Nasıl Kilo Aldirabilirim
186 görüntüleme
F
Firdevs
9 Ocak 2026 06:30
Kıızımın doğum kilosu 3330 Gr boyu 51 cm. Dün 65 günlük olduk doktor kontrolünde kilo 4950 boyu 60 cm geldi. Doktorumuz boyuna göre kilosu alt sınıra yakın dedi. Sadece anne sütü alıyor. Tek memeyle doyuyor max 8 dk memede kalıyor çoğu zaman 5-6 dk. Bazen ise 3 dk dan fazla emmiyor. Sütüm başta hızlı geliyor. Ne yapabilirim nasıl bir yol izlemeliyim kilo alması için? (Cisli bez sayısı 6 dan fazla
Huzurlu bir bebek
Gün içinde çoğunlukla 2 saatte bir emziriyorum gece en geç 4 saatte bir )
Huzurlu bir bebek
Gün içinde çoğunlukla 2 saatte bir emziriyorum gece en geç 4 saatte bir )
O
Ozlem
9 Ocak 2026 06:38
Ravlanın lohusa yağı var güzel yağlandırıyor yorumlarına bakabilirsiniz. Acaba hızlı geldiği için mi 3 dk dan fazla emmiyor ki . Öncesinde biraz sağım yapıp emzirmeyi denediniz mi ya biraz yatar pozisyonda geriye doğru hafif yatarak emzirmeyi.kuruyemiş vs tüketerek gaz yapmayanlarından. Sütünüzü yağlandırabilirsiniz. Ama kilosu güzel bence aylık kilo alımıda çişide iyiyse huzurluysa maşallah diyelim 🫶🏻
B
Büşra K. ..
9 Ocak 2026 06:40
Bir memede doyunca diğer memeyi sağıyor musunuz
B
Büşra K. ..
9 Ocak 2026 06:41
Sütünüzü yağlandırmak için balık Hindistan cevizi yağı avokado ceviz tüketebilirsiniz
B
Büşra K. ..
9 Ocak 2026 06:42
Memeleriniz yumuşayana kadar emzirmelisiniz ki bebiş son süte ulaşsın kilo alsın
F
Firdevs
9 Ocak 2026 06:43
Emzirme öncesi sagmaya cesaret edemedim çünkü süt akışı yavaşlayınca sinirleniyor bu sefer hiç almaz diye korkuyorum. Geriye yaslanmayı denedim onda da fayda göremedim
F
Firdevs
9 Ocak 2026 06:45
Memelerim genel olarak yumuşak anlayamıyorum bu yüzden. Bunu nasıl anlayabilirim @Büşra Kılıçaslan
F
Firdevs
9 Ocak 2026 06:46
Hayır diğer memeyi sağmıyorum. Bir sonraki emzirmede diğer memeyi veriyorum
B
Büşra K. ..
9 Ocak 2026 06:51
Firdevs Hanım bebeğiniz bir memeyi 20 dk emmeli ki yağlı süte ulaşşsın kilo alsın memeleriniz yumuşaksa bir memede 20 dk tutun emsin diğer memeyi de teklif edin belki alır memeyi de
B
Büşra K. ..
9 Ocak 2026 06:52
Kafanız çok karışırsa hastanelerde emzirme poliklinikleri oluyor bir danışın isterseniz
F
Firdevs
9 Ocak 2026 06:56
10 dk bile tutamıyorum tepiniyor. Gazını çıkarıyorum, bezini değiştiriyorum tekrar teklif ediyorum.asla almıyor. Ağzını sımsıkı kapatıyor yada memeyi ağzına alıp emzik emer gibi yapiyor
O
Ozlem
9 Ocak 2026 07:06
Dediklerinizi bir bir bende yaşadım emme süresi 4-5 dk yı geçmezdi. Oysaki sütüm de vardı. Neden öyle yaptığını çözememiştim inşallah siz atlatırsınız
B
Büşra K. ..
9 Ocak 2026 07:32
Kilosu gayet güzel aslında benimde tazyikli geldiğiicin aşırı zorlandim akış fazlaysa makas şeklinde azaltabilirsiniz bu şekilde hemuzun bir şekilde emmiş olur
F
Firdevs
9 Ocak 2026 08:09
Siz bu sorunu nasıl çözdünüz özlem hanım? Kafam çok karışıyor doymuyorsa diye sürekli stres içindeyim
O
Ozlem
9 Ocak 2026 09:12
Ben çözemedim maalesef kilosunu her ay sınırdan aldı. Kendisi 4 dk emer zorlamamla 8-9 dk yı buldururdum. Yada uykuda emzirmeye çalısıyordum.Stresli günlerimdi. Sürekli emzirmeye çalısmakla geçti zamanım. Doktorum sütün az muamelesi yaptı ama sorunum o değildi ilk çocuk olunca anlayamadım bende . Tazyikli geliyor diye makas tutum , öncesi sağım , yatarak emzirme her şeyi denedim ama olmadı. Emzirme danışmanına gittim oda çenesi biraz geriden kavraması o yüzden zorlaşıyor zamanla alışır dedi. Ama alışmadı. 3 ay boyunca uğraştım olmayınca artık bende artık 5 aylıkken sağımla beslemeye geçtim. Sizi kötü etkilemek için demiyorum ama benim sürecim böyleydi. İnşallah sizin düzelir zamanla stres olmayın lütfen bebişinize geçmesin sizin stresiniz 🫶🏻
O
Ozlem
9 Ocak 2026 09:19
Doktorumuz emzirdiğim zamanlar sınırdan alınca sağım yaparak takviye vermemi söylemişti biberonda tutamamıştı o zamanlar
E
Esra Ö.
9 Ocak 2026 14:16
Firdevs hanim benzer durum yasadim ikinci memeyi hep vermeye calisin illa tutacaktir zorlayarak degil fakat her emzirmede ikinci memeyi teklif edin benim öyle oldu 2saatte bi uyanmasinin tek sebebi doymuyor oluşuydu bizim icin tek memeyle ayda 500gr almisti simdi iki memeyle haftada 500gr aldi. Umarim en kisa sürede çözersiniz.
F
Firdevs
9 Ocak 2026 14:37
Esra hanım sadece ikinci memeyi vererek mi yaptınız? Başka bir şey uyguladınız mı? Bir de meme bosalmasa bile ikinci memeyi mi verdiniz? Detaylı yazar mısınız bu süreç beni çok yormaya başladı. Çok teşekkürler değerli yorumunuz için
E
Esra Ö.
10 Ocak 2026 11:10
Firdevs hanim evet sadece ikinci memeyi verdim baska bir sey yapmadim. Memenin bosalip bosalmadigini anlayamiyorum bende o yuzden biraz yumusayinca bebegin yutkunmalarini dinlemeye calisip yutkunmalar azaldigini düşündüğümde degistiriyorum memeyi ilk basta almasa bile biraz bekleyip verdigimde tutuyor su an alisti hemen tutuyor
F
Firdevs
10 Ocak 2026 11:13
Teşekkür ederim bende deneyeyim