Doğumdan Beri İleri Kabız

46 görüntüleme
B

Buse T.

27 Mart 2026 10:00
İlk doğduğundan beri kaka yapmakta hep zorlanıyor. Kakasını doğduktan sonra ikinci gün yaptığı için iki gün hastanede beklettiler. Kaka yaptıktan sonra üçüncü günü çıkabildik. Ek gıdaya başladığımızdan itibaren dulcasoft verdim günlük 8ml. Bir ara piyasadan kaldırdıkları için üç ay kadar osmolak kullandık ama şuan tekrar dulcasofta geçtik çünkü günde üç kere vermeme rağmen tekrar zorlanmaya başlamıştı. Gaita yumuşatıcı vermezsem tekrar kabız oluyor. Ya yumruk şeklinde çok sert bir kaka çıkıyor yada keçi kakası gibi parça parça gün içinde az az bikaç seferde çıkarmaya çalışıyor. Zorlandığı içinde bazen çatlakları oluşabiliyor krem kullanıyorum. Ultrasonda bağırsaklarında bakıldı problem yok dendi. Şuanda 21 aylık ama problemimiz devam ediyor. Doktorumuz daha fazla bu ilacı kullanmamanız gerektiğini söyledi. Yeterince uzun kullandığımız belirtti. Beslenmesine dikkat ediyorum. Günlük çorbasını mutlaka içiririm. Elma, iki kuru kayısı, iki kuru incir mutlaka yer. İki bazen üç defa da mama içiriyorum. Uykuları da düzenli. Kilosu 14.5 doğum kilosu 3 fakat ilk yıl aşırı kilo aldı ve bunun için ben ekstra bir şey yapmadım. İkinci yıla döndüğünden beri iki kilo anca aldı kilo alma hızı yok denecek kadar düştü. Bağırsakla alakalı mıdır ilk yıldaki kilo alımı bilemiyorum. Şuan kabızlıkla ilgili hangi adımı atmalıyım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Mart 2026 10:25
Kabızlık Sorunu ve Çözüm Adımları

Çocuğunuz doğumdan beri kabızlık sorunu yaşıyor ve şu anda 21 aylık. Sorununuzun kaynağını ve çözümünü bulmak için birlikte bazı adımlar inceleyelim.

Kabızlık Sorununun Geçmişi

- Çocuğunuz doğduktan sonraki ikinci gününde kaka yaptıktan sonra iki gün hastanede kaldı.
- Ek gıdaya başladığınızdan beri dulcosoft kullanıyorsunuz.
- Bir ara osmolak kullandınız, ancak tekrar dulcosoft'a geçtiniz.

Güncel Sorunlar

- Çocuğunuz ya yumruk şeklinde çok sert bir kaka çıkarıyor ya da parça parça gün içinde birkaç seferde çıkarmaya çalışıyor.
- Zorlandığı için bazen çatlakları oluşabiliyor ve krem kullanıyorsunuz.
- Doktorunuz daha fazla dulcosoft kullanmamanızı söyledi.

Beslenme ve Yaşam Tarzı

- Çocuğunuzun beslenmesine dikkat ediyorsunuz; günlük çorba, elma, kuru kayısı, kuru incir ve mama içiriyorsunuz.
- Uykuları düzenli.
- Kilo alması yavaşlamış durumda.

Öneriler

1. Doktorunuzun İkinci Görüşü: Çocuğunuzun kilo alımındaki yavaşlamanın bağırsak sorunlarıyla ilgili olup olmadığını doktorunuzla bir kez daha görüşün.

2. Beslenme Düzeni:
- Çocuğunuzun lifli gıdalarla beslenmesine devam edin.
- Probiyotik takviyeleri doktorunuzla görüşerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

3. Alternatif Çözümler:
- Kabızlık için doğal yöntemleri deneyebilirsiniz: sabah akşam bir çay kaşığı orjinal zeytinyağı, kayısı, incir gibi gıdalar.

4. Kilo Alımı:
- Çocuğunuzun kilo alımını yakından takip edin ve gerekli görüldüğünde doktorunuzla kilo alımını destekleyecek yöntemleri görüşün.

5. Bağırsak Sağlığı:
- Çocuğunuzun bağırsak sağlığını destekleyecek gıdaları beslenmesine ekleyin: kefir, yoğurt gibi probiyotik içeren gıdalar.

Sonuç

Çocuğunuzun kabızlık sorununun çözümü ve kilo alımının desteklenmesi için doktorunuzla yakın işbirliği içinde olmanız önemlidir. Yukarıdaki önerileri dikkate alarak çocuğunuzun sağlığını destekleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kabızlık
2. Kabızlık ve Duphalac
3. Kabızlık
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir