Ek Gıda Kafam Allak Bullak Yardımmn Helppo
191 görüntüleme
F
Fatma Ö. D.
16 Şubat 2026 04:12
Kızım 5 ay 18 günlük Dr tarımlara başlayın demişti kabak tatlı patates ile 3 gün kuralı ile devam ediyorum sadece bir öğün oda tadım karın doyurma değil , internet de bakıyorum herkes bir gün yapıp diğer gün başka birşey veriyor akşama başka birşey veriyor bendemi hata var anlamadım zaten çocuğum zayıf die ( bana göre ) üzülüyorum şimdide yanlısmı besliyorum diye üzülüyorum ne verdiysem sevmedi oda var tabi biri bana napcam söylesin lütfen millet yumurta avokado kahvaltı ediyo ben daha 2 sebze denedim alerji olmasın die bişiyleri karıştırmaktanda korkuyorum
Ç
Çağla K.
16 Şubat 2026 04:30
Doğru olan 3 gün kuralıdır bize de doktorum bu şekilde söyledi ve ben 3 gün denedim damak tadı şuan anne sütü / formül mamaya alışkın o yüzden sevmeye bilir ve ana besinleri bunlardır doğal akışına bırakın ve üzülmeyin benim bebeğimde muz elma yoğurt verdiğimde öksürüyor öğürüyordu çevremde bebeklerin yediğini görüyordum şuan 11 aylık olduk ve çok şükür severek yiyoruz
F
Fatma Ö. D.
16 Şubat 2026 04:33
Doğru olan 3 gün kuralıdır bize de doktorum bu şekilde söyledi ve ben 3 gün denedim damak tadı şuan anne sütü / formül mamaya alışkın o yüzden sevmeye bilir ve ana besinleri bunlardır doğal akışına bırakın ve üzülmeyin benim bebeğimde muz elma yoğurt verdiğimde öksürüyor öğürüyordu çevremde bebeklerin yediğini görüyordum şuan 11 aylık olduk ve çok şükür severek yiyoruz
S
Seval Y.
16 Şubat 2026 06:30
Benimde bebeğim 5 aylik basladik ek gıdaya. Doktorumuz kabak, brokoli, tatlipatates, havuç, balkabagi, patates, elma ve armut sonrasında 3 gun kuralı ile tattirmami söyledi. 6. Ay kontrolu gelecek zaten bu tadimlar bitmeden sonra sanirim yogurt yumurta gb ürünler deneyebilecegiz
S
Semanur Y.
16 Şubat 2026 08:49
Bence üzülmeyın benımki şu an sekiz aylık bende 3 gun kuralı ile gittm bana neler diyen oldu tadım yaptryrm dye salçalı yemek verdirmedim diye tek sen mi cocuk doğurdun bizde büyüyüttk dedıler kendı cocugunuzu en iyi siz bilinirsnz tadım yaptrdıklarmı ben sonra karıstrp verydm eğer yedirdysenz bence birsey olmaz karıstrn
E
Esin Ö.
16 Şubat 2026 10:11
Merhaba özellikle alerjik olma ihtimali yüksek besinlerde 3 gün kuralını takip edin. Üst üste farklı gıdalar verildiğinde çocukta alerjik bi tepkime olduğunda neden oldu sorusu kafanızı daha çok karıştırır ben yavaş ve temkinli gitme taraftarıyım erken dönemde bende görüyorum farklı şeyler veriliyor bebeklere sizin gibi tereddütte kalmıştım 6. Ayda başladım tadımlara bazı gıdalar 1. Günde bile belli ediyor gaz pişik kakada zorlanma gibi. Havuç ve brokoli mesela bizim için ötelenen sebzeler çünkü çok rahatsız oldu. 7,5 aylık şuan 2 öğün şeklinde ek gıda veriyorum. Yeme durumu değişiyor diş çıkarma döneminde daha az yiyor mesela. Kendinize yüklenmeyin bebeğiniz rotanızı çizecektir onu gözlemlenyin ve onuda yesin bunuda yesin diye acele etmeyin. Naçizane düşüncem.
F
Fatma Ö. D.
17 Şubat 2026 02:48
Sütü bile zorla bitiriyoruz kg alımı hep yavaş küvez geçmişimiz var hep yavaş kg aldı bu zamana kadar Dr mama verelim dedi onuda zorla içiyor artık pes ettim gerçekten çok yoruldum bu ek gıdada beni kafamı allak bullak ettirdi internette millet neler yediriyor ben korkuyorum hatamı ediyorum bilmiyorum yoruldum anneliğimi sorgulamaktan

Ayça K. A.
Hemşire
17 Şubat 2026 03:25
Ben de 5 aylık başladım oğluma tadıma farklı sebepler vardı vs. Şimdi burda önemli olan şu bebek tadımlarda doymayacak 3 gün kuralı yapıyorsunu. Benim hekimim yapma demişti ama be de yaptım çünkü alerji taktiğ etmek istedim ilk gün 1 -2 yudum 2. Gün 1 çay kaşığı 3. Gün 1 tatlı kaşığı sonraki gün aynı esaslarla başka yiyecek. Günde 1 ürün denenmeli.
Tatlı patates, kabak , havuç , avokado, mercimek, tatlı kabak,yumurta ( önce sarısı ) sonra beyazı , tahıllar en son meyveler olarak girmiştim kendi sıralamamda. Tadımlar bitince de az az karıştırarak verdim alerjisi olmadığını anlayınca sonra yemek suları tartırdım tuz atmadan. Biberonla mama verirken çekilmiş ceviz denedim fıstık fendim alerji için sonra omlet vs ile zaten 7-8 aya geliyoruz ara ara su deneyin ama su ihtiyacı olduğu için değil su içmeyi öğrensin diye ve mutlaka bir diş fırçası edinin her tadımdan sonra damakları ( dişi olmasa bile) fırçalayın 🖤🖤🖤
Tatlı patates, kabak , havuç , avokado, mercimek, tatlı kabak,yumurta ( önce sarısı ) sonra beyazı , tahıllar en son meyveler olarak girmiştim kendi sıralamamda. Tadımlar bitince de az az karıştırarak verdim alerjisi olmadığını anlayınca sonra yemek suları tartırdım tuz atmadan. Biberonla mama verirken çekilmiş ceviz denedim fıstık fendim alerji için sonra omlet vs ile zaten 7-8 aya geliyoruz ara ara su deneyin ama su ihtiyacı olduğu için değil su içmeyi öğrensin diye ve mutlaka bir diş fırçası edinin her tadımdan sonra damakları ( dişi olmasa bile) fırçalayın 🖤🖤🖤

Gülşah V. ..
17 Şubat 2026 15:15
Yanlış yapmıyorsunuz , her bebeğin ek gıdaya başlama zamanı farklı oluyor ve bazı anneler 3 gün kuralı yapmadığı için tadımlar çabuk bitiyor öğünlere geçiyorlar.