Ek Gıdaya Başlama Korkusu

49 görüntüleme
F

Feyza N. Y. D. ..

5 Mart 2026 23:57
Bebeğim 5.5 aylık tadımlara başlamayı düşünüyorum yalnız korkuyorum boğulmasından yutamamasından yada alerji olmasından. Öncesinden alerji testi yapmama gerek var mı? Bişey olacak mı korkusunu nasıl yenebilirim lütfen yardım
A

Aslınur H.

6 Mart 2026 00:11
Korkmayın alerji testini önden yapmanız gereksiz . Bizim doktorumuz alerji için üç gün kuralı çok eskidi artık 24 saat önemli diyor . Bence önce sebzelerden başlayın nötr tat önemli . Sonra meyveye geçin . Alerjen besinleri yumurta ceviz yer fıstığı vb ürünleri gözlemleyerek verebilirsiniz. Stres yapmayın bogazına kaçma durumunda asla fazla tepki verip sırtına falan vurmayın öksürüp ses çıkarırsa sıkıntı yok fakat rengi değişir gibi olup takanıp ses çıkaramazsa sırtına vurun
S

Sena S.

6 Mart 2026 01:22
Hiç korkmayın çok zevkli bir dönem. Boğulma meselesi yatar pozisyonda verince olur zaten oturur ve başını tutabilir konumda durabiliyorsa başlarsınız. Minik mimik tattırın öğürür refleks olarak o kadar hızlı alışıyorlar ki tavsiyem bir ay pürüzsüz verirseniz diğer ay hafif pütürlü başlayın ben yutamaz diye vermemiştim şimdi pütürlü verince öğürüyor yeni yeni alışmaya başladı. Alerji testine hiiççç gerek yok eğer süt alerjisi vs yaşamadıysanız korkmayın sebzelerle başlayabilirsiniz aslınur hanımın dediği gibi sonra meyveye geçin meyveler tatlı olduğu için hep ondan istiyorlar 😂 ben yumurtanın sarısı yoğurt ceviz gibi ürünlerde 3 gün kurallı uyguladım diğer besinlerde her gün birini deneyip birleştirdim örneğin havuç patates kabak bunları ayrı ayrı verdim sonra havuç + patates şeklinde kombinledim.

Kendi yediğiniz yemekleri de tuzsuz yapıp çok az tattırabilirsiniz ebe öyle demişti bize sonrasında yemek seçer ne yaptıysan suyundan sebzesinden ver dedi. Tedirgin olmayın inşallah iştahlı bi bebeniz olur ara ara su vermeyi ihmal etmeyin ilk başlarda kabızlık yaşayabilirsiniz lifli gıdalara yönelip biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz üst üste muz veya patates gibi kabızlık yapan gıdalar vermeyin tavsiyelerim bu şekilde. Neyden çekinirseniz onunla sınanıyorsunuz inanın her bebek bir değil iştahları aynı değil tepkileri aynı değil benim bebeğim 7 buçuk aylık bakıyorum sosyal medyada milletin bebesi pankekleri götürüyor benimki biraz pütür olunca şekilden şekile giriyor acele etmeyip ısrarcı olmamak lazım tadımlara başlayınca çocuğunuzu iyi gözlemleyin birlikte öğreneceğiniz bir süreç olacak kolaylıklar dilerim 🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir