Besin Alerjisinde Ek Gıda
119 görüntüleme
T
Tuğçe Ç.
2 Şubat 2026 23:32
Bebeğimin süt yumurta alerjisi var. Ek gıdaya başlayacağız nasıl ilerlemek gerek. Kakasında kan vardı o şekilde anladık alerji olduğunu. 5 aylık oldu şimdi. Dr başlayabilirsiniz dedi yoğurt deneyebilirsin dedi. Yine öncelik sebzeden başlamayı düşünüyorum

Fatma A. U.
2 Şubat 2026 23:38
Bizimde süt alerjimiz var önce yoğurttan başla demiş ya nasıl alerjiyi tetiklemez mi acaba ben vermiyorum yoğurt falan
T
Tuğçe Ç.
2 Şubat 2026 23:40
Bende öyle düşünüyorum bilmiyorum
P
Pelin B. Ö. ..
3 Şubat 2026 01:21
Aynı şekilde bizimde var ama ben başladık tencerelenmiş fırınlanmış olarak başkıyabilirsiniz vücudu alışacaktır inşallah sabahtan verin gün içinde gözlemleyin
M
Merve D. ..
3 Şubat 2026 01:27
Merhabalar nasıl yani kan durdumu vücut artık tolera edebiliyor mu
Bnde bir aydır diyet yapıyorum süt alerjisi ve yumurta alerji var 10 gündür kan gelmiyor sadece 5 buçuk aylık bebeğim
Bnde bir aydır diyet yapıyorum süt alerjisi ve yumurta alerji var 10 gündür kan gelmiyor sadece 5 buçuk aylık bebeğim
T
Tugba K.
3 Şubat 2026 01:53
Bebeğim kaka yaptıktan sonra pişik oluyor alerjiden dolayımıdır acaba
M
Merve D. ..
3 Şubat 2026 01:56
Alerjinin bir çok belirtisi oluyor
Geçmeyen pişik de belirtiler arasında ama sadece buna bağlayamayız cildi hassas da olabilir
Geçmeyen pişik de belirtiler arasında ama sadece buna bağlayamayız cildi hassas da olabilir
E
Esra M. C.
5 Şubat 2026 21:37
50 günlükken süt alerjisi teşhisi kondu şuan bebeğim 8 aylık. Ek gıdaya başlarken doktorumuz kesinlikle süt ürünlerini bir süre vermeyin dedi. 7 aya girdikten sonra süt ürünlerine 3 gün kuralıyla başladık başta vücudu reaksiyon göstermedi ama şuan 8 aylığız maalesef alerjisi bağırsaklarını çok yormuş tekrar diyetteyiz bu sefer maalesef daha sıkı bir diyet. Hatta raporla alerji mamasına başladı doktorumuz. Başka bir doktor 1 yaşına kadar bekleyin demişti bence direkt sebzeyle başlayın süt ürünlerini 1 yaşa yakın vermek daha güvenli olabilir
T
Tuğçe Ç.
6 Şubat 2026 12:51
Sebzeyle başladım ama sonraki süreç için nasıl yapacağımı bilemiyorum bide bebeğimin kakasında kan hiç tamamen bitmedi diyeti açamadım kendim
T
Tuğçe Ç.
6 Şubat 2026 12:51
Yumurtaya alerjisi olduğunu biliyorum ama süt ürünleri kesin var mı bilmiyorum
A
A. Y.
6 Şubat 2026 13:13
Benim bebeğimde de süt ürünleri ve yumurtaya hassasiyet var yüzünde hemen döküntü oluyor alerji damlası kullandığımız halde bu şekilde ara verip sonra tekrar denemeyi düşünüyorum yumurta için. Yoğurt biraz daha bekleyeceğiz