Diş ile Alakalı Hangi Konuyu Anlatayım?

864 görüntüleme
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

19 Ocak 2026 20:53
Sevgili anneler, babalar ve bakım Verenler 💕

Sık sık güncel konuları burda konu başlığı altında anlatıyor ve detaylandırıp sorularınızı cevaplıyorum.

Şunu da anlatırsanız sevinirim dediğiniz konuları buraya yazabilirsiniz ☺️🙏🏼
Fatma A. U.

Fatma A. U.

19 Ocak 2026 21:26

Nazlı Güleç Baca

Endişe edecek bişey yok benim oğlum 11.5 aylıkken ilk dişini çıkardı 😅

Çok teşekkür ederim hocam
S

Sena ..

19 Ocak 2026 21:34
Merhaba Nazlı hanım, diş kararması ve yöntemleri ile ilgili bilgi verir misiniz nasıl bir yol izleyebiliriz temizlenir mi çürüğe dönüşür mü ağrı yapar mı?
Nurdan G.

Nurdan G.

19 Ocak 2026 22:09
İlk dişin belirtileri nelerdir hangi huzursuzlukları diştir diye ayırt edebiliriz
A

Ayşegül Ü.

19 Ocak 2026 22:11
Bebeğim ön alt dişlerini çıkarıyor, bu yüzden uyuyamıyor, her şeyi yapıyorum hafifletmek için, en son calpol veriyorum. Bu şekilde 2 hafta her gün kullandım. Sorun olur mu?
Hatice C. .

Hatice C. ..

19 Ocak 2026 23:40
Hocam dis eti cekilmesi sorunum var yıllar önce özel klinige gittigimde doktor hanım cupranaks 5460 diye bi fırca aldirmisti cokta memnun kaldım ancak alabilecek durumda degilim cok pahalı sizin onerebilrceginiz bi firca mevcutmu acaba.
Hatice C. .

Hatice C. ..

19 Ocak 2026 23:52
Curaprox dogrsu adını yanlış yazmisim
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

19 Ocak 2026 23:53

Hatice Celik

Hocam dis eti cekilmesi sorunum var yıllar önce özel klinige gittigimde doktor hanım cupranaks 5460 diye bi fırca aldirmisti cokta memnun kaldım ancak alabilecek durumda degilim cok pahalı sizin onerebilrceginiz bi firca mevcutmu acaba.

Difaş çok benzerini üretti isterseniz muadil sayılabilir ☺️
Hatice C. .

Hatice C. ..

19 Ocak 2026 23:55
Cok teşekkür ederim hemen bakınıcam 🥹
Ü

Ümran E. ..

20 Ocak 2026 00:06
Merhaba kızım13 aylik sıkemiyor bundan dişleri yamuk ve sararmışyani çürümüş gibi fırçalamama da izin vermiyor acmiyor asla ağzını ne yapmam gerekiyor
İlsu O. K.

İlsu O. K.

20 Ocak 2026 02:52
Doktor Hanım Merhaba; Prematüre bebeklerde diş takibi düzeltilmişe göre mi yapılmalı?

Takvim yaşı 10 düzeltilmiş 8 aylık yaklaşık 4 aylıkken başladı salga ve kaşıma. Bu ay gece uyku bölünmeleri emziği uyku arasında kaşıyıcı gibi kullanma ve huzursuzlukta yüklendi ☺ Doktorumuz dencol vermişti ama çok nadir eğer gece çok zorlanırsa sürüyoruz belki 1 ayda 2 sefer gece kullanmışızdır bunun dışında mümkün oldukça soğuk uygulama ve çeşitli diş kaşıma yöntemleri kullanıyoruz ama ne gelen var ne giden ☺
E

Ezgi E. ..

20 Ocak 2026 12:35
Merhabalar kızım şuan 7 aylık henüz hiç dişi çıkmadı fakat artık salyaları uyurken bile akıyor şişlikler beyazlıklar oluştu. Sormak istediğim ağrısını hafifletmek için diş jeli harici ne yapabilirim? Bir de 4 aylıkken sağ köpek dişinin olduğu yere doğru alt damakta diş incisi oluştu. Geçmiş gibiydi fakat gene beyazlık arttı. Bununla ilgili ağrı yaşar mı kızım ve önemli bir durum mu Nazlı hocam?

Şimdiden çok teşekkür ederim
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

20 Ocak 2026 22:43

Sena

Merhaba Nazlı hanım, diş kararması ve yöntemleri ile ilgili bilgi verir misiniz nasıl bir yol izleyebiliriz temizlenir mi çürüğe dönüşür mü ağrı yapar mı?

Merhaba, Nasıl bir renk değişiminden bahsediyoruz bu önemli 🙏🏼
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

20 Ocak 2026 22:43

Nurdan Gün

İlk dişin belirtileri nelerdir hangi huzursuzlukları diştir diye ayırt edebiliriz

Aslında bu konuda içeriğim var 🥲

https://www.instagram.com/reel/DTlH0-3DYrj/?igsh=Ym80NTh1Y3NoNW9s
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

20 Ocak 2026 22:45

Ayşegül Ünal

Bebeğim ön alt dişlerini çıkarıyor, bu yüzden uyuyamıyor, her şeyi yapıyorum hafifletmek için, en son calpol veriyorum. Bu şekilde 2 hafta her gün kullandım. Sorun olur mu?

Eğer başka çareniz kalmıyorsa, sizin ve bebeğinizin huzuru ve sağlığı için doktorunuzun onayı ile verebilirsiniz ancak bunlar baya şekerli şuruplar üzerine su vermeyi unutmayın lütfen 🙏🏼

Yine de her yöntemi denediğinizden emin olmak isterseniz iki videoluk serim mevcut

https://www.instagram.com/reel/DNNVKMsoNye/?igsh=MTlydGxzYnhpcjVnaQ==
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

20 Ocak 2026 22:46

Ümran Ercan

Merhaba kızım13 aylik sıkemiyor bundan dişleri yamuk ve sararmışyani çürümüş gibi fırçalamama da izin vermiyor acmiyor asla ağzını ne yapmam gerekiyor

Merhaba, emmek böyle bi sorun yaratmaz ama yetersiz ağız bakımı yaratır.

Size şöyle yardımcı olmak isterim

https://www.instagram.com/reel/DQtWLtrDaTk/?igsh=MTQ1cHQzMXczb214OA==

Daha uzun hali Osman hoca ile YouTube videomuzda mevcut
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

20 Ocak 2026 22:51

İlsu Olcahan Kantarcılar

Doktor Hanım Merhaba; Prematüre bebeklerde diş takibi düzeltilmişe göre mi yapılmalı?

Takvim yaşı 10 düzeltilmiş 8 aylık yaklaşık 4 aylıkken başladı salga ve kaşıma. Bu ay gece uyku bölünmeleri emziği uyku arasında kaşıyıcı gibi kullanma ve huzursuzlukta yüklendi ☺ Doktorumuz dencol vermişti ama çok nadir eğer gece çok zorlanırsa sürüyoruz belki 1 ayda 2 sefer gece kullanmışızdır bunun dışında mümkün oldukça soğuk uygulama ve çeşitli diş kaşıma yöntemleri kullanıyoruz ama ne gelen var ne giden ☺

merhaba İlsu hanım,

Düzeltilmişe göre yapın diye bir kitabi bilgi yok ama çoğunlukla düzeltilmişe göre çıkıyor dişleri

Benim oğlum 1.5 ay erken doğdu, buna göre çıkardı diyebilirim dişlerini.

11.5 ayda ilk dişi gördük, 12.5 2. Çıktı ve hala aynı şekilde duruyor 😅 şikayetçi değilim çünkü ısırmayı sevdiği ortaya çıktı 🥲😅

Hiiiiç acele etmeyin, eline sık sık sert gıda verin ben en çok havuç öneriyorum ☺️

Çok sık soğuk uygulama da diş çıkma sürecini bir miktar geciktiriyor ama tek rahatlama yolu bu, bu sebeple ben hep emziklerini soğutup verdim.

Ayınız uyuyor isterseniz osanit tercih edebilirsiniz ama benim gibi ilerlemek isterseniz, sık temas ve soğuk uygulama, meme/mama/emzik şeklinde ilerlenebilir 💕

Diş çıktığı gibi sıkı bir bakım ve fırçalama rutini yapmayı ihmal etmeyin 🫶🏻
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

20 Ocak 2026 22:54

Ezgi Ertan

Merhabalar kızım şuan 7 aylık henüz hiç dişi çıkmadı fakat artık salyaları uyurken bile akıyor şişlikler beyazlıklar oluştu. Sormak istediğim ağrısını hafifletmek için diş jeli harici ne yapabilirim? Bir de 4 aylıkken sağ köpek dişinin olduğu yere doğru alt damakta diş incisi oluştu. Geçmiş gibiydi fakat gene beyazlık arttı. Bununla ilgili ağrı yaşar mı kızım ve önemli bir durum mu Nazlı hocam?

Şimdiden çok teşekkür ederim

Ezgi hanım bu annelerin en sık sordugu soru diyebilirim, çene kemiği köpek dişleri civarından genişlemeye başladığı için o bölge çene büyürken beyazlıyor her anne de ordan diş çıkacak diye düşünüyor 😂 (BEN DAHİL)

Hiç bişey olmaz. İnci de sorun değil biliyorsunuzdur.

Endişe edeceğiniz bişey yok 💕

Ağrısını hafifletecek en önemli şey şefkatiniz ☺️diğer ek bilgiler için videolarımı iletiyorum ama aklınıza takılan bişey olursa tekrar yazabilirsiniz

https://www.instagram.com/reel/DNNVKMsoNye/?igsh=MTlydGxzYnhpcjVnaQ==

Bu da uzun hali

https://www.instagram.com/reel/DNsc0n52uFI/?igsh=bGJrMTE2ZjFsdHFp
İlsu O. K.

İlsu O. K.

23 Ocak 2026 19:41
@Nazlı Güleç Baca doktor hanım merhaba tekrar; ateşin düşük seyrettiği diş döneminde calpol verip huzursuzluğu geçirmek yanlış bir yöntem mi olur? Daha öncede yazmıştım doktorumuz dencol vermişti ama sık kullanmıyoruz diye. Bugün inanılmaz bir salya akması ile yaklaşıl 2-3 saatten uzun huzursuzluğa ağlama eşlik etti. Beslenme sorunu yaşamadık. Sürekli emziğini çekiştiriyordu oyuncaklar eller her şey ağızdaydı. Bu huzursuzluğun üzerinden bir kaç saat sonra düşük ateş başladı 37-37, 3 arasında geziyor. Ağızını bir yokladım kı altta sertlik var diş geliyor. Soğuk uygulama yaptık,salatalık havuç verdik, sık sık su içirdik harmareti alsın diye ama ☺ fakat uyutamıyoruzda ağlamaya, huysuzluğa devam. Böyle bir durumda calpol kullanmak uygun olur mu? Çok arada kaldık ateşide düşük çünki.
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

23 Ocak 2026 19:58

İlsu Olcahan Kantarcılar

@Nazlı Güleç Baca doktor hanım merhaba tekrar; ateşin düşük seyrettiği diş döneminde calpol verip huzursuzluğu geçirmek yanlış bir yöntem mi olur? Daha öncede yazmıştım doktorumuz dencol vermişti ama sık kullanmıyoruz diye. Bugün inanılmaz bir salya akması ile yaklaşıl 2-3 saatten uzun huzursuzluğa ağlama eşlik etti. Beslenme sorunu yaşamadık. Sürekli emziğini çekiştiriyordu oyuncaklar eller her şey ağızdaydı. Bu huzursuzluğun üzerinden bir kaç saat sonra düşük ateş başladı 37-37, 3 arasında geziyor. Ağızını bir yokladım kı altta sertlik var diş geliyor. Soğuk uygulama yaptık,salatalık havuç verdik, sık sık su içirdik harmareti alsın diye ama ☺ fakat uyutamıyoruzda ağlamaya, huysuzluğa devam. Böyle bir durumda calpol kullanmak uygun olur mu? Çok arada kaldık ateşide düşük çünki.

Ben çocuk huzursuz ise ağrı kesmek adına veriyorum pik yaptığı dönemlerde İlsu hanım, emzik kullanıyor madem emzikleri buzlu suda bekletip verin, bu benim emzik kokteyli dediğim bişey ve çok rahatlatıyor ☺️ inşallah çok rahat ve kısa sürede çıkartırsınız dişleri 💕

2-3 gün verilebilir bence böyle durumlarda
Ayşe A.

Ayşe A.

30 Ocak 2026 09:39
Hocam diş çıkartırken diş gıcırdatma olur mu yoksa bir hekim görmeli mi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir