Ek Gıda
134 görüntüleme
E
Esma
27 Ocak 2026 21:17
5. Ayda ek gıdaya başladık şuan 8 aylık oldu hala bir öğün bile yemiyor ne yaparsam yapayım bir iki kaşık ucu ile alıp bırakıyor yâda sürekli öğürüyor bu durum ne zaman gecer ve ne zaman ögün yemeye başlar hala alışamadk mı yoksa bende mi sıkıntı var anlayamadım çok moralim bozuluyor bu duruma
E
Ezgi ..
27 Ocak 2026 21:33
Taneli mi veriyorsunuz acaba diycem ama bilemedim. Her yiyeceği mi aynı şekilde yemiyor? Bir de ısrar etmeyin yemesi için yoksa iyice uzaklaşıyorlar. Pankek yapın eliyle oynasın ağzına atsın ya da denediniz mi bilmiyorum ama hep birlikte yemek yerken izlesin sizi belki yemek ister
M
Meltem G.
27 Ocak 2026 21:34
Sakin ol önce sen her öğün ver istemezse yemesin ama gıdaya dokunmasına izin vermelisin bu çok önemli keşfetsin oynasın kafasına sürsün sakın panikleme silme hiç bir yerini ben ikizlerimde öyle yaptım 3 öğün banyoya soktum 3 öğün yer sildim şuan 2 yaş 15 kilo dalar erken ve düşük doğum ve ekmek hamur işi yememelerine rağmen her sebzeyide yerler ben verince yemezler bazen önlerine koyarım biter yemediklerinde asla ısrar etmedim
E
Esma
27 Ocak 2026 21:34
Hepsini denedim taneli verdim püre hali pankek asla almıyor belli miktardan sonrasını ve bu bebek kaşıgı bile iki kaşık bile etmez yediği nerdeyse
O
Ozlem
27 Ocak 2026 22:17
Bizdede durum aynıydı. 9. aya doğru doktor tavsiyesi üzerine öğün aralarını açtım yemediği için çok sık teklif ediyordum ister istemez elimde olmadan. sağılmış süt veriyorum onu öğünden sonra verdim . Bir tık daha düzeldi yemesi. Her öğünü dolu dolu yemiyor yada hiç yemediğide oluyor ama eskiye göre biraz daha iyi. Önüne taneli yiyecek koyduğumda mercimek bulgur et vs. onları yemeye çalısırken kaşık daha kolay kabul ediyor. Moraliniz bozulmasın hala ana besini süt yada mama. Zamanla alışırlar inşallah 🫶🏻
G
Gülseren Ç.
27 Ocak 2026 22:38
Merhabalar canınızı sıkmayın bu durumları yaşayan anne olarak ne teksiniz ne de son olacaksınız emin olun.. Benim bebeğim de 7. Ayıne girmek üzere aman aman bir yemesi yok bende bizimle birlikte yemesini sağlamaya çalışıyorum yemeklere tuz atmayıp biz ne yersek ondan koyuyorum önüne en son çözüm bunu buldum.. Hiç değilse 3-5 kaşıkta olsa bir tadına bakmak istiyor, yeme istemediğinde de zorlamıyorum kaldırıyorum elbet bir gün yiyecek diyorum.. çünkü biz stres yaptıkça onlarda bu durum ters etki yapıyor kendimizi daha da çok zora sokuyoruz. Yalnız olmadığınızı bilin ☺️

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
30 Ocak 2026 00:48
Merhaba; bebeğinizin ana besin kaynağı anne sütü ya da mama olması sebebiyle bu dönemde sadece tadına bakması yeterlidir. Burda ve instagram profilimde konuya dair yazım mevcut. Yönlendirici olacaktır🌺
https://www.instagram.com/reel/DPmQae9CH59/?igsh=YWUzOWNranVnYmlv
https://www.instagram.com/reel/DPmQae9CH59/?igsh=YWUzOWNranVnYmlv