Sorun Ne Bilmiyorum

272 görüntüleme
D

Damla

7 Aralık 2025 12:01
Bebeğim 2,5 aylık. son birkaç gündür emmesinde ciddi sorun yaşıyoruz.
Gece emmesi iyi ama gündüz emmesi çok zor. Memeyi alıp bırakıyor, 1–2 dakika emip ağlıyor, pozisyon değiştirince ancak az biraz emebiliyor. Genelde ayakta emzirince daha iyi oluyor.

Ayrıca son günlerde normalden daha huzursuz, sık sık ağlamaklı ve sürekli uyumak istiyor gibi. Eskiden sabahları uyanık şekilde emiyor ve biraz oynuyordu, şimdi hemen uykuya dönmek istiyor. Uyanıklık süreleri çok kısaldı. Gündüz uykuları 40-60 dakikadan 90-120 dakikalara kadar uzadı. Gece uykusuna geçme konusunda sorun yaşamaya başladı. Ayrıca ilk gece uykusu 5-6 saat civarındaydı. Dün 8 saat kadar uyudu. Kendi uyanmayınca ben uyandırdım.

Ateşi yok, çişi normal gibi ama kilo alımının yavaşladığından şüpheleniyorum. Ellerinin bazen çok sıcak bazen soğuk olması, gazı çıkarmakta zorlanması ve memeyi reddetme davranışı beni endişelendirdi. Bu durumun nedeni ne olabilir
H. .

H. ..

7 Aralık 2025 12:19
Benim bebeğim de 2.5 aylık ben de benzer durumları yaşıyorum ama sorun olduğunu düşünmüyorum. Zaten bildiğim kadarıyla 18 saate kadar uyumaları çok normalmiş. Gece uykusuna da artık gündüzleri etrafı fark ettiğinden durumu sindirmesi zor oluyormuş🤗 kilo alımı konusunda da doyup doymadığını günlük aldığınız çişli bezden takip edebilirsiniz. Ben de acaba doymuyor mu endişesi yaşadım ama bez takibi yapınca içim rahatladı. Tabi endişeleriniz varsa geç olmadan uzmanından danışmanlık almanız önemli. Kolaylıklar dilerim🤗
D

Damla

7 Aralık 2025 12:38
@Hilal Kaban bez takibini nasıl yapıyorsunuz
Yasemin K.

Yasemin K.

7 Aralık 2025 13:20
8 saat uyumasında sıkıntı yok. Arada böyle sürprizler yapabilirler, benimki de bir kez 9 saat uyudu sonra 6-7 saatlere çıktı gece uykusu. Gündüz uykuları müthiş ama her seferde mi 90-120 dakika uyuyor. Nasıl yapıyorsunuz, bizim gündüz uykularımız çok kısa :/

Ayrıca arada böyle emme grevi yapabilirlermiş, normal diyorlar. Burnu tıkalı değil, bezleri istenen sayıda ve ıslaklıktaysa bence endişe etmeyin.

Benim bebeğim de 2,5 aylık. Bazen elleri çok soğuk ama ensesi ve göğsü sıcaksa endişe edilecek bir şey değil :) Biraz gözlemleyin, sakin olun, hasta vs değildir
H. .

H. ..

7 Aralık 2025 13:25
Gün içerisinde sabahtan başlayarak bez değiştirdikçe not alıyorum. Bezin ıslak çişli olması lazım tabii. Ertesi gün sabaha kadar kaç tane yaptı ise sayıyorum. En az 6-8 arasında ise doyuyor demektir diye biliyorum
A

Ayşe Ş. ..

7 Aralık 2025 13:29
Damla hanım bu aylarda bu tarz sorunlar çok normal. Meme ile savaş, ağlaması, uyuyor iken, kucakta yada duşta daha iyi emmesi çok normal. Bebek gelişiyor algıları açılıyor. Kendince birşeyler ile başa çıkmaya çalışıyor. Süreç geçici sakin olun, sabırlı olun. Özellikle bu zamanlarda ekstra şefkatli davranın sorunu var ve nasıl çözeceğini nasıl sakinlesecegini bilmiyor. Bunu sizin tavrıniz ve dokunuşlariniz sakinleştirip huzurlu hala getirecek. Çok zor evet ama yapcak birşey yok. Sütünüz yeterli ise uyurken falan nerde emiyor ise emzirin. Olmadı sağın biberon ile verin. Yoksa buzluğa koyun lazım oldukça kullanırsınız. Saginki sütünüz azalmasin, vücut üretmeye devam etsin. Uykuların bozulması normal. Bir bozulup bir düzelecek. Siz sakin ve kendi rutininizde devam edin. Gündüz uykularını ayınıza göre araştırın. Gündüz yeterince uyuyor ise gece uykuları kötüye gider gereğinden fazla uyutmayin. Muhtemelen birşeyler öğrendiği için yoruluyordur. Sıcaklık ellerinden değil ensesi ve döşünden kontrol edin. Çişili bezlerini sayın ayına göre yeterli ise sorun yok. Az ise beslemeyi arttırın. Gaz için doktorunuzdan damla talep edebilirsiniz.
D

Damla

7 Aralık 2025 16:00
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Cuma günü doktordaydık. Kilo alımının yavaşladığını düşündüğümü söyleyip tartmasını istedim. Sağlık ocağındaki tartımı sorup kilo alımı iyi diyip tartmadı. Sağlık ocağında kıyafetlerle tartıyorlar. Düzgün bir tartım olmuyor. Bugün evde kendi imkanlarımla tarttım ve son 15 günlük süreçte günde 13 gram aldığı sonucuna vardım. Tahmin ettiğim gibi kilo alımında bir düşüş var. Çiş ve kaka durumu iyi. Günde 6-7 çişli bez alıyorum. 2-3 günde bir de kaka yapıyor. Çok sık emmek istiyor ben de emziriyorum. Emme sürelerimiz 20-30 dakika sürüyor. Ama çırpınışlar eşliğinde. Elimden geleni yapıyorum.farklı bir doktora randevu aldım. Hafta içi ona gideceğiz. Bakalım o ne diyecek.Sıcaklık içinde dediğiniz gibi ensesi ve gögsünü kontrol ediyorum. Ama yinede el ve ayakları soğuk oluyor. Karnı o yüzden mi ağırıyor acaba diye düşünüyorum. Gaz içinde metsil damla kullanıyoruz. Normalde baya iyi geliyordu bu ara biraz huysuz.
D

Damla

7 Aralık 2025 16:03
@Ayşe Şahin @Hilal Kaban @Yasemin Kaya
H. .

H. ..

7 Aralık 2025 16:20
Metsil bizde işe yaramadı çok da içime sinmiyordu..Nurse harveys kullanmaya başladım 8 saatte bir 6 damla veriyorum siz tabi doktorunuza danışın benim doktorum bu şekilde verebilirsin dedi. Zaten gaz damlaları kesin çözüm değil tabii ama bir umut kullanıyoruz işte..Ben ayrıyeten bez değişiminde günde 3 kez falan gaz masajları da yapıyorum.. Ama inşallah sabredelim üçüncü ayda sancı bitiyor diyorlar..🙂‍↕️
A

Ayşe Ş. ..

7 Aralık 2025 17:19
Benim doktorum kontrole gidince önce bebeği bizden alır soyar tartar,boyuna,baş çevresine bakar, her yerini kontrol eder, kalbini ciğerlerini dinler, gözüne, kulağına,burnuna, ağzına, poposuna her yerine bakar. Sonra giydirin konuşalım der 7 aydayiz süreç hep böyle. Ne sağlık ocağı siz talep ettiğiniz halde nasıl bakmaz bebeğin kilosuna. Sizin kendi tartmaniz önemli degil Osman hocanında dediği gibi büyüme gelişimini doktorunuz kontrol eder. Persantil eğrisi dedikleri bir gelişim grafigi var. Doktor her kontrolündeki bilgileri bir önceki bilgiler ile kıyaslar o söyler size iyi yada yetersiz diye. Siz böyle gram gram tartar iseniz sıkıntıdan stresten kendinizi yer bitirirsiniz. Çiş gayet iyi, kakada gayet iyi maşallah. Benim bebeğimde çok sık emen bir bebekti. 5 aydan sonra değişti yavaş yavaş. Huzursuz olduğu için uzun sürmesi normal. Farklı bir doktordan randevu almanız çok iyi olmuş. Gitmeden herşeyi not edin gidince tek tek sorun. Ense ve göğüs iyi ise el ve ayak bir ölçüt değil. Dolaşımı tam gelimedigi vücut hayatı organları koruduğu için el ve ayaklar soğuk olması çok normal. Kış ayı kalın bir çorap giydirin terlemeyecek kadar. Karnı neden ağrıyor yada ağrıyormu bilemem ama muhtemelen bebek hepimizin bebeğinde olduğu gibi sindirim sistemi tam çalışmıyor henüz o yüzden ağrı ve gaz sancısı çekmesi çok normal. Benim bebeğim kolikti bırakın ağrıyı saatlerce susmadan ağlardı. İyi geliyor ise metsil, yeni bir gelişim sürecidir. Masaj yapın kasları falan ağrıyor olabilir. Hep aynı olmayacak bebeğiniz günü gününü tutmaz biraz iyi biraz kötü böyle böyle büyüyecek.bir sorun yoktur diye düşünüyorum. Siz huzurlu olunki bebeginizde olsun.
A

Ayşe Ş. ..

7 Aralık 2025 17:22
@Hilal Kaban inşallah öyle olur. Bizim doktor 3 dedi. 4-5 devam etti. 5.5 ek gıdaya başlayınca rahata erdik. Ne günlerdi diyoruz şimdi. Şimdide diş var ama
D

Damla

7 Aralık 2025 17:22
@Ayşe Şahin ayşe hanım siz de antalyadaymışsınız. Hangi hastane hangi doktora gidiyorsunuz acaba
A

Ayşe Ş. ..

8 Aralık 2025 06:08
Damla Hanım sizde mi Antalyadasiniz . Otogarın o tarafta vitale var. Çocuk doktorumuz Ali Avcı çok tatlı ve ilgili bir adam. Watzap falan ne yazsam müsait olunca cevap veriyor. Maddi değil bebeğin sağlığını düşünen biri.
D

Damla

8 Aralık 2025 06:20
@Ayşe Şahin evet ayşe hanım. Ben de antalya da oturuyorum. Muayeneücreti ne kadar ödüyorsunuz acaba
A

Ayşe Ş. ..

8 Aralık 2025 08:30
1250 olmasın lazım.1,2,4,6. Aylarda gelmemizi istedi gittik. Şimdide 9 ayda görüşelim dedi. Elinden geldiği her konuda yol gösteriyor. Sadece muayene için gelin değil yani bebeğimin gelişimi iyi olduğu için ona göre gerekli zamanlarda görmek istiyor her ay gelin bakalım değil. Dediğim gibi onun dışında kafama birşey takılsa birşey olsa watzaptan yazıyorum foto atıyorum. Bunu alın şunu kullanın bunu değiştirin diye oradanda bilgi veriyor illaki kontrole gelin öyle bakalım demiyor
A

Ayşe Ş. ..

8 Aralık 2025 08:32
Hem ulaşım içinde tramvay kullana bilirsiniz. Hemen hastane üzerinden geçiyor.
D

Didem H.

8 Aralık 2025 11:42
Damla Hanım merhaba, yazınızı okuyunca bir an bunları kendimin yazdığını sandım. O kadar tanıdık ki. Sondan başa doğru gideyim. Gazını çıkarmakta zorlanması normal. Bir ay sonra daha rahat çıkarmaya başlayacak fark edeceksiniz. Trubiotic damla bu konuda bizi cok rahatlattı ama etkisini 10. günden itibaren görmeye başlıyorsunuz. Hala kullaniyoruz. Gövdesi ensesi sıcaksa odanın derecesinde problem yoksa soğukluk normal çünkü henüz dolaşım sistemi yeterince olgun değil. Memeyi alıp bırakması pozisyon değiştirince kısmen emmesi ve "gece daha rahat emmesi" benim yaşadığım bir sorundu. 3 doktor dolaştım ve en son sebebini kendim fark ettim. Sorun bebekte değil memelerdeydi. Hiperlaktasyon durumunuz olabilir mi? Ben hala (3.5 aylık) ayakta, yan yatarak ve sırt üstü yatarak emziriyorum. Süt akışı çok hızlı geliyorsa bebek emmek istemiyor olabilir. Kolay emzirme teknikleri kitabının faydasını gördüm. Uyku konusu değişken ama yine de idrar tahlili ve kültürü isteyebilirsiniz. Ateş olmasa da enfeksiyon durumlarında meme reddi ve uykuya meyil olabiliyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir