Duruş Bozukluğu

144 görüntüleme
E

Esra Ç. Ö.

Premium Üye
8 Mayıs 2026 08:46
Selamlar. Kızım 3 bucuk aylık. Hep kafasını sola çevirip yatıyordu ama vücut olarak sola meyilli durduğunu pek farkedememiştik. Görüntüdeki röntgende de belli oluyor kızım hep sola doğru meyilli duruyor. Röntgen başka sebeple çekildi. Gelişimsel kalça geriliği tanısı var ve tübingen ortezi kullanmaya dün başladık ama bu duruş bozukluğu da beni korkutuyor. Ama kime sorsam benim bebeğim de öyle bi tarafa meyilli duruyordu zamanla düzeldi diyorlar bana moral mi veriyorlar gerçek mi anlamıyorum. Böyle bi durum yaşayan var mı?
image
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
8 Mayıs 2026 08:46
Merhaba!

Kızınızın 3 buçuk aylıkken kafasını hep sola çevirip yatması ve vücudunun sola meyilli durması endişe verici olabilir. Röntgen görüntüsünde de bu durumun belli olması, sizi daha da endişelendirmiş olabilir.

Durumun Olası Nedenleri:

Tortikolis: Doğum öncesi veya doğum sırasındaki pozisyon nedeniyle başın bir tarafa eğilmesi veya dönmesi. Bu durum, kasların bir tarafa daha fazla gelişmesi sonucu ortaya çıkabilir.
Gelişimsel Kalça Geriliği: Kızınızın bu tanı ile zaten takip altında olması, bu durumun ilgili olabileceğini düşündürüyor. Kalça geriliği, doğum öncesi veya doğum sırasındaki pozisyon nedeniyle ortaya çıkabilir ve bu da duruş bozukluğuna yol açabilir.

Önlemler ve Tedavi Seçenekleri:

1. Doktor Kontrolleri: Kızınızın doktoru ile düzenli kontrolleri sürdürün. Duruş bozukluğu ve gelişimsel kalça geriliği hakkında bilgi verin.
2. Egzersizler: Tortikolis egzersizleri ile kızınızın başını ve vücudunu doğru pozisyonda tutmaya çalışın. Bu egzersizler, kasların gevşetilmesi ve güçlendirilmesi için faydalı olabilir.
3. Tübingen Ortezi: Kızınızın gelişimsel kalça geriliği için zaten tübingen ortezi kullanmaya başlamışsınız. Bu ortez, kalça gelişimini destekleyecek ve doğru pozisyonu sağlayacaktır.
4. Fizik Tedavi: Doktorunuzun önerisi ile fizik tedavi seansları düzenleyebilirsiniz. Fizik tedavi, kasları güçlendirmek ve esnekliği artırmak için faydalı olabilir.

Moral ve Gerçekçi Bakış:

Birçok anne-baba, çocuklarının doğumdan itibaren hafif bir tarafa meyilli durduğunu belirtmektedir. Zamanla, bu durumun düzeldiğini görenler de vardır.
Ancak her çocuk farklıdır. Kızınızın durumunu yakından takip etmek ve gerekli önlemleri almak önemlidir.

Kızınızın sağlığı ve gelişimi yakından takip altında tutulmalı ve gerekli görülen müdahaleler yapılmalıdır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sola Yatma
2. Sol Tarafa Yatkınlık
3. Başı Genelde Sağ Tarafta Tutmak İstiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir