3 Aylık Kaç Saatte Bir Emzirilmeli?
530 görüntüleme
A
Aslınur Y.
17 Haziran 2025 16:47
Merhaba, kızım 3 aylık kilo alımı yavaş bir bebek. 5500 şuanda. Daha öncesinde kilo alımı yavaş diye sürekli meme teklif ediyodum hiç kendisinin istemesine izin vermeden. Bir doktor bunun yanlış olduğunu kendi istedikçe vermem gerektiğini o zaman daha değerli olacağını söyledi. Bugün itibariyle ona başladım fakat benim çocuğum acıkmıyor😀 yani 4 saati geçiyo hala ağlamıyor, biraz ağlamaya başlıyor hemen vermiyorum kucağıma alıp iyice acıkmasını bekliyorum iyice ağlayınca memeyi bulmasını sağlıyorum emiyor ama 5 dk sürüyor. O kadar saat aç kalan bebek 5 dk emince tabi kafamda deli sorular. Doğru mu yapıyorum fikirlere ihtiyacım var
K
Kubra Y.
17 Haziran 2025 16:57
Merhaba ,Öncelikle bebeğinizin doğum kilosu kaç ? Birde bebek nasıl uyuyor emmeden mi uyuyor . Bu yaştaki bebeğin gündüz uyaniklik saatinin 1.5-2 saat olması lazım .
A
Aslınur Y.
17 Haziran 2025 17:03
3800 doğdu, 3490 çıktı hastaneden sarılıktan dolayı. Evet emmeden emzikle uyuyor. Evet uyku sürelerini o şekilde ayarlamaya çalışıyorum 1.5 saat uyumasına izin verip 1.5 saat sonra yeniden uyutuyorum
A
Aslınur Y.
21 Haziran 2025 11:24
Üstt
Z
Zehra O.
21 Haziran 2025 11:34
4 saat çok geç değil artık bebeğiniz için büyüdükçe beslenme sıklığı artar ve emme zamanı kısalır. Aç olsa durmaz zaten yetiyordur muhtemelen sütünüz. Bir sonraki kontrolünüzde belli olur kilo alımına göre bence
K
Kübra Y.
21 Haziran 2025 19:05
Benim bebeğimde öyle. Sağlık ocağındaki hemşire 2 saate bir gece bile emzir dedi 😳 doktorum da istedikçe emzir diyor. Ben de bebeğim her uyandığında meme veriyorum uykuluyken emiyor yani genelde 3 saate bir veriyorum diyebilirim
A
Aslınur Y.
21 Haziran 2025 19:08
Salı günü tartı var bu işe yararsa güncellerim bende ☺️ çocuğu zorlarsan reddeder arandaki bağ zedelenir dedi doktorum. Aç mı, kilo alıcak mı kaygısı çocuğa yansımış dediği için bide bunu deniyorum bende.
S
Sümeyra S.
22 Haziran 2025 14:36
Merhaba benim de bebeğim 3,5 aylık geçen ay bizimde kilo alımımız hiç yoktu ilk süt son süt olayına dikkat ederek ve 2 saatte 1 gece gündüz emzirerek bu işi çözdük
A
Aslınur Y.
22 Haziran 2025 19:56
Ya bende 2 saatte bir yapıyordum ama 3.aya girer girmez memeye gelince ağlamaya başladı çok mu zorluyorum diye düşündüm. Bakalım tartıda göreceğiz bu yöntem işe yarıyor mu yaramıyor mu🥰
T
Tuygun T. Ö.
22 Haziran 2025 23:58
Benim bebeğim de 3 aylık gün içinde 4 bazen 5 saate kadar açılmıyor , midesi çok küçük olduğu düşünüyorum 80-100 cc ile doyuyor ve kilo alımı aşırı yavaş 3. Ayında sadece 500 gr almıştı . Şık beslemeye çalıştım ama asla kabul etmıyor . Bazı bebekler böyle sanırım yapı olarak farklı çok zor açılıp hemen doyuyorlar mide kapasitesi küçük o yüzden de yavaş büyüyorlar sanırım

Nazlı T.
23 Haziran 2025 00:14
Bebişimizin emme refleksi normal çocuğa göre belki daha iyidir biz de tam üç aylık olduk sürekli ağlayarak emiyor memeyle savaş halinde ama zorla da olsa yine veriyorum ben gece doktorum kendi Uyandıkça istedikçe ver dedi ama ben dayanamayıp 3 saatte 1 mutlaka veriyorum şöyle bir şey var gün içerisinde hava sıcak olduğu için daha sık emziriyorum en fazla 1,5 saat
B
Büşra Ş. T.
26 Haziran 2025 11:25
Sütünüzün yağ oranını arttıran besinler tüketirseniz bebeğinizin kilo alımına faydası olur diye düşünüyorum yani denenebilir.Benimde bebeğim 3 ay 20 günlük gündüz her istediğinde veriyorum , gece de uyanıp talep ederse veriyorum.Doktorumuz gece emzirmelerini “gece 1” şeklinde vermemizi önermişti.Her uyanması açlıktan değil çünkü.O yüzden bazen pış pış ve emzik ile deniyorum ısrarcı olup uyumuyorsa aç olduğunu düşünüyorum ve içim rahat hissediyorum.Ha bu tabi ki bazen gece 1 olmuyor🙃hatta bazen gece 1 oluyor diyebilirim.
B
Büşra Ş. T.
26 Haziran 2025 11:27
Yazıma ek olarak doktorumuz “ gündüz beslenmesi iyi olan bebekler gece uyku saatine girmeden bir iki saat sık beslenirse gece 1 uygulanabilir demişti.Detaylandırmak istedim.
S
Simla K.
26 Haziran 2025 14:28
Dün aynı durumu doktorumla paylaştım 2 saatten önce emzirme iyice acıksın iki memeyide alsın dedi bende yarım saatte bir bir saate bir veriyorum göğsümde 5 dk kalıyordu doktor böyle bir hafta dene sonra tekrar tartalım dedi bakalım emme süresini uzattıkça sanırım iyice acıkıp bitirecekler memeyi ve emzik vermememi söyledi çünkü tokluk hissi yaratıyormuş bebeklerde sadece uykuya geçerken veriyorum artık
T
Tuğba A. ..
26 Haziran 2025 20:14
Bence memeyi uyuduktan sonra çıkarın çünkü tokluk sinyalli veriyor beyine. Bizde tam üç aylığız. 2670 doğduk 2500 çıktık ama 5. Günde 2850ydi. Çok zordu ama 2 saatte bir emzirdim. Şimdi de öyle. Kilosu 6100 dü en son. Siz meme 2 saate bir besleyin bence çünkü bu aydan sonra kilo alımı eskisi gibi değil yarı yarıya düşermiş büyüme hızı azarlıyormuş
M
Melek
27 Haziran 2025 13:26
Merhaba benim bebeğimde aynı şekilde durumunuz nedir suan da
A
Aslınur Y.
27 Haziran 2025 13:31
Bu hafta sık beslemememe rağmen yani sadece o istediğinde vermeme rağmen 100 gram almış bebeğim. Doktor bunun iyi olduğunu böyle devam etmemi söyledi bgeçen hafta hiç istemeyen 5 saatte bir anca acıkan bebeğim bu hafta 2-3 saatte bir gelmek istiyor onun içinde susamış olabilir dedi yani kısacası mızırdanınca kucağıma alıyorum memeye doğru ağzını açarsa biraz daha bekletip iyice ağzını açınca veriyorum ikisini de emiyor çok şükür bu hafta çok daha iyi