Başı Genelde Sağ Tarafta Tutmak İstiyor

147 görüntüleme
E

Ezgi G.

4 Aralık 2025 21:40
bebeğim başını genelde sağ tarafa daha fazla döndürüyor sol tarafa biraz daha az döndürüyor, daha 2.5 aylık acaba geçer mi arada böyle bir şey yaşayan oldu mu ?? uyurken sağa yatırıyor, sola zorluyorum ama istemiyor
Z

Zeynep Ç. D.

4 Aralık 2025 21:47
Biz de hep sol tarafa döndürme vardı hatta aynı şekilde sol eli daha sıkı bir yumruktu.2. Ay kontrolünde bu şekildeydi doktorumuz sağ tarafa çalıştırın dedi. Sağ tarafından konuştuk etkinlikleri sağdan yaptık. Şu an 3. Aydayız her şey normal iki tarafa eşit dönüyor
B

Burcu B. Ö.

4 Aralık 2025 21:49
Geçer bence bizimki de öyleydi görenler fizik tedaviyi gidin falan dedi ama ben biraz yatışını ona göre yaptım bi de bakmadığıtarafa ilgi çekici şeyler koydum baksın diye düzeldi bizimde aynı aylarda olmuştu üzülmeyin 🙏
E

Ezgi G.

4 Aralık 2025 22:01
çok teşekkür ederim bende mümkün olduğunca sola döndürmeye çalışıyorum şuanda ama pek istekli değil , uyurken sol pozisyonda tutmaya çalışıyorum, acaba baş kontrolü arttıkça kendi kendine düzelir mi
S

Seval Y.

4 Aralık 2025 22:20
Bende yaşıyorum aynı durumu. Yeni 3 aylık oldu. Bir kaç haftadır sol tarafında oynatiyorum oyuncaklarını ve oyunlarini. Uyurkende fark ettikçe düzeltmeye çalışıyorum.
E

Ezgi G.

4 Aralık 2025 22:23
sağa döndürdüğü kadar sola döndüremiyor endişelendim bu yüzden, sanırım sağı çalıştırdığı için ordaki kaslar güçlendi sol güçsüz kaldı, kendiliğinden geçer mi bilmiyorum
B

Burcu B. Ö.

4 Aralık 2025 22:46
O tarafa bakacak şekilde oynatın düzelir bence yani kendi tecrübeme göre söylüyorum fizik doktoruna da götürebilirsiniz
E

Eda S.

4 Aralık 2025 22:57
Bende Tortikolis ten şüphelenmiştim bu yüzden doktor a gittik baktılar sorun çıkmadı çok şükür alışkanlıktan yapıyormuş. Gündüz uykularını gözetimim altında döndürmediği tarafa doğru yatırıyorum uyanıkken ilgisini çekecek şeyler gösterip o taraftan konuşmaya çalışıyorum.
K

Kübra E.

4 Aralık 2025 23:02
Bize de 3 aylık bebeğim sağ tarafta tortikolis başlangıcı dediler fizik tedavi önerdiler ama bende evde kendim yapıyorum masaj ve boyun hareketleri baya düzeldi. Youtubeda videolar var ordan bakabilirsiniz
S

Semra K.

10 Şubat 2026 06:00
Bizde de aynı problem vardı. Çocuk hekimi her şeyin yolunda olduğunu söyledi ama ben annelik iç güdüsüyle bir şeylerin ters gittiğini anladım. İki hekime daha muayene olduk ve sonuçta boynunda bir tutukluk olduğunu ve bunun plansız sezeryan doğumdan gelebileceğini teyit ettiler. Bu tanı malesef kızım 3 aylıkken anca konuldu. Kızım 10 aylık olana kadar fizik tedaviyle düzeldi.

Bizde ki tutuklukta aşağıdaki belirtiler vardı:

-Sola yatırsam da sağa dönme

-tummy time /karın üstü vakit geçirememe

-kafasını yaşıtlarının çok öncesinde dik tutma

(Yaklaşık 3/4 haftalıkken)

-uyku pozisyonunu bulamama

-kıyafet giydirirken huzursuzluk

-yatay şekilde meme/ mama içememe

En belirgin:

Emmekte güçlük

Boynundaki problemden dolayı emmekte zorluk çekiyordu. Meme reddi geldi ve formül mamaya başladık. Biberonu da kolay ememedi. İlk haftalarda 60 ml biberonla yaklaşık 45 dakikada kucakta dikey şekilde emiyordu.

Kısaca: sorun sadece uyku pozisyonunda ise zamanla düzelir. Eğer başka belirtiler de varsa mutlaka erken müdahale edilmesi gerekir.

Ama her ikisinde de iç sesin ne diyor o önemli. Umarım düzelmiştir ve boşuna uzun uzun yazmışımdır :) sağlıkla büyüsün ♥️
Emine D.

Emine D.

13 Şubat 2026 23:21
Benim kızım sol memeyi tutmuştu hep o yüzden de başı sağa doğruydu kafasında düzleşme olmasın diye sütekli çeviriyordum gündüzleri hiç solu istemiyodu şuan 8 aylık olcak 4 ay civarı kendi istediği yöne çevirdi hatta kafasını çok çevirmeye başladığı için arka saçları döküldü orda yuvarlak bir kellik oldu şuan 8 ayşık kafa yapısıda düzgün çok şükür düzelecektir
A

Arzu.G

13 Şubat 2026 23:23
Bizimki de aynıydı tortikolis şüphesiyle doktor doktor gezdim ultrason tertemiz çıktı oyuncaklar oyunlar çok denedim ama bir tarafına daha baskındi hep .4-5 aylardan sonra kendi kendine düzeldi .tercih meselesi galiba bazı bebeklerde

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir