Çünkü ilacın saatini hiç geçirmiyorum yanan sönen ışıklardan başına darbe yada düşüp kafasını çarpmasından uyku düzeni yeme içmesine kadar her şeye dikkat ediyorum
Ben bir anne olarak sizi çok iyi anlıyorum biz anneler evlatlarımız için dünyayı karşımıza alırız ama dua edin üzülmek çare degıl gerekırse başka nörolojiye götürün alanında çok cok iyi doktorlar var ben Ankara da yaşıyorum Bilkent şehir hastanesi takipliyiz bütün bölümlerde sadece gastroentroloji bölümüne onca ay boşuna gitmişim özel de nir doktor buldum kabızlık ve çatlak sorunu için bazen iyi bir doktora denk gelmek çok önemli sizin bebegınızın nöbetleri uzun sürüyor bence üzerinde durmaları gerekiyor doktorların siz bir anne olarak zaten elinizden geleni yapıyorsunuz
Z

Zeynep D.

27 Ağustos 2026 10:11
Eskişehirdeki en iyi doktora götürüyorum aslında çok araştırdım hepsini denedim. Bu adama randevu almak çok zor. Benim için şehir falan hiç fark etmez her yere götürürüm
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir