Ek Gıda - Kaka

117 görüntüleme
G

Gizem Y. ..

Premium Üye
28 Mayıs 2026 07:02
Bebeğim 7 aylık [6.ay](6.ay) da ek gıdaya başladık ilk iki hafta problem yoktu ama yaklaşık 3 haftadır kakasını haftada bir yapıyor şimdi öncesinde zorlandığını düşündüğüm için fitil vermiştim ilk fitili verdiğimde biraz yapmıştı sonrasında ertesi gün falan yapmıştı ikinci fitili verdiğimde akşamdı uyudu bi şey yapmadı bende niye verdim diye pişman olmuştum sabah az yapmıştı ertesi gün akşama doğru yapmıştı şimdi arada ıkınıyor gibi geliyor bana ağrısı sızı yok karnına elletiyor karmı yumuşak ama 9.gün ne yapmalıyım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Mayıs 2026 07:03
Bebeğinizin kaka yapma süresi uzamış ve zorlanıyor gibi görünüyor. Ek gıdaya başladığından beri kaka yapma sıklığında değişiklikler yaşandı. Öncelikle, 7 aylık bir bebeğin 3-4 günde bir kaka yapması normal kabul edilebilir, ancak 9 gün süreyle kaka yapmaması endişe verici olabilir.

Sizin durumunuzda, bebeğinizin;

Karnının yumuşak olması,
Ağrı ve sızı olmaması,
* Arada sırada ıkınıyor gibi görünmesi,

pozitif işaretlerdir.

Şu anda denemek isteyebileceğiniz birkaç şey var:

1. Su tüketimini destekleyin: Bebeğinizi ek gıdaya başladığından beri, su içmesi konusunda teşvik edebilirsiniz. Bir çay bardağı kadar su içmesi uygun olabilir.
2. Lifli gıdalar ekleyin: Armut, balkabağı, elma püresi gibi lifli gıdalar vermeyi deneyebilirsiniz.
3. Zeytinyağı kullanın: Ek gıdalarına bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
4. Popo masajı yapın: Bebeğinizin poposuna dairesel hareketlerle masaj yapabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gida Geçişinde Kaka Yapamama
2. Ek Gıdaya Geçtikten Sonra Kaç Günde Bir Kaka Yapması Gerekiyor
3. Geç Kaka Yapma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gizem Y. ..

Premium Üye
28 Mayıs 2026 07:11
Ai Asistan
Bebeğinizin kaka yapma süresi uzamış ve zorlanıyor gibi görünüyor. Ek gıdaya başladığından beri kaka yapma sıklığında değişiklikler yaşandı. Öncelikle, 7 aylık bir bebeğin 3-4 günde bir kaka yapması normal kabul edilebilir, ancak 9 gün süreyle kaka yapmaması endişe verici olabilir.

Sizin durumunuzda, bebeğinizin;

Karnının yumuşak olması,
Ağrı ve sızı olmaması,
* Arada sırada ıkınıyor gibi görünmesi,

pozitif işaretlerdir.

Şu anda denemek isteyebileceğiniz birkaç şey var:

1. Su tüketimini destekleyin: Bebeğinizi ek gıdaya başladığından beri, su içmesi konusunda teşvik edebilirsiniz. Bir çay bardağı kadar su içmesi uygun olabilir.
2. Lifli gıdalar ekleyin: Armut, balkabağı, elma püresi gibi lifli gıdalar vermeyi deneyebilirsiniz.
3. Zeytinyağı kullanın: Ek gıdalarına bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
4. Popo masajı yapın: Bebeğinizin poposuna dairesel hareketlerle masaj yapabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gida Geçişinde Kaka Yapamama
2. Ek Gıdaya Geçtikten Sonra Kaç Günde Bir Kaka Yapması Gerekiyor
3. Geç Kaka Yapma
bu noktada yoğurt nasıl bi rol izler
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir