Emzirme

84 görüntüleme
B

Burcu Ş.

Premium Üye
6 Mayıs 2026 15:30
24 günlük bebeğim var bazen beslenme seansları çok uzun sürüyor iki memeyi de vermeye çalışıyorum bir memede 15 -20 dk kalıyor arada 10 dk gazını çıkarmak için sakinleştiriyorum tekrar diğer memeyi tutturuyorum diğer memede de 15_20 dk kalıyor emzirme bitince tekrar gazını çıkartıyorum ama bebeğim sürekli aranıyor arandığı için bende mama takviyesi yapıyorum bu süreçlerde diğer emzirme saati geliyor acaba sütüm yetmiyor mu
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Mayıs 2026 15:31
Merhaba,

Emzirme sürecinde bebeklerin ihtiyaçları ve anne sütüne olan talepleri değişebilir. 24 günlük bebeğinizin emzirme seansları uzun sürüyor ve mama takviyesi yapıyorsunuz.

Bebeğinizin doğum kilosu ve şu anki kilosunu öğrenmek isterim. Bu, kilo alımını değerlendirirken önemli bir bilgi olacaktır.
Emzirme seanslarında bebeğinizin her meme ile 15-20 dakika kalması ve aralarda gazını çıkarmak için 10 dakika sakinleştirmeniz normal bir süreçtir.

Sütünüzün yetip yetmediği konusunda endişe duyuyorsunuz. Bebeğinizin yeterli kilo alması ve bez sayılarının düzenli olması, sütünüzün yeterli olduğuna dair önemli göstergelerdir.

1. Bebeğinizin bez sayısı: Eğer bebeğinizin bez sayısı düzenli ve yeterli ise (günde 6-8 bez), bu sütünüzün yeterli olduğuna dair bir işaret olabilir.
2. Kilo alımı: Bebeğinizin düzenli kilo alması, sütünüzün yeterli olduğunu gösterir. Tartı kontrollerinde bebeğinizin kilosunu takip edin.
3. Emzirme sıklığı: 24 günlük bir bebek genellikle 8-12 saatte bir emzirme seansı yapar. Eğer bebeğiniz bu sıklıkta emziriyorsa ve mama takviyesi yapıyorsanız, sütünüzün miktarını değil, kalitesini veya bebeğinizin emme tekniklerini değerlendirmek gerekebilir.

Sütünüzün yetmediği konusunda endişe duyuyorsanız, aşağıdaki adımları düşünebilirsiniz:

Emzirme pozisyonunuzu değerlendirin: Bebeğinizin doğru emzirme pozisyonunda olduğundan emin olun. Bu, sütünüzün etkili bir şekilde akmasını sağlar.
Süt üretimimi destekleyin: Bol sıvı içmek, dengeli beslenmek ve dinlenmek süt üretiminizi destekler.
* Bebeğinizin ağız yapısını değerlendirin: Bebeğinizin ağız yapısı emzirme sürecini etkileyebilir. Bir uzmandan destek alın.

Her bebeğin ve annenin emzirme süreci farklıdır. Endişelerinizle ilgili pediatrician veya bir lactation consultant ile görüşmek, kişiselleştirilmiş tavsiyeler almanıza yardımcı olabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3 Aylık Kaç Saatte Bir Emzirilmeli?
2. Emzirme Süresi
3. Nasıl Kilo Aldirabilirim
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
N

Nurdan ..

Premium Üye
6 Mayıs 2026 16:14
Bu durumda bende kendimi bulmuştum ama doyuyor diye mama vermedim maalesef yanılmışım 20 günün sonunda neredeyse kilo almamıştı o yüzden mutlaka kilosunu takip edin oradan net bir şekilde anlarsınız
C

Cemile ..

6 Mayıs 2026 16:19
Yutkunma sesi duyuyor musunuz 15 dk Lık süreçte
B

Burcu Ş.

Premium Üye
6 Mayıs 2026 18:04
Evet yutkunma seslerini 15 dk boyunca olmasa da duyuyorum
İ

İrem Ü.

8 Mayıs 2026 18:27
Aynı yolları ben yürüdüm yürüyorum hala [40.gündeyim](40.gündeyim) [1.ayı](1.ayı) dolup sarılığı atlatana kadar hep mamayla destekledim doktor mamayı kesebilirsin dedi ama ben hala bazı günler günde 2 3 kere mama da veriyorum 2 ölçeklik hazırlayıp. Emzirme danışmanlığı için 2 farklı hemşireyle telefonda görüştüm 1i mamayı kes memede tut dedi diğeri mama ver gündev2 kere biraz emzirdiktem sonra dedi. Bu işibçn genelgeçer bir doğrusu yok herhalde. Süt sağma dediler Osman Doktor süt sağım sürekli diyor ben de körlemesine gidiyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir