Ek Gıda

71 görüntüleme
B

Buse T.

4 Şubat 2026 14:56
Merhaba oğlum 14 aylık, ek gıdaya başladığımızdan beri hiç bir ürünü iştahla yediğini görmedim mutlaka eline bir şeyler verip oyalayıp yediriyordum artık onu da anladı, önceden bebekler için olan tarifleri yapıyordum şimdi bizim yediğimiz yemekleri veriyorum yine yemiyor. Sizden ricam bana yardımcı olmanız izlemem gereken yol nedir çok yoruldum :(
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

5 Şubat 2026 15:21
Merhaba,

Ek gıda sürecinde zorlanan birçok anneyle aynı durumdasın. Öncelikle, 14 aylık bir bebek için ek gıda sürecinin zor olması normaldir.

Bebeğin ek gıdaya başladığından beri hiçbir ürünü iştahla yemiyorsa, şu önerilere dikkat edebilirsin:

1. Sabır: Ek gıda süreci her bebek için farklıdır. Bebeğin hazır olmadan zorla yedirilmeye karşı direnmesi normaldir. Sabırlı olmaya çalış.

2. Bizim Yemeklerimizi Vermek: Şu anda bizim yediğimiz yemekleri veriyorsun ancak bu da işe yaramıyorsa, belki de yemeği birlikte oturup, senin yemeni izlemesini sağlayabilirsin. Bazen bebekler, aile bireylerinin yemek yemesini izleyerek ilgi duyarlar.

3. Tekrar ve Çeşitlilik: Her gün aynı yemeği vermekten kaçın. Çeşitli yiyecekler sun. Bazen sevmediği bir yemeği birkaç gün sonra tekrar sunmayı dene.

4. Pişmiş ve Az Baharatlı Yemekler: Yemekleri az baharatlı ve iyi pişmiş olarak hazırla. Bebeğin sindirim sistemi hassastır.

5. El ile Besleme: Zorla kaşıkla yedirme yerine, elinden yedirerek veya BLW (Baby Led Weaning) yöntemini dene. Bu yöntemde bebek, kendi kendine yemeği keşfeder.

6. Profesyonel Yardım: Eğer durum devam ediyorsa, bir pediatri uzmanına veya bir diyetisyene danışarak kişiselleştirilmiş öneriler almayı düşün.

Unutma, her bebek farklıdır ve zamanla bu süreç düzelir. Stres yapmamaya çalış ve sabırlı ol.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek Gıda Reddi
2. Ek Gıda
3. Ek Gıda
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

6 Şubat 2026 00:00
Bebeğe ısrar etmeyin büyük ihtimalle bu yüzden karnı da tok oluyor olabilir önce katı gıda sonra anne sütü ya da mama olarak ilerleyin bir de sizinle otursun sofraya canını çektirerek yeyin istemesini sağlayın

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir