Dışarı Çıkamamak

263 görüntüleme
S

Sertap D. A.

Premium Üye
24 Nisan 2026 15:59
2 aylık bebeğimle doktor haricî hiçbir yere gidemiyoruz o günler bile ağlama krizleriyle geçiyor. Pusete koyduğumuz an çok tedirgin oluyor dışarıda çok gergin bu durumu nasıl aşabiliriz
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
24 Nisan 2026 15:59
Anlıyorum, 2 aylık bir bebeğiyle dışarı çıkamamak ve ağlama krizleri yaşamak gerçekten zorlayıcı bir süreç olabilir.

Bebeğinizin tepkilerini anlayarak başlamak isterim. 2 ay, bebeklerin çevreye ve yeni uyaranlara karşı oldukça hassas olduğu bir dönemdir. Dışarı çıktığınızda bebeğinizin karşılaştığı yeni görüntüler, sesler ve kokular onu bunaltabilir ve ağlama krizlerine yol açabilir.

Bu durumu aşmak için bazı öneriler:

1. Küçük Adımlarla Başlayın: İlk başta kısa süreli ve yakın mesafeli çıkışlar yapmayı deneyebilirsiniz. Örneğin, evin yakınındaki bir parka kısa bir yürüyüş yapabilir veya sadece balkonda vakit geçirebilirsiniz.

2. Puset ve Diğer Ekipmanlar: Bebeğinizin pusette rahat etmesini sağlayacak適切 bir puset seçebilirsiniz. Bebeğinizin rahat etmesi ve güvende hissetmesi önemlidir.

3. Bebeği Hazırlama: Dışarı çıkmadan önce bebeğinizin karnını doyurmak, bezini değiştirmek ve rahat ettirecek diğer ihtiyaçlarını karşılamak, onun daha huzurlu olmasını sağlayabilir.

4. Dış Çevreye Alıştırma: Dışarı çıkmadan önce evdeyken dış ortamı simüle edebilirsiniz. Örneğin, pencereden dışarı bakarken bebeğinizle konuşabilir, dışarıdaki sesleri ve kokuları taklit edebilirsiniz.

5. Güvenli Ortamlar: İlk başlarda kalabalık ve gürültülü ortamlardan kaçınarak, daha sakin ve güvenli yerleri seçebilirsiniz. Bir park veya bahçe gibi yerler iyi bir başlangıç noktası olabilir.

6. Destek Alın: Eşiniz veya bir aile üyenizle dışarı çıkmak, moral ve destek almanız açısından faydalı olabilir.

7. Sabır ve Süreç: Unutmayın ki her bebek farklıdır ve bu dönemi atlatacaktır. Sabırlı olun ve bebeğinizin tepkilerine karşı anlayışlı davranmaya çalışın.

8. Doktorla Konuşma: Bebeğinizin ağlama krizleri ve dışarı çıkamama konusunda doktorunuzla konuşarak, spesifik tavsiyeler alabilirsiniz.

Bu öneriler, sizin ve bebeğinizin bu zorlu süreci daha rahat atlatmanıza yardımcı olabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tükenmişlik
2. Ağlama Krizi
3. Sizler Nasıl Başa Çıkıyorsunuz?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
İ

İnanç B.

24 Nisan 2026 16:33
Maalesef benzer durumda bizde var arabada 5 dk zor duruyor ağlamaya bağırmaya başlıyor emzirmeden gidemiyorum ve ayrı da kalmak istemiyor sürekli emmek istediği için bende 3 aydır evdeyim 3 hafta sonra 4 aylık olacak umarım düzelir bu durum
Ebru K.

Ebru K.

24 Nisan 2026 16:48
Ben de aynı durumdaydim bir yere gitmek tam bir eziyetti şuan altı buçuk ayligiz merak etmeyin geçiyor özellikle dört aya girdiğinde dışarıda mutlu oluyor bebekler çünkü keşfetmeye başlıyorlar şimdi ben kızımı dışarıdan içeriye zor sokuyorum :)
S

Sümeyra

24 Nisan 2026 17:20
13 aylık kızım da öyle dışarı çıktığımız zamanlar hep eziyet oluyor özellikle arabaya bindiğimiz an çığlık çığlığa düzelme ihtimaline inancım yok
Ş

Şeyma E.

24 Nisan 2026 17:24
Benzer durumları yaşadık bu da bi dönem galiba 2 aylıklar için dışarı çıkmaya korkardım hep tedirgin olurdum kanguru önerebilirim en önemlisi de bunu her bebek yaşıyor sakin kalmaya çalışın
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir