Ek Gıda Ne Vereceğim

111 görüntüleme
N

Nur A.

Premium Üye
27 Mart 2026 11:03
Bebeğim süt alerjisi ek gıda tadım dönemindeyim neler vereceğimi bilemiyorum sanki düzgün değilmiş gibi hissediyorum süreci

örnek menü verebilir misiniz
Y

Yağmur Y.

27 Mart 2026 11:12
Benim kızım da süt alerjikti. Açıkçası paketli dışardan hiçbir şey vermedim her şeyi kendim yaptım hala da öyle yapıyorum. Süt kullanılan tariflerde ben genelde badem sütü kullandım.
N

Nur A.

Premium Üye
27 Mart 2026 11:13
Yağmur Yağmur
Benim kızım da süt alerjikti. Açıkçası paketli dışardan hiçbir şey vermedim her şeyi kendim yaptım hala da öyle yapıyorum. Süt kullanılan tariflerde ben genelde badem sütü kullandım.
Patates havuç vs gibi şeyler verdinm şimdi nelere yönelmeliyim tadımda
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Mart 2026 08:00
Ek gıda sürecinde endişe duyduğunuz normal, özellikle süt alerjisi gibi özel durumlar olduğunda. Öncelikle, bebeğinizin doktoru ile konuşmayı unutmayın, çünkü onlar bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre tavsiyelerde bulunabilir.

Genel olarak, ek gıdaya başlarken sebzelerle başlamak önerilir. Bu, bebeğinizin sindirim sisteminin yeni gıdalara alışmasını sağlamak için iyi bir yol. İşte bazı örnekler:

## İlk Adımlar

1. Sebzelerle Başlayın:
- Kabak
- Tatlı patates
- Havuç
- Brokoli

## İlerleyen Süreç

2. Meyveler:
- Elma
- Armut
- Muz

## Tahıllar ve Diğerleri

3. Tahıllar:
- Pirinç unu
- Yulaf unu

## Örnek Menü

4. Örnek bir günlük menü:
- Sabah: Anne sütü/formül mama
- Öğle: Kabak püresi (sebze ile başladınız)
- Akşam: Anne sütü/formül mama
- İkinci Öğün (6. ay ve sonrasında): Havuç püresi veya meyve püresi

## İpuçları

- Her yeni gıdayı 3 gün arayla ekleyin, böylece olası bir alerjiyi takip edebilirsiniz.
- Bebeğinizin tepkilerini izleyin. Herhangi bir alerji belirtisi ( döküntü, kaşıntı, şişkinlik) görülürse doktorunuzu arayın.
- Ev yapımı gıdalarla başlayın, paketli gıdalar ise daha sonra eklenebilir.

Unutmayın, her bebek farklıdır. Bebeğiniz için en uygun planı belirlemek için doktorunuzla veya bir beslenme uzmanıyla görüşmek en iyisidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Besin Alerjisinde Ek Gıda
2. Ek Gıdaya Başlama Korkusu
3. Ek Gıda Kafam Allak Bullak Yardımmn Helppo
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir