Sol Tarafa Yatkınlık
65 görüntüleme
M
Mihriban ..
15 Temmuz 2025 09:44
Bebeğim 37. Haftda doğdu anne karnındaki pozisyondan ötürü sol tarafa daha çok yatkın boynu hep sol taraf da diğer tarafa çevirmemize asla izin vermiyor Şuan 2 aylık
Çocuk doktoru kalıcı bir şey olmadığını söyledi
2 ay kontrolünde başını dik tutamadığı için usg çekildi temiz çıktı ama nörolojiye yönlendirdi ama mr çekerken bayılttıkları için gitmek istemiyorum daha yeni 2 aylık oldu bu durumu yaşayan var mı
Çocuk doktoru kalıcı bir şey olmadığını söyledi
2 ay kontrolünde başını dik tutamadığı için usg çekildi temiz çıktı ama nörolojiye yönlendirdi ama mr çekerken bayılttıkları için gitmek istemiyorum daha yeni 2 aylık oldu bu durumu yaşayan var mı

Mihriban Y. ..
15 Temmuz 2025 09:48
Benim de bebeğimin kafası sürekli sola yattığı için yamuk doktor karın üstü tutma süresini arttırın ve sağa yatırmaya çalışın dedi
V
Vildan E. ..
15 Temmuz 2025 10:01
3 ayda kesin kafa dik tutmalı üçler kuralı bence sol tarafa yatmasi değil de dik tutamamasini arastirmalisiniz ihmal etmeyin
N
Nur G. ..
15 Temmuz 2025 13:36
Benim bebegim de 36+3 te doğdu. Maalesef aynı sorunu bende yaşıyorum başını sol tarafa eğiyor. Sağa yatkınlık var bizde de sol tarafına çevirmek istemiyordu hep sağına dönüyordu. Su an 7 aylık olduk 4. Ayında farkettim fakat teshis ve tedaviye 5 buçuk 6. Ayında başladık. Tortikollis teşhisi konuldu. Başını çevirmedigi taraftaki kası kasılmış onu gevşetmek icin egzersiz yapıyoruz. Faydasını yavaş yavaş görmeye basladm. Bana fizik doktoru anne karnındaki pozisyonundan ötürü olabileceğini aynı zamanda da erken doğan bebeklerin tek tarafa yatkin olabileceğini söyledi. Egzersizlerimizi yapıyoruz ama 7 aylık olduğundan oldukça zorlanıyorum ben yapmak istemiyor. Sizin bebeğiniz küçükmüş bence erkenden bir fizik doktoruyla gorüşmelisiniz cok daha hızlı sonuç alırsınız.İnsAllah bir an once iyi olur bebislerimiz🌸
M
Mihriban ..
15 Temmuz 2025 18:36
Ama bizimki tortikollis değilmiş usg ile bakıldı temiz çıktı alışkanlık dediler. Ben kafasını dik tutamamasının sebebini sola yatkın olduğu için diye düşünüyorum direk sol tarafa eğiyor kafasını sizde böyle bi durum yaşadınız mı
N
Nur G. ..
15 Temmuz 2025 19:05
Biz de çektirdik Bizimkiler de temiz çıktı. Evet yatarken otururken kafası hep sol tarafa eğik duruyor ve sol tarafa bakmak istemiyordu hep sağ tarafa bakmak istiyordu Dediğim gibi şu an ilerleme kaydettik egzersizlerle
M
Mihriban ..
15 Temmuz 2025 21:04
Tortikollis teşhisini nasıl koydular