Sizler Nasıl Başa Çıkıyorsunuz?

304 görüntüleme
İ

İlkin D.

12 Şubat 2026 12:04
Biraz iç dökmeye ihtiyacım var. Desteksiz çocuk büyüten bir anneyim.Gurbetteyim. Eşim akşam geldiğinde kızımızla ilgileniyor her şekilde. Ama gün içinde çok yoruluyorum ve her gün aynı bunu söylerken çok utanıyorum kızımı tabi ki çok seviyorum ama çok zorlanıyorum.

Yalnız olduğum için her şeyi takma ve kurma durumuna geldim beynimin içini susturamıyorum. Bir yere gidicez şu saatte kızımın gündüz uykusu sarkacak,aksayacak. Gece uykusu bu sebeple bozulacak. 1 gün bile rutin bozulursa her şey gider sosyal medyada öyle diyorlar gösteriyorlar diye kendimi düşünmekten alıkoyamıyorum. Bunun gibi bir sürü şey…

Kusura bakmayın gerçekten cahil cüheyla biri değilim ama beynimi susturamıyorum. Sizler nasıl başa çıkıyorsunuz?
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

15 Şubat 2026 23:11
Merhabalar, hissettiğiniz tüm duygular doğal bunun için lütfen kendinizi suçlu hissetmeyin. Mükemmel annelik kaygısı özellikle son zamanlarda ne yazıkki sosyal medya tarafından tüm annelere yüklense de biz özellikle yeterince iyi annelik kavramını savunuruz. Yeri geldiği noktada uzman olarak ben dahi annelikten yoruldum sıkıldım bazen başarısız olduğum hatalar yaptığım bir yolculuk içindeyim. Evet düzen ve rutin tabii ki bebekler için rahatlatıcı ve güvenli olandır fakat istisnalar muhakkak olur hatta olmalıdır ki bebek de düzen bozulmasını tolere edebilir hale gelsin. Özellikle desteksiz çocuk büyütme noktası gerçekten çok zor ve yıpratıcı. Anneliğin kendi kumaşında zaten hep bir sorgulama ve kaygı hali varken belki burada mükemmel anne değil ama yeterince iyi anne olma çabasını önde tutarsak ekstra bir yük yüklememiş oluruz sırtımıza. Hayatın akışında problemler SORUNLAR düzensizlikler muhakkak olacaktır zaten bunlar olmalıdır ki bebeğin veya çocuğun da problemlerle başa çıkabilme mekanizması gelişsin
İ

İlkin D.

16 Şubat 2026 11:42

Yaren İlayda Korman

Merhabalar, hissettiğiniz tüm duygular doğal bunun için lütfen kendinizi suçlu hissetmeyin. Mükemmel annelik kaygısı özellikle son zamanlarda ne yazıkki sosyal medya tarafından tüm annelere yüklense de biz özellikle yeterince iyi annelik kavramını savunuruz. Yeri geldiği noktada uzman olarak ben dahi annelikten yoruldum sıkıldım bazen başarısız olduğum hatalar yaptığım bir yolculuk içindeyim. Evet düzen ve rutin tabii ki bebekler için rahatlatıcı ve güvenli olandır fakat istisnalar muhakkak olur hatta olmalıdır ki bebek de düzen bozulmasını tolere edebilir hale gelsin. Özellikle desteksiz çocuk büyütme noktası gerçekten çok zor ve yıpratıcı. Anneliğin kendi kumaşında zaten hep bir sorgulama ve kaygı hali varken belki burada mükemmel anne değil ama yeterince iyi anne olma çabasını önde tutarsak ekstra bir yük yüklememiş oluruz sırtımıza. Hayatın akışında problemler SORUNLAR düzensizlikler muhakkak olacaktır zaten bunlar olmalıdır ki bebeğin veya çocuğun da problemlerle başa çıkabilme mekanizması gelişsin

Çok teşekkür ederim ben hemen 1 gün bile düzen bozulunca her şey bozulacak gibi kodladım kendime ve bu çok yorucu. Bir uzman ve anneden duymak rahatlatıcı oldu çok sağolun.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir