Sizler Nasıl Başa Çıkıyorsunuz?

302 görüntüleme
İ

İlkin D.

12 Şubat 2026 12:04
Biraz iç dökmeye ihtiyacım var. Desteksiz çocuk büyüten bir anneyim.Gurbetteyim. Eşim akşam geldiğinde kızımızla ilgileniyor her şekilde. Ama gün içinde çok yoruluyorum ve her gün aynı bunu söylerken çok utanıyorum kızımı tabi ki çok seviyorum ama çok zorlanıyorum.

Yalnız olduğum için her şeyi takma ve kurma durumuna geldim beynimin içini susturamıyorum. Bir yere gidicez şu saatte kızımın gündüz uykusu sarkacak,aksayacak. Gece uykusu bu sebeple bozulacak. 1 gün bile rutin bozulursa her şey gider sosyal medyada öyle diyorlar gösteriyorlar diye kendimi düşünmekten alıkoyamıyorum. Bunun gibi bir sürü şey…

Kusura bakmayın gerçekten cahil cüheyla biri değilim ama beynimi susturamıyorum. Sizler nasıl başa çıkıyorsunuz?
Betül E.

Betül E.

12 Şubat 2026 12:11
Merhaba whatsapp grubumuz var gelmek isterseniz

05528998049
Betül E.

Betül E.

12 Şubat 2026 12:14
Ve bunun sevgiyle hiç hiç alakası yok. Hepimiz aynı durumdayız benim oğlum neredeyse 8 aylık hala 2 gündüz uykusu arası dışarı çıkıyoruz ya da akşam kimseye gidemiyoruz geçen gün denedik 2 gün uykusuz kaldım Bu da haliyle sinir yaptı😔 Bebeklerimizi seviyoruz ama anlaşılmak da istiyoruz ya da yoruluyoruz bunun için yapacak hiç bir şey yok üzgünüm😔
E

Elanur Ü.

12 Şubat 2026 12:18
Şu an benimle aynı duyguları yaşayan bir arkadaşımın olması… ben de aynı durumdayım kafam hiç susmuyor ve bu beni çok etkiliyor. Acaba uyicak mı ya uyumazsa ya şöyle olursa böyle olursa hep böyleyim 🥹
İ

İlkin D.

12 Şubat 2026 12:21

Elanur Ülkü

Şu an benimle aynı duyguları yaşayan bir arkadaşımın olması… ben de aynı durumdayım kafam hiç susmuyor ve bu beni çok etkiliyor. Acaba uyicak mı ya uyumazsa ya şöyle olursa böyle olursa hep böyleyim 🥹

Bitmeyen bir ses,vicdan ve korku cidden yoruluyorum Elanur Hanım işin zor yanı eşim dahil herkes bunu anlıyor,anlaşılıyorum ama çözemiyorum.
M

MK ..

12 Şubat 2026 12:23
Ayy içimden geçenleri yazmışsınız bende çok yoruluyorum bazen insanız elbette böyle şeyler yaşamamız normal bende desteksiz büyütüyorum eşim hafta içi bir yerde hafta sonu bir yerde çalışıyor gelince bebeğimizle ilgileniyor sofrayı hazırlarken bebeğimin yemeğini yedirir beraber duşunu aldırırız sonra kitap okur vs toplasan hepsi bir saat Anca geri kalan zamanlar bende ver haftanın tüm günü bazen öyle an oluyo ki ev işi bir yandan bebeğim durmuyor sinirden bile ağlıyorum eşime patlıyorum neden daha fazla yardımcı olmuyorsun diye ona da hak veriyorum çalışmak zorunda anlayacağınız yalnız değilsiniz 🥰
İ

İlkin D.

12 Şubat 2026 12:27

MK

Ayy içimden geçenleri yazmışsınız bende çok yoruluyorum bazen insanız elbette böyle şeyler yaşamamız normal bende desteksiz büyütüyorum eşim hafta içi bir yerde hafta sonu bir yerde çalışıyor gelince bebeğimizle ilgileniyor sofrayı hazırlarken bebeğimin yemeğini yedirir beraber duşunu aldırırız sonra kitap okur vs toplasan hepsi bir saat Anca geri kalan zamanlar bende ver haftanın tüm günü bazen öyle an oluyo ki ev işi bir yandan bebeğim durmuyor sinirden bile ağlıyorum eşime patlıyorum neden daha fazla yardımcı olmuyorsun diye ona da hak veriyorum çalışmak zorunda anlayacağınız yalnız değilsiniz 殺

Gerçekten çok iyi anlıyorum o kadar zor ki şu an çok hastayım gribal enfeksiyon işin en kötü yanı kızımada geçti ağır değil ama tek mücadele ediyorum. Kolumu kaldıracak halim yok ama direniyorum.

Mesela şu an hastaneden geldik normalde gündüz uykusundan bu saatte kalkmalı ama hastaneden gelince sarkttı. Elleyemiyorum… Ama rutin bozulursa diye diye beynimin içini yiyorum…
E

Elif N.

12 Şubat 2026 12:28
Ben anne olmaktan çok sıkıldım diye eşime çok ağladım. Şuan çalışmaya başladım ve muhteşem bir bakıcım var. Günlük 1 çeşit yemek yapar, çocuguma her anlamda güzel de bakıyor. Ona rağmen Haftasonu geçsin diye bekliyorum. Çocuğum şuan 8 aylık oldu. Bağ kurmam bakıcım 6. Ayda işe başladıktan sonra oldu. Yani her şey insanca. Oğlum zamanının dışında ve bazen uzun uyuyor. Bazen yemeği reddediyor. Kendimi onun yerine koyuyorum. Demekki ona ihtiyaç duyuyor ve biz de bazen iştahsız oluyoruz diyorum. O kadar normal şeyler yaşıyorsunuzki. Çocuğumu sevemedim deseniz de bir o kadar anlardım sizi.
İ

İlkin D.

12 Şubat 2026 12:31

Elif Nartgün

Ben anne olmaktan çok sıkıldım diye eşime çok ağladım. Şuan çalışmaya başladım ve muhteşem bir bakıcım var. Günlük 1 çeşit yemek yapar, çocuguma her anlamda güzel de bakıyor. Ona rağmen Haftasonu geçsin diye bekliyorum. Çocuğum şuan 8 aylık oldu. Bağ kurmam bakıcım 6. Ayda işe başladıktan sonra oldu. Yani her şey insanca. Oğlum zamanının dışında ve bazen uzun uyuyor. Bazen yemeği reddediyor. Kendimi onun yerine koyuyorum. Demekki ona ihtiyaç duyuyor ve biz de bazen iştahsız oluyoruz diyorum. O kadar normal şeyler yaşıyorsunuzki. Çocuğumu sevemedim deseniz de bir o kadar anlardım sizi.

Elif Hanım gerçekten ister inanın ister inanmayın yazdığınız o kadar iyi geldi ki ağladım. Kızımı çok ama çok seviyorum ama bu dünyada ki en zor şey anne olmakmış. Bazen inanın böyle konuştuğumda,yazdığım da bile Allahın gücüne gider mi kızımla imtihan etmesin diye bile nasıl korkuyorum.
Betül E.

Betül E.

12 Şubat 2026 12:45

Elanur Ülkü

0552 899 80 49 whatsappta toplanıp sorunları paylaşıyoruz isterseniz
Betül E.

Betül E.

Elif Nartgün

Betül E.

Betül E.

MK

Ayy içimden geçenleri yazmışsınız bende çok yoruluyorum bazen insanız elbette böyle şeyler yaşamamız normal bende desteksiz büyütüyorum eşim hafta içi bir yerde hafta sonu bir yerde çalışıyor gelince bebeğimizle ilgileniyor sofrayı hazırlarken bebeğimin yemeğini yedirir beraber duşunu aldırırız sonra kitap okur vs toplasan hepsi bir saat Anca geri kalan zamanlar bende ver haftanın tüm günü bazen öyle an oluyo ki ev işi bir yandan bebeğim durmuyor sinirden bile ağlıyorum eşime patlıyorum neden daha fazla yardımcı olmuyorsun diye ona da hak veriyorum çalışmak zorunda anlayacağınız yalnız değilsiniz 殺

S

Selin N. T.

Ben biraz annelerimiz böyle yaptı böyle büyüttü de ne oldu , doğan her şekilde büyüyor deyip kasmamaya uğraşıyorum . Beni rahatlatıyor açıkçası . Ne bileyim mesela Instagram'da ki anneler gibi günde 3 çeşit menü koyamicam küçücük çocuğun önüne (kendim birsey yiyemezken) biz ne yersek oda yesin kafasindayim , bence çok kasıyoruz akışa bırakmak lazım . Eskiden doktor bir kere görmeden doğum olurmuş , şimdi ki gelişmiş ülkelerde de aynı durum , bizi daha gebelikten mükemmel olmaya koşulluyolar bence . Bende gurbetteyim tek başımayım yoruluyorum geceleri saat başı emen 5 aylık bebegim var , mesela instamomlar gibi her gün yeni yeni etkinlikler yaptiramiyorum yani halim kalmıyor , akışa bıraktım ve çok rahatladım psikolojik olarak
İ

İlkin D.

12 Şubat 2026 12:47

Selin Nur T

Ben biraz annelerimiz böyle yaptı böyle büyüttü de ne oldu , doğan her şekilde büyüyor deyip kasmamaya uğraşıyorum . Beni rahatlatıyor açıkçası . Ne bileyim mesela Instagram'da ki anneler gibi günde 3 çeşit menü koyamicam küçücük çocuğun önüne (kendim birsey yiyemezken) biz ne yersek oda yesin kafasindayim , bence çok kasıyoruz akışa bırakmak lazım . Eskiden doktor bir kere görmeden doğum olurmuş , şimdi ki gelişmiş ülkelerde de aynı durum , bizi daha gebelikten mükemmel olmaya koşulluyolar bence . Bende gurbetteyim tek başımayım yoruluyorum geceleri saat başı emen 5 aylık bebegim var , mesela instamomlar gibi her gün yeni yeni etkinlikler yaptiramiyorum yani halim kalmıyor , akışa bıraktım ve çok rahatladım psikolojik olarak

Selin Hanım o kadar iyi yapıyorsunuz ki o akışa bırakma evresine beyin olarak bi geçebilsem yapamıyorum deniyorum gerçekten ama olmuyor sanki…
S

Selin N. T.

12 Şubat 2026 12:51
Buraya yeni geldik , bende yeni 1-2 tane küçük bebekli komşu edindim , eşimin çocuklu iş arkadaşlarının eşleriyle tanıştım , bazen toplanıp çay içiyoruz , aynı şeyleri yaşamış olmak dertleşmek iyi geliyor . Sizin etrafınızda varmı kimse ?
E

Elanur Ü.

12 Şubat 2026 13:09
En azından sizi eşiniz anlıyor benimki beni anlamıyor. Tek çocuk büyüten senmisin,çocuk sana zor geliyor,vs bir ton kırıcı laf ile karşılaşıyorum birde
Gizem T.

Gizem T.

12 Şubat 2026 13:28
Merhaba benim de bebeğim 4 aylık ilk zamanlar da ben de o şekilde zorlandım ama artık geziyorum heryere gidiyorum ve bebeğimi uykusu geldiğinde heryer de uyutuyorum bir sorun yaşamıyorum dışarı bebek arabasıyla gezmeye de gidiyorum bebeğim arabada da uyuyor kendimizi bu kadar sıkmayın güzel bir hava da hazırla bebeğini çık dışarı hava almaya ikinize de çok iyi gelecek ben 2 ay evden çıkmadım ondan sonra çıkmaya başladım
B

Buket ..

12 Şubat 2026 13:55
Genelde beynimi susturamıyorum ve kafamın içinde farklı konular açmaya çalışıyorum. Ben gurbette değilim ama bende desteksiz büyütüyorum. Eşim sağolsun bu desteksizligimi görüp bir tekme de o vuruyor. Hakaretler küfürler eleştiriler aşağılayıcı tavırlar. Artık tükenmiş durumdayım ve bebeğime çok üzülüyorum evin içinde birbirine nefretle bakan 2 insan var yanında. boşanma gibi bir seçeneğim olmadığı içinde katlanmak zorundayım annem babam var ama yoklar. Geriye anneannem ve teyzem kalıyor ama biri yaşlı birinin kendince bir hayatı var ve haklı olarak sorumluluk almak istemiyor. Ne kadınlığım kaldı ne insanlığım ne de anneliğim. İçimdeki o enerjiyle birlikte hepsini köreltti. o kadar yalnız çaresiz hissediyorum ki bu gibi şeyleri düşünmekten çıkış yolu aramaktan bebeğimin sarkan uykusu düzeninin bozulması çok basit geliyor çünkü bir şekilde düzeliyo
Ecem A. D. ✅.

Ecem A. D. ..

12 Şubat 2026 15:00
@BetülErdoğan Hanım efendi numara bilgisi paylaşmayalım lütfen .
İ

İlkin D.

12 Şubat 2026 15:12

Selin Nur T

Buraya yeni geldik , bende yeni 1-2 tane küçük bebekli komşu edindim , eşimin çocuklu iş arkadaşlarının eşleriyle tanıştım , bazen toplanıp çay içiyoruz , aynı şeyleri yaşamış olmak dertleşmek iyi geliyor . Sizin etrafınızda varmı kimse ?

Maalesef Selin Hanım bir arkadaşım var o da bekar ve çalışıyor şu anlık arkadaş edinebileceğim kafa yapısı uygun arkadaş ve ortamda yok.Ama deniyorum gerçekten çevremdeki herkes biraz sakin ol çok düşünüyorsun diyor
Damla A. .

Damla A. ..

13 Şubat 2026 06:04
Çoğu zaman bende aynı düşüncedeyim kalıcı olmadığını bilmek biraz da olsa işe yarıyor ve oğlum gülünce bana unutuyorum sonra hayal kuruyorum bağımsız olacağı günler gelecek eminim ki bu zamanlarını cok özleyeceğim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir