Diş ile Alakalı Hangi Konuyu Anlatayım?

1403 görüntüleme
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

19 Ocak 2026 20:53
Sevgili anneler, babalar ve bakım Verenler 💕

Sık sık güncel konuları burda konu başlığı altında anlatıyor ve detaylandırıp sorularınızı cevaplıyorum.

Şunu da anlatırsanız sevinirim dediğiniz konuları buraya yazabilirsiniz ☺️🙏🏼
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

30 Ocak 2026 15:27
Ayşe Arslan
Hocam diş çıkartırken diş gıcırdatma olur mu yoksa bir hekim görmeli mi
Olur ve çok normaldir. Yine de içiniz rahat etsin isterseniz bir hekim görebilir ama muhtemelen aynı yorumda bulunacaktır 🥰
İlsu O. K.

İlsu O. K.

5 Şubat 2026 03:05
@Nazlı Güleç Baca doktor hanım size yazalı 12 gün olmuş bizim dişimiz daha dün tam çıktı 1 adet altta.

Ne zormuş 
Aslı C.

Aslı C.

5 Şubat 2026 12:43
Merhaba hocam bebeğim 5 ay 21 günlük kulak çekiştirme kulağı çekiştirirken kızarıklık ve yara oluşması emzik veya başka bişey ısırma ısırırken ağlama kafası hep sıcak ateşi 36.5 bu tür belirtiler diş kaynaklı mı eğer diş kaynaklıysa tahmini ne zaman çıkar?
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

6 Şubat 2026 16:07
İlsu Olcahan Kantarcılar
@Nazlı Güleç Baca doktor hanım size yazalı 12 gün olmuş bizim dişimiz daha dün tam çıktı 1 adet altta.

Ne zormuş 
İnci’niz hayırlı olsun 🥰🫠

Evet zor oluyor ama alışacak sonra kolaylaşacak bir miktar daha azılara kadar 🥲
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

6 Şubat 2026 16:08
Aslı Cadan
Merhaba hocam bebeğim 5 ay 21 günlük kulak çekiştirme kulağı çekiştirirken kızarıklık ve yara oluşması emzik veya başka bişey ısırma ısırırken ağlama kafası hep sıcak ateşi 36.5 bu tür belirtiler diş kaynaklı mı eğer diş kaynaklıysa tahmini ne zaman çıkar?
Merhaba diş kaynaklı ama inanın zaman asla belli olmuyor 🥲 biz böyle 4. Ayda başlayıp 11.5 aylıkken çıkardık
C

Cemre c.

7 Şubat 2026 06:39
@Nazlı Güleç Baca merhaba hocam ben bu konuyu sayısız yerde araştırdım bı çare bulamadım .bu uygulama sayesinde sizlere [ulaşıyorum.oglum](ulaşıyorum.oglum) 3,5 yaşında 2 yaşından itibaren kahverengi lekeler siyah lekeler çıktı ,oral -b diş fırçası bucotherm diş macunu ile fırçalıyorum sabah akşam ama asla geçmiyor azalmıyor, önereceğiniz bişe varmı
F

Fatma N. A. ..

5 Mart 2026 12:46
Benim oğlum bir yaşına girdi ama hala hiç dişi yok
Ş

Şükran K. ..

10 Mart 2026 12:31
Merhaba hocam 13 aylık erkek bebek diş eti iltihabı oldu ne yapmam gerekiyor
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

10 Mart 2026 21:49
Fatma Nur Akyildiz
Benim oğlum bir yaşına girdi ama hala hiç dişi yok
D vitamini ve tiroit hormonlarına bakılarak kontrol edilmesi lazım 16-18 aya kadar uzayabiliyor bazı bebeklerde ama kontrolü elden bırakmamak lazım
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

10 Mart 2026 21:50
Şükran Keleş
Merhaba hocam 13 aylık erkek bebek diş eti iltihabı oldu ne yapmam gerekiyor
Şükran hanım neden kaynaklı olduğu önemli eğer eksik ağız bakımı kaynaklı ise o zaman kontakt dişler var ise bu bölgeler uygun diş ipi ile temizlenerek bebeğin dişleri mutlaka kıllı fırça ve macun ile fırçalanarak takip edilmeli
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

10 Mart 2026 21:51
Cemre cemre
@Nazlı Güleç Baca merhaba hocam ben bu konuyu sayısız yerde araştırdım bı çare bulamadım .bu uygulama sayesinde sizlere [ulaşıyorum.oglum](ulaşıyorum.oglum) 3,5 yaşında 2 yaşından itibaren kahverengi lekeler siyah lekeler çıktı ,oral -b diş fırçası bucotherm diş macunu ile fırçalıyorum sabah akşam ama asla geçmiyor azalmıyor, önereceğiniz bişe varmı
Bu lekelenmelerin muayene edilip tanısının konulması önemli bunlar biberon çürükleri, başlangıç çürükleri, diş mine Hipoplazisi olabilir. Her birinde eğer başlangıç aşamasında kaldı ise mutlaka florürlu macun ile takip edilmeli eğer mineral defect var ise veya çürüğe yatkınsanız o zaman GC toothmousse gibi bir ürünle uygulama yapmak gerekir
C

Cemre c.

10 Mart 2026 21:52
Diş temizliği 4 yaş hocam , temizletmezse yapılacak bişe varmı
Z

Zeynep Ö. ..

27 Mart 2026 13:57
Anne sütü ve ek gıda alan 1 yaş bebeğim 5. Aydan bu yana diş lekeleri var. Demiri damlalik ile veriyorum ardından mutlaka su veriyorum. Her beslenmeden sonra fırçalıyorum ama yine de yeni çıkan dişler de lekeleniyor. Ne yapabilirim? Teşekkürler
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

2 Nisan 2026 21:10
Zeynep Öztürk
Anne sütü ve ek gıda alan 1 yaş bebeğim 5. Aydan bu yana diş lekeleri var. Demiri damlalik ile veriyorum ardından mutlaka su veriyorum. Her beslenmeden sonra fırçalıyorum ama yine de yeni çıkan dişler de lekeleniyor. Ne yapabilirim? Teşekkürler
Zeynep hanım görmek lazım mine hipoplazisi olabilir eğer çürük değilse
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

2 Nisan 2026 21:10
Cemre cemre
Diş temizliği 4 yaş hocam , temizletmezse yapılacak bişe varmı
Temizletir cemre hanım sadece ilk randevuda olmaz ☺️ bi kaç defa götürüp alışmasını sağlamanız lazım
Y

Yasemin D. ..

3 Nisan 2026 00:57
Merhaba 3 yaşında sabahları ağız kokusu neden olur demir ilacı kullanıyoruz ondan kaynaklı olabilir mi
B

Büşra Y. ..

6 Nisan 2026 22:18
Hocam bebeğim 17 aylık azı dişi çıktı fakat aynı hizada damağında da dişi çıktı ne yapmalıyım
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

8 Nisan 2026 20:43
Büşra Yesir
Hocam bebeğim 17 aylık azı dişi çıktı fakat aynı hizada damağında da dişi çıktı ne yapmalıyım
Görmek lazım Büşra hanım, mutlaka diş hekimine götürün
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

8 Nisan 2026 20:44
Yasemin Durmuş
Merhaba 3 yaşında sabahları ağız kokusu neden olur demir ilacı kullanıyoruz ondan kaynaklı olabilir mi
Merhaba, Yetersiz oral hijyen veya gece uyku öncesi beslenme bunlara sebep olur. Ağızda çürük varlığı, sık geçirilen enfeksiyon da ağız kokusu yapar.. bir çok sebep olabilir. Değerlendirmek gerekir
Y

Yasemin D. ..

8 Nisan 2026 20:49
Merhaba nazlı hanım ağızdaki tartar koku yapar mı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir