Sola Yatma
91 görüntüleme
B
Büşra K. ..
16 Aralık 2025 11:18
Bebeğim 2 aylık düzeltilmiş yaşı 21 gün kafası hep sola yatıyor sağa çevirmiyor yada düz tutmuyor sizdede var mı

Emel C.
16 Aralık 2025 11:48
Benim bebegimde ilk 3 ay aynı tarafa yattı hatta kafası aşırı yamuldu ama dönmeye başlayınca değiştirerek yattı kendi eğer çevirmede zorlanma yasiyorsaniz bir doktora götürebilirsiniz tortikollis olabilir erken dönemde egzersiz ile geçiyor
B
Büşra K. ..
16 Aralık 2025 11:52
Evet elimle çeviriyorum bazen çok kasıyor

Emel C.
16 Aralık 2025 11:55
Doktora danışmanızda fayda var bence bu bizim bilebileceğimiz birsey değil çünkü kendileri bazı hareketler yapıp bakıyorlar çünkü
E
Eliff
16 Aralık 2025 12:02
Bebeğimde öyleydi kafa şekli baya yana kaymıştım. sağ tarafına ince bi yastığı vardı onu koyuyordum dönemiyordu sola yavaş yavaş alıştı öyle çok şükür kafa şeklide düzeldi( battaniye yastık olur, hafif sola yatırın destek yapın)
B
Büşra K. ..
16 Aralık 2025 12:13
Peki düz duruyormuydu kafası kendini düz tutabiliyormuydu
İ
İpek B. Z.
25 Aralık 2025 12:04
Büşra Hanım muhakkak cocuk doktorunuza tortikolis şüphesi var diye gidin ve öyle çıkarsa ya da kas kısalığı çıkarsa fizyoterapiste götürün. Bazi bebekler bu yüzden hep ayni yöne yatar ve kafa egriligi oluşur. 4 aya kadar geçmezse bu eğrilik, maalesef kask tedavisine kadar gidebilir durum. Korkutmak değil amacım, biz maalesef bu durumu yaşadık ve oğlum kask kullanıyor. Ihmal etmeyin @Büşra Kesen
B
Büşra K. ..
25 Aralık 2025 12:11
Çok teşekkür ederim doktor normal diyor ama tekrar dile getirelim
İ
İpek B. Z.
25 Aralık 2025 12:18
Benim doktorum da normal, yastıkla destekleyin falan dedi sürekli. En sonunda ben doktor değiştirdim ama is isten geçmişti. Boynu tutulmuş gibi hep sağa yatik tutuyordu, sola çevirmeye üşenir gibiydi tummytime yaparken, uykuda hep sağa yatıyordu. En sonunda fizyoterapiste götürdüm 4 aylıkken, ondan sonra cevirebilmeye başladı ama yatış tercihi hep sag devam etti.6 aylıkken yine gittik doktora, cocugun kulakları bile ayni hizada degildi ve doktor bu düzelmez deyince çıldırıp doktor değiştirdim. Sag olsun bizi dinledi, sağa yatık olmaktan kaynakli öykümüzü anladi ve artik pozisyon degistirerek düzelmez keşke önceden gelseydiniz deyip kask tedavisine yönlendirdi. Normal normal deyip duran doktora cocugumun hakkini helal etmiyorum. Baktınız ki 4 ay dolacak hala bir değişiklik yok, lütfen gecikmeyin. İnternette tortikolis egzersizleri videolarina bakip oradaki hareketleri de yaptirin, bolbol tummy time yapin bu isin ilacı bunlar kasktan önce.
B
Büşra K. ..
25 Aralık 2025 12:27
Çok doğru diyorsunuz tummy tıme kafasını kaldırıyor ama hep sola doğru