Diş ile Alakalı Hangi Konuyu Anlatayım?

2779 görüntüleme
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

19 Ocak 2026 20:53
Sevgili anneler, babalar ve bakım Verenler 💕

Sık sık güncel konuları burda konu başlığı altında anlatıyor ve detaylandırıp sorularınızı cevaplıyorum.

Şunu da anlatırsanız sevinirim dediğiniz konuları buraya yazabilirsiniz ☺️🙏🏼
N

Nil B.

10 Nisan 2026 13:01
Merhaba kızım 15 aylık azı ve köpek dişlerini aynı anda çıkarıyor. Diş eti kanaması var . Normal bir durum mu?
K

Kader K.

10 Nisan 2026 13:08
Bebeğim 9,5 aylık, 6 aylıkken alt iki dili çıktı şuan üst dişler çıkmadı köpek dişleri çıkıyor bu normal bir süreç mi?
E

Edanur Ö.

11 Nisan 2026 13:17
Beneğim 18 aylık ve üst ön iki diş kahverengi olmaya başladı nedeni nedir sütü bir ay önce bıraktık gece emmesini birkaç ay önce bırakmıştım dişleri florsüz macunla fırçalıyorum sabah unutuyorum ama akşam çoğunlukla yapıyorum ve yatmadan bir saat önce çoğunlukla muzu ezip yoğurtla karıştırıyorum ve biraz da bal veya pekmez ekliyorum sonra diş fırçalama falan sonra uyku tabi gece kalksa da sadece su içiyor ? Diş hekimine randevu aldım ama birkaç doktordan bilgi almayı tercih ediyorum o yüzden cevap verirseniz sevinirim teşekkürler
K

Kübra A.

14 Nisan 2026 00:51
Hocam diş çıkartırken biberon reddi yapar mı ? Normalde günde 1 kere biberonla mama veriyordum ancak 1 hafta önce bitane dişi çıktı şuan hiç bi şekilde biberonu almıyor ağlıyor
E

Elif T. ..

27 Nisan 2026 23:16
Bebeğim 13 aylık sadece alt 4 dişi çıktı bu üstte hiç yok bu sorun olur mu
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

29 Nisan 2026 00:17
Elif Torun
Bebeğim 13 aylık sadece alt 4 dişi çıktı bu üstte hiç yok bu sorun olur mu
Hayır bir sorun olmaz 12-18 aya kadar en az bir diş çıkarması ve 36 aya kadar tamamlanması yeterli
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

29 Nisan 2026 00:18
Kübra Ataşli
Hocam diş çıkartırken biberon reddi yapar mı ? Normalde günde 1 kere biberonla mama veriyordum ancak 1 hafta önce bitane dişi çıktı şuan hiç bi şekilde biberonu almıyor ağlıyor
Evet olabiliyor, biraz biberonu pas geçip başka bir yöntem ile mama vermeyi deneyebilirsiniz.
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

29 Nisan 2026 00:21
Edanur Özer
Beneğim 18 aylık ve üst ön iki diş kahverengi olmaya başladı nedeni nedir sütü bir ay önce bıraktık gece emmesini birkaç ay önce bırakmıştım dişleri florsüz macunla fırçalıyorum sabah unutuyorum ama akşam çoğunlukla yapıyorum ve yatmadan bir saat önce çoğunlukla muzu ezip yoğurtla karıştırıyorum ve biraz da bal veya pekmez ekliyorum sonra diş fırçalama falan sonra uyku tabi gece kalksa da sadece su içiyor ? Diş hekimine randevu aldım ama birkaç doktordan bilgi almayı tercih ediyorum o yüzden cevap verirseniz sevinirim teşekkürler
Florürlü macun ile fırçalama yapmanız ve gece ekstra şeker eklemeniz veya meyve öğünü vermemenizi tavsiye ederim. Bebeklerin uyumadan önce yemek yemesi hem çürük riski yaratır hem de reflü tetikleyebilir. Mümkün olduğunca sabah akşam ve florürlü macun ile fırçalayın ve fırçalamanızın efektif olduğundan emin olun.
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

29 Nisan 2026 13:12
Kader Kaya
Bebeğim 9,5 aylık, 6 aylıkken alt iki dili çıktı şuan üst dişler çıkmadı köpek dişleri çıkıyor bu normal bir süreç mi?
Merhaba, olabilir, sıra mutlaka aynı gidecek diye bişey yok ama bu aylarda en çok çene gelişimi o bölgede olduğu için her anne köpek dişi çıkıyor zanneder ☺️
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

29 Nisan 2026 13:12
Yasemin Durmuş
Merhaba nazlı hanım ağızdaki tartar koku yapar mı
Merhaba, evet yapar hatta esas sebeplerden biridir
Aybike A. .

Aybike A. ..

6 Mayıs 2026 19:38
Hocam merhaba. Oğlum 13 aylık ve 1 aydır nefes kokusu var dişlerini de düzenli fırçalıyorum 6 tane dişi var henüz ne olduğunu anlayamıyorum. İlk olarak hangi bölüme götürmeliyim muayene için?
.

.....

6 Mayıs 2026 23:38
6 aylik diş etleri öyle pek siste değil diş de gözükmüyor ama çok kasiniyormus gibi davranıyor çok huysuz sürekli ağlıyor uyumak istemiyor diş kaşıyıcı ile kasiyinca biraz duruyor  calpol verdim şimdi kendine geldi uyudu diş gozukmuyor patlak şişlik yok ama neden böyledir sizce
Ş

Şirvan Ç.

23 Mayıs 2026 01:51
7 aylık kız bebek Gece çok huysuzlaşıyor memeyle uyuyup memeyi bırakmak istemiyor bırakınca uyanıyor. Diş etlerine sürmek için ilaç düşünüyorum ne önerirsiniz
Meryem

Meryem

23 Mayıs 2026 05:12
Fatma Albina U
Kızım 7 ayı bitirip 8. Ayına girecek hala dişi çıkmadı hocam neden acaba
10 aydan sesleniyorum bizde hala diş yok 12 aya kadar vakti var sanırım
Fatma A. U.

Fatma A. U.

23 Mayıs 2026 10:03
Kızım 11 ay 1 günlük hala dişi yok hocam
Fatma A. U.

Fatma A. U.

23 Mayıs 2026 10:04
Meryem
10 aydan sesleniyorum bizde hala diş yok 12 aya kadar vakti var sanırım
11 ayı bitirdik bizde hala yok
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

29 Mayıs 2026 21:42
Fatma Albina U
Kızım 11 ay 1 günlük hala dişi yok hocam
Biz 12. Ayın sonuna doğru ilk dişimizi çıkardık. Kan değerleri iyiyse korkmayın 💕
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

29 Mayıs 2026 22:30
Şirvan Çınar
7 aylık kız bebek Gece çok huysuzlaşıyor memeyle uyuyup memeyi bırakmak istemiyor bırakınca uyanıyor. Diş etlerine sürmek için ilaç düşünüyorum ne önerirsiniz
Bu bir süreç.. bu dönemde böyle olması normal. Diş ile alakalı sancısı için tetagil veya osanit kullanabilirsiniz
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

29 Mayıs 2026 22:31
Aybike Azak
Hocam merhaba. Oğlum 13 aylık ve 1 aydır nefes kokusu var dişlerini de düzenli fırçalıyorum 6 tane dişi var henüz ne olduğunu anlayamıyorum. İlk olarak hangi bölüme götürmeliyim muayene için?
Aybike hanım çocuk doktorunuz genel muayene sırasında boğaza kulağa bakar, bu sırada öncesinde yapılmış kan değerlerinde bir sıkıntı yoksa oral hijyen kuralları açısında bir diş hekiminin değerlendirmesi iyi olur.
Ö

Özlem N.

31 Mayıs 2026 13:15
Merhaba hocam 4 yaşında kızımın alt çenesi önde kapanıyor ne yapmalıyım? Genetik olarak rahmetli dedesinin de öyleymiş
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir