Emzirme
113 görüntüleme
E
Eser B.
Premium Üye
10 Mayıs 2026 19:11
Bebeğim 3 aylık. İlk aylarda en az yarım saat emen bebek son iki aydır sadece 3 4 dk emip kendini çekiyor. Ve ağlıyor. Geceleri emip uyumaya devam ediyor ama gündüz her emzirme sonrası ağlıyor. Omzuma alıp gazını çıkarıyorum ama huzursuz oluyor her emzirme sonunda. Arada kusuyor nerdeyse iki saatte bir emziriyorum uyumuyorsa eğer. Uyku problemi de var çok şık uyanıyor uykusundan. Sallıyorum tekrar devam ediyor uykusuna. Gün içinde hep huzursuz çok nadir sakin olduğu zamanlar çok az. Kucakta geziyorsa sakinleşiyor bi tek. Reflü mü gaz mi farklı bişey mi bilemedim.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye10 Mayıs 2026 19:12
Merhaba,
Bebeğinizin emzirme ve uyku sorunları yaşadığı bir dönemden geçiyor olabilirsiniz. Öncelikle, 3 aylık bir bebekte emzirme süresinin kısalması ve sık sık ağlaması normaldir.
Bebeğinizin emzirme süresi son iki aydır 3-4 dakikaya düşmüş ve ardından ağlıyor. Bu durum birkaç şeyin göstergesi olabilir:
Emzirme tekniği: Bebeğinizin emzirme pozisyonu doğru mu? Meme ucunuz bebeğinizin ağzında rahatça yer alıyor mu?
Gaz sancısı: Bebeğiniz emzirme sırasında gazı çıkaramıyor olabilir. Omzunuzda gazını çıkarması doğru bir yaklaşım.
Reflü: Bebeğiniz reflü sorunu yaşıyor olabilir. Bu durum, emzirme sırasında veya sonrasında ağlamasına neden olabilir.
Aşırı uyarılma: Bebeğiniz aşırı uyarılmış olabilir ve bu nedenle emzirme sırasında veya sonrasında ağlıyor.
Geceleri emip uyumaya devam etmesi, ancak gündüz her emzirme sonrasında ağlaması, uyku problemleri ve sık uyanması, huzursuz olması gibi belirtiler de reflü veya gaz sancısıyla ilgili olabilir.
Kısa Çözüm Önerileri:
1. Emzirme pozisyonunu kontrol edin: Bebeğinizin emzirme pozisyonunun doğru olduğundan emin olun.
2. Gaz sancısını önleyin: Bebeğinizin gazını düzenli olarak çıkarın.
3. Reflü testini düşünün: Bebeğinizin reflü sorunu yaşayıp yaşamadığını kontrol edin.
4. Uyku düzenini sağlayın: Bebeğinizin uyku düzenini sağlamak için bir rutin oluşturun.
Bebeğinizin davranışlarını gözlemleyin ve gerekirse bir uzmandan destek alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sorun Ne Bilmiyorum
2. Uykuyla İlgili Aklınızdaki Tüm Soruları Cevaplıyoruz
3. 2.5 Aylık Gündüz Uyumama
Bebeğinizin emzirme ve uyku sorunları yaşadığı bir dönemden geçiyor olabilirsiniz. Öncelikle, 3 aylık bir bebekte emzirme süresinin kısalması ve sık sık ağlaması normaldir.
Bebeğinizin emzirme süresi son iki aydır 3-4 dakikaya düşmüş ve ardından ağlıyor. Bu durum birkaç şeyin göstergesi olabilir:
Emzirme tekniği: Bebeğinizin emzirme pozisyonu doğru mu? Meme ucunuz bebeğinizin ağzında rahatça yer alıyor mu?
Gaz sancısı: Bebeğiniz emzirme sırasında gazı çıkaramıyor olabilir. Omzunuzda gazını çıkarması doğru bir yaklaşım.
Reflü: Bebeğiniz reflü sorunu yaşıyor olabilir. Bu durum, emzirme sırasında veya sonrasında ağlamasına neden olabilir.
Aşırı uyarılma: Bebeğiniz aşırı uyarılmış olabilir ve bu nedenle emzirme sırasında veya sonrasında ağlıyor.
Geceleri emip uyumaya devam etmesi, ancak gündüz her emzirme sonrasında ağlaması, uyku problemleri ve sık uyanması, huzursuz olması gibi belirtiler de reflü veya gaz sancısıyla ilgili olabilir.
Kısa Çözüm Önerileri:
1. Emzirme pozisyonunu kontrol edin: Bebeğinizin emzirme pozisyonunun doğru olduğundan emin olun.
2. Gaz sancısını önleyin: Bebeğinizin gazını düzenli olarak çıkarın.
3. Reflü testini düşünün: Bebeğinizin reflü sorunu yaşayıp yaşamadığını kontrol edin.
4. Uyku düzenini sağlayın: Bebeğinizin uyku düzenini sağlamak için bir rutin oluşturun.
Bebeğinizin davranışlarını gözlemleyin ve gerekirse bir uzmandan destek alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sorun Ne Bilmiyorum
2. Uykuyla İlgili Aklınızdaki Tüm Soruları Cevaplıyoruz
3. 2.5 Aylık Gündüz Uyumama
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
D
Duygu ..
10 Mayıs 2026 19:29
Merhaba yanlış yönlendirmek istemem tamamen kendi tecrübelerimi paylaşıyorum. Benimse kızım 3 aylık dediğiniz gibi emerken birden kendisini geriye doğru atıyor emmek istemiyor ama aç olduğunu biliyorum aslında. Biz doğduğundan beri gaz sorunu yaşıyoruz bu davranışlarının da gaz yüzünden olduğunu biliyorum. O an aç içmek istiyor ama karnı ağrıdığı için daha fazla içemiyor. Kucağınızda sakinleşmesinin sebebi de karnı sizin vücudunuza değiyorsa pozisyon olarak ısınıyor o da bebekleri rahatlatıyor. Ben biraz uykuya geçmesini bekliyorum hemen öyle emziriyorum eğer uyanıkken ağlayıp bıraktığı olduğunda. Birde karnını sıcak tutmayı deneyin çok iyi geliyor. Sıcak su torbası ile değil ama bebeklere yönelik ürünler var yada evde kendiniz bir çorabın içine pirinç koyun biraz fırında ısıtıp karnına koyun çok yakmicak şekilde. Bu yöntemi de bi araştırabilirsiniz. Gazı olduğu içinde uykusu bölünüyor olabilir benim kızımda gündüzleri çok hafif uyuyor bacakları kalkıp iniyor hep gaz yüzünden derin uykuya geçemiyor biraz ortama sıcaklaştırınca iyi geliyor tabi dediğim gibi tamamen kendi tecrübelerim
F
Fatma
Premium Üye
10 Mayıs 2026 19:36
Aynısı tıpatıp emzirmek için yatırdığım an ağlıyor kaldırıyorum yürüyorum sakinleşiyor yatırınca aynı emerek uyuyor bide en son yorulunca artık alıyor sızmaya yakın uykusunu bile kucağımda yapıyor hep düşünün yani ben alerjiden şüpheleniyorum bu kadar çok gaz olması emdikten sonra huzursuzluğu bizimkinde genel olarak burun tıkanıklığı ve hırıltıda oluyor sizde alerji ihtimalini düşünebilirsiniz belki yada reflü eğer yatırınca sık sık yutkunuyorsa yada öksürüyorsa dik şekilde daha rahat uyuyosa ve hırıltı gibi şikayetler varsa reflüde olabilir. Geçici tavsiyem eğer emzik alıyorsa ayakta yürürken önce yatar pozisyona getirin biraz sallayarak yürüyün sonra oturun sallayarak sonra memeyi berin ben böyle sakinleştirebiliyorum anca içmeye devam ettirebiliyorum bide sütünüz tazyiklimi
F
Feyza P.
10 Mayıs 2026 19:58
Bizde 4 aya doğru gidiyoruz kesinlikle emmiyor memeye koyunca istemiyor aç ama çok huzursuzluk çıkarıyor anca uykuya yakın sersemken ya da emiyor emmeyi bırakcak mı acaba bu durumu yaşayan var mı nasıl atlattınız?

Burcu
10 Mayıs 2026 21:40
Gazı olabilir veya sütünüz az geliyor yada tam tersi çok geliyor tıkıyor olabilir bunu en iyi siz anlarsınız bizde böyle bişey yaşamıştık ama 3-4 gün sürdü bitti bunu doktorunuza danışın bence eğer sadece süt ile beslenmiyorsa mama alıyorsa meme reddi olabilir mamaya alışan bebeklere genelde meme emmek zor geliyor dediğinizi birebir yaşadım bizim ki meme reddi gibi bişeydi ama 2 ay uzun bi süre
B
Berivan
10 Mayıs 2026 21:47
Bizde 4 aya doğru gidiyoruz kesinlikle emmiyor memeye koyunca istemiyor aç ama çok huzursuzluk çıkarıyor anca uykuya yakın sersemken ya da emiyor emmeyi bırakcak mı acaba bu durumu yaşayan var mı nasıl atlattınız?
N
Neslihan S.
11 Mayıs 2026 00:39
Bebeğim tam 6 aylık günlük alması gereken süt miktarının yüzde 25 ni alıyor emmek istemiyor ve biberon da istemiyor ek gıdaya başladım ama tadimdada sıkıntı yaşıyorum bana yardımcı olabilir misiniz bu doğduğundan beri böyleydi
Yükleniyor...