Emzirmek
141 görüntüleme
G
Gamze Ç.
18 Nisan 2026 10:48
Bebeğim 2ay 28 günlük doğduğundan beridir memeyle kavgası vardı zaten ilk başlarda hareket halinde emzirdim o zaman tutuyodu 15 er dakika emerdi sonra bu süre 5e düştü şimdi memeyi emiyor süt inince bırakıyor hareket etsemde faydası yok uykuluyken gece özellikle emiyor ama gündüz yanaşmıyo bile bir de mantıken emmediği için mamayı fazla yemesi lazım onu da yemiyor mesela geçen hafta emdikten sonra 120 cc mama içen bebek bugün emmediği halde 80-60-90 bazen 120 mama yiyor bezleri normal eksilme yok diliyle biberonu ittiriyo

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye18 Nisan 2026 10:48
Emzirme Sorunları ve Çözümleri
Bebeğiniz 2 ay 28 günlük ve emzirme konusunda sorunlar yaşıyorsunuz. İlk başlarda hareket halinde emzirdiniz ve 15'er dakika emerdi, ancak şimdi süre 5'e düşmüş ve meme ile kavga ediyor.
Sorunlar:
Bebeğiniz emerken süt inince bırakıyor
Hareket ettiğinizde emziremiyor
Gündüz emmek istemiyor, ancak gece özellikle emiyor
Mamayı fazla yemiyor (geçen hafta 120 cc mama içtiği halde, bugün 80-60-90 bazen 120 mama yiyor)
Bezleri normal eksilme gösteriyor
Diliyle biberonu itiyor
Öneriler:
1. Emzirmek için rahat bir pozisyon bulun: Bebeğinizin emerken rahat etmesi için bir pozisyon denemek можете. Örneğin, otururken veya yatarak emzirebilirsiniz.
2. Hareket halinde emzirmeyi deneyin: Bebeğiniz hareket halinde emerken daha rahat olabilir. Denemek için bir şarkı söyleyebilir veya konuşabilirsiniz.
3. Gündüz emzirmek için teşvik edin: Bebeğiniz gündüz emmek istemiyorsa, onu teşvik etmek için bir oyun oynamayı deneyebilirsiniz.
4. Mama takviyesini ayarlayın: Bebeğiniz mamayı fazla yemiyorsa, doktorunuzla mama takviyesini ayarlamak için konuşun.
5. Biberonu reddetmesine saygı gösterin: Bebeğiniz diliyle biberonu iterse, onu zorlamayın.
Doktorunuzla konuşun: Bebeğinizin emzirme sorunları devam ediyorsa, doktorunuzla konuşun. Doktorunuz, bebeğinizin kilo alımını ve genel sağlık durumunu değerlendirerek, emzirme sorunlarını çözmek için önerilerde bulunabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzirme
2. 8 Aylık Bebek Günde Kaç Kere Anne Sütü İçmeli?
3. Sorun Ne Bilmiyorum
Bebeğiniz 2 ay 28 günlük ve emzirme konusunda sorunlar yaşıyorsunuz. İlk başlarda hareket halinde emzirdiniz ve 15'er dakika emerdi, ancak şimdi süre 5'e düşmüş ve meme ile kavga ediyor.
Sorunlar:
Bebeğiniz emerken süt inince bırakıyor
Hareket ettiğinizde emziremiyor
Gündüz emmek istemiyor, ancak gece özellikle emiyor
Mamayı fazla yemiyor (geçen hafta 120 cc mama içtiği halde, bugün 80-60-90 bazen 120 mama yiyor)
Bezleri normal eksilme gösteriyor
Diliyle biberonu itiyor
Öneriler:
1. Emzirmek için rahat bir pozisyon bulun: Bebeğinizin emerken rahat etmesi için bir pozisyon denemek можете. Örneğin, otururken veya yatarak emzirebilirsiniz.
2. Hareket halinde emzirmeyi deneyin: Bebeğiniz hareket halinde emerken daha rahat olabilir. Denemek için bir şarkı söyleyebilir veya konuşabilirsiniz.
3. Gündüz emzirmek için teşvik edin: Bebeğiniz gündüz emmek istemiyorsa, onu teşvik etmek için bir oyun oynamayı deneyebilirsiniz.
4. Mama takviyesini ayarlayın: Bebeğiniz mamayı fazla yemiyorsa, doktorunuzla mama takviyesini ayarlamak için konuşun.
5. Biberonu reddetmesine saygı gösterin: Bebeğiniz diliyle biberonu iterse, onu zorlamayın.
Doktorunuzla konuşun: Bebeğinizin emzirme sorunları devam ediyorsa, doktorunuzla konuşun. Doktorunuz, bebeğinizin kilo alımını ve genel sağlık durumunu değerlendirerek, emzirme sorunlarını çözmek için önerilerde bulunabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzirme
2. 8 Aylık Bebek Günde Kaç Kere Anne Sütü İçmeli?
3. Sorun Ne Bilmiyorum
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
M
Melisa ..
18 Nisan 2026 22:33
Benımde problemım aynı. Ve bızım çişlerımız azaldıu
G
Gamze Ç.
21 Nisan 2026 00:30
Benımde problemım aynı. Ve bızım çişlerımız azaldıu
M
Melisa ..
21 Nisan 2026 00:54
Naptınız düzeldi mi
S
Sibel ..
Premium Üye
21 Nisan 2026 02:51
Benim de sıkıntım aynı sağımla besleniyor gece beslenmesi var gündüz yok. [3.ayda](3.ayda) etrafı tanıma olduğu için oluyormuş doktorla da konuştum. Elleri de ağızda sabahları uykusundan kalkar kalkmaz besliyorum
G
Gamze Ç.
21 Nisan 2026 03:31
Bizde aynıyız sebepsiz ağlama krizleri doldu
Yükleniyor...