Doktorun Verdiği Krem İşe Yaramıyor Pişik İçin Ne Yapmalıyım

95 görüntüleme
Güliz B.

Güliz B.

7 Nisan 2026 17:36
Günde 1 saat havalandırma yapıyoruz, sadece ılık su ve pamukla tampon şeklinde temizliyorum ve kuru pamukla tamponla kuruluyorum. Bezini yapar yapmaz değiştiriyorum. Sudocrem, bepanthen baby, uriage bariyer kremi, mustela, weleda hepsini kullandım yok hiç iyileşmiyor daha da kızarıyor. Doktor o kadar kötü değil ince tabaka sür dedi. 7-8 kere ishal yapıyor bu ara o yüzden böyle oldu me yapacağımı bilmiyorum
image
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

7 Nisan 2026 17:54
işik sorunu oldukça zorlayıcı olabilir. Denediğiniz kremler genellikle etkili olanlardır ancak her bebek farklıdır ve bazen farklı yöntemler gerekebilir.

### Öneriler:
1. Doktorunuzla Tekrar Görüşün: Belki farklı bir krem veya tedavi yöntemi doktorunuzun dikkatinden kaçmıştır.
2. Havalandırma Süresini Artırın: Havalandırma çok önemli, 1 saat yeterli olmayabilir. Mümkün olduğunca uzun süre bezini çıkarmak faydalı olabilir.
3. Islak Mendil Kullanımını Minimuma İndirin: Sadece ılık su ve pamuk kullanarak temizlik yapmaya devam edin.
4. Bez Değişimi: Bezini sık sık değiştiriyor olsanız da, her idrar ve kaka sonrasında bez değiştirmek idealdir.
5. Alternatif Kremler Deneyin: Denediğiniz kremlere ek olarak, kantaron yağı veya hindistan cevizi yağı gibi doğal ürünleri de deneyebilirsiniz.
6. Bebek Pudrası: Bazı anneler bebek pudrasının pişik üzerinde olumlu etkilerini dile getirmişlerdir.
7. Alerji Testi: Pişik sorununuzun alerjiden kaynaklanma ihtimalini değerlendirin.

Pişik sorununuzun çözümü biraz deneme ve yanılma gerektirebilir, ancak sabırlı olun ve doktorunuzla işbirliği içinde kalın. Geçmiş olsun!

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Pişik Mantara Çeviriyor
2. Pişik
3. Pişik Gibi Bişey
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Meliha T.

7 Nisan 2026 18:02
Troysd krem sürebilirsiniz. Birde besin alerjisinden kaynaklı da olabilir ishal ve geçmeyen pişik
Güliz B.

Güliz B.

7 Nisan 2026 18:06

Meliha Taşdemir

Troysd krem sürebilirsiniz. Birde besin alerjisinden kaynaklı da olabilir ishal ve geçmeyen pişik

Açıkçası kontrol için hastaneye gittikten sonraki saatler içinde başladı. bakteri ya da virüs kapmasından şüpheleniyorum çünkü doktorun uzattığı oyuncağı ağzına attı hemen 😔 teşekkür ederim bir bakayım kreme
G

Gülşah S.

7 Nisan 2026 18:21

Meliha Taşdemir

Bu krem bizde de acayip hızlı etki etti. Bi kere sürmek bile baya geçirdi çok geçmiş olsun
Güliz B.

Güliz B.

10 Nisan 2026 11:15
Kantaron yağı ile geçti pişik eğer burayı okuyan olursa diye yazmak istedim
Ç

Çağla ..

15 Nisan 2026 01:04
Pişik için bepanthol baby kullanıyorum çabucak geçiriyor. Bezinin markasını değiştirmeyi denediniz mi bazı bezler oksijeni geçirmeyebiliyor belki bezden kaynaklıdır.
Güliz B.

Güliz B.

15 Nisan 2026 09:43

Çağla

Pişik için bepanthol baby kullanıyorum çabucak geçiriyor. Bezinin markasını değiştirmeyi denediniz mi bazı bezler oksijeni geçirmeyebiliyor belki bezden kaynaklıdır.

Merhaba bepanthol baby de denedik ama en son kantaron yağı 24 saat içinde geçirdi. 10 kere asitli ishal yapınca sanırım hiçbi krem fayda etmedi. Prima premium care kullanıyoruz baştan beri başka öneriniz var mı acaba deneyebilirim
Ç

Çağla ..

15 Nisan 2026 09:48
Bende ilk zamanlar prima premium care kullanıyodum sonra molfix premium a geçtim oksijen geçirgesi daha iyimiş çok memnun kaldım ona geçtiğim günden beri 1 defa pişik olmadık çok şükür şuan 9,5 aylığı 4 aydan itibaren bunu kullanmaya başladım ama sizin dediğiniz gibi ishaldendir büyük ihtimal bu kadar yoğun ishal bizi bile pişik yapar inşallah çabucak toparlanır biran önce geçmiş olsun bebişinize 🥰
Güliz B.

Güliz B.

15 Nisan 2026 09:49

Çağla

Bende ilk zamanlar prima premium care kullanıyodum sonra molfix premium a geçtim oksijen geçirgesi daha iyimiş çok memnun kaldım ona geçtiğim günden beri 1 defa pişik olmadık çok şükür şuan 9,5 aylığı 4 aydan itibaren bunu kullanmaya başladım ama sizin dediğiniz gibi ishaldendir büyük ihtimal bu kadar yoğun ishal bizi bile pişik yapar inşallah çabucak toparlanır biran önce geçmiş olsun bebişinize 🥰

Çok teşekkür ederim öneriniz için onu da bir deneyeyim
S

Saliha A.

15 Nisan 2026 10:30
Bizdede olmustu hiçbir ilac ise yaramadı zeytinyağını tavada biraz yak soğuyunca pamuk yardimi ile sür ben öyle çözüm yolu buldum insallah işe yarar
Güliz B.

Güliz B.

15 Nisan 2026 14:17

Saliha Arık

Bizdede olmustu hiçbir ilac ise yaramadı zeytinyağını tavada biraz yak soğuyunca pamuk yardimi ile sür ben öyle çözüm yolu buldum insallah işe yarar

Aa ilk defa duyuyorum çok teşekkürler. Bizimkini de kantaron yağı ile çözdük ama zeytinyağı daha kolay bulunur bi daha olmaz inşallah ama olursa deneyeceğim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir