Kabızlık
89 görüntüleme
B
Beyza B. ..
23 Temmuz 2025 14:33
Bebeğim 13 aylık. Yaklaşık bir aydır kabızlık sorunumuz var. Makatında bu sebeple yırtık oluşmuş kremler ve bitkisel şurup kullanarak kabızlığımız geçmişti ama şurubu kullanmayı bırakınca kabızlığımız tekrarlıyor. Alışsın istemiyorum şurupla yapmaya. Beslenme düzenimiz en başından beri aynıydı hiç kabızlık sıkıntısı yaşamamıştık.Sadece beslenmemizde 10. Aya kadar anne sütü dahildi mama da veriyordum sonrasında kesmek durumunda kaldım. Mamamızda sma 3 numaraya geçmiştik numarası yükseldiği için kabızlık yapma ihtimali var mı.(Günde 3 kere 120 cc olması gerekenden daha az veriyorum. Daha versem içer ama kabızlığı daha da çoğalır diye korkuyorum yardım lütfenn.)
B
Beyza B. ..
23 Temmuz 2025 14:35
Kabızlığa yardım olacak kefir,kayısı gibi şeyleride yemiyor

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
23 Temmuz 2025 14:39
Kabızlık sıvı gıdadan olmaz, birde aslında bebeğiniz şurupla yapmaya alışmıyor. Şurup bağırsaklarına normal sindirim düzenini öğrenmeleri sürecinde destek oluyor. Kaka yumuşatıcı olarak -muhtemelen dulcosoft- verilen ilaçların en az 1-1,5 ay düzenli kullanılması gerekiyor. Düzeldi sanıp bırakmak sadece kısır döngüye neden olur. Kabızlık sert kaka anal fissür, anal fissürden dolayı ağrı kakayı yapmada zorlanma ve daha çok kabızlık. Bunlar hep birbirini etkileyen zincirleme şeyler.
Kısacası lifli ve bol sıvı ağırlıklı beslenmeye özen göstererek bu destekleyici ilaçları 1-1,5 ay düzenli kullanın. Gün içinde meyvelere/kuru meyvelere yer verin. Kefir yoğurt gibi bağırsak dostu besinler beslenmesinde sık sık olsun. Tüketmiyorsa doktorunuza danışarak probiyotik takviyeside alabilirsiniz
Kısacası lifli ve bol sıvı ağırlıklı beslenmeye özen göstererek bu destekleyici ilaçları 1-1,5 ay düzenli kullanın. Gün içinde meyvelere/kuru meyvelere yer verin. Kefir yoğurt gibi bağırsak dostu besinler beslenmesinde sık sık olsun. Tüketmiyorsa doktorunuza danışarak probiyotik takviyeside alabilirsiniz
B
Beyza B. ..
23 Temmuz 2025 14:42
Evet dulcosoft kullanıyoruz teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için🩷