Diş ile Alakalı Hangi Konuyu Anlatayım?
246 görüntüleme

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
19 Ocak 2026 17:53
Sevgili anneler, babalar ve bakım Verenler 💕
Sık sık güncel konuları burda konu başlığı altında anlatıyor ve detaylandırıp sorularınızı cevaplıyorum.
Şunu da anlatırsanız sevinirim dediğiniz konuları buraya yazabilirsiniz ☺️🙏🏼
Sık sık güncel konuları burda konu başlığı altında anlatıyor ve detaylandırıp sorularınızı cevaplıyorum.
Şunu da anlatırsanız sevinirim dediğiniz konuları buraya yazabilirsiniz ☺️🙏🏼
Ç
Çağla y.
19 Ocak 2026 17:55
Merhaba ilk dis muayenesine ne zaman gitmeliyiz?
M
Melike ..
19 Ocak 2026 17:56
8 yaşındaki çocuğun dişleri yamuk diş teli şuan mı takılmalı yoksa ergenliğe gelince mi takılmalı görüşünüz nedir?
C
Canan K.
19 Ocak 2026 17:57
Merhaba Nazlı Hanım, ilk dişler çıktıktan sonra ne zaman fırçalamaya başlamalıyız ve nasıl bir diş macunu kullanmalıyız

Fatma A. U.
19 Ocak 2026 17:57
Kızım 7 ayı bitirip 8. Ayına girecek hala dişi çıkmadı hocam neden acaba

Afranur K.
19 Ocak 2026 18:00
@Nazlı Güleç Baca hocam, aktif olarak sistemdeki soruları okuyup takip eden bi diş hekimiyim.
Size fikir vermek adına en çok
Sırada 11 aylığı 12 aylığız dişimiz henüz çıkmadı
sırada işte alt ön dişler önce çıkardı bizde köpek dişi geliyor, 6. Ayda çıkardı bizde 4. Ayda çıkıyor normal mi tarzı çok soru geliyor.
Emziren annelerin röntgen çekilmesi, lokal anestezi yapılması ve emzirmesi durumu ( bu bilgiyi ben de yeni revize ettim sayenizde bir kaç okuma yaptım, eski hekimlerle birlikte çalışmanın bi handikabını yaşadım bu noktada , teşekkür ederim 🙏🏻 )
Flor kullanımı ve macun da çok sık soruluyor, mekanik temizlik kısmı çok eksik kalmış durumda.
ben de cevap vermeye çalışıyorum elimden geldiğince ama sizin toplu başlıklarınız, instagramınız daha faydalı olur diye düşünüyorum
sırada işte alt ön dişler önce çıkardı bizde köpek dişi geliyor, 6. Ayda çıkardı bizde 4. Ayda çıkıyor normal mi tarzı çok soru geliyor.
Emziren annelerin röntgen çekilmesi, lokal anestezi yapılması ve emzirmesi durumu ( bu bilgiyi ben de yeni revize ettim sayenizde bir kaç okuma yaptım, eski hekimlerle birlikte çalışmanın bi handikabını yaşadım bu noktada , teşekkür ederim 🙏🏻 )
Flor kullanımı ve macun da çok sık soruluyor, mekanik temizlik kısmı çok eksik kalmış durumda.
ben de cevap vermeye çalışıyorum elimden geldiğince ama sizin toplu başlıklarınız, instagramınız daha faydalı olur diye düşünüyorum
A
Ayşe K.
19 Ocak 2026 18:02
Merhaba hocam ilk dişlerden sonra fırçalama yapmak için ilk diş fırçamız nasıl olmalı ve macun olarak ne tercih etmeliyiz internette bu konu ile ilgili bilgi kirliliği çok flörlü mü flörsüz mü macun tercih etmeliyiz ?

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
19 Ocak 2026 18:02
Merhaba ilk dis muayenesine ne zaman gitmeliyiz?
Sizinle onu paylaşayım faydası olacaktır
[
İlk diş muayenesi bence 1-1.5 yaş arasında tanışma şeklinde olması lazım, Osman hoca ile YouTube videomuzda detaylıca anlatıyorum bu konuyu ama sizin için özetleyecek olursam,
Bebeğiniz ortamı ve diş hekimini tanırsa , alışırsa, olası bir tedavi ne sizi ne de bebeğinizi strese sokar. Ayrıca erken takip de olası tedaviyi neredeyse sıfıra indiriyor. 1 yaş itibariyle takip ettiğim neredeyse hiç bir bebekte diş çürüğü görmedim bugüne kadar ☺️
Videomuzu da buraya bırakıyorum. Uzundur ama faydalı olacağına inanıyorum
Aklınıza bişey takılırsa yazabilirsiniz
Sorunuz için de teşekkür ederim bu konuda kısa bir video çekeceğim
[

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
19 Ocak 2026 18:04
8 yaşındaki çocuğun dişleri yamuk diş teli şuan mı takılmalı yoksa ergenliğe gelince mi takılmalı görüşünüz nedir?
Çocuk ergenliğe girmeden mutlaka kontrol edilsin ve yaşınız ideal ☺️
Z
Zeynep B. ..
19 Ocak 2026 18:04
Diş çıkarırken diş etinde oluşan iltihap gibi şişlik ne zaman iner? Ne zaman doktora götürmeliyiz?

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
19 Ocak 2026 18:06
Merhaba Nazlı Hanım, ilk dişler çıktıktan sonra ne zaman fırçalamaya başlamalıyız ve nasıl bir diş macunu kullanmalıyız
Size serinin videosunu atıyorum bi inceleyin isterim
[
K
Kübra G.
19 Ocak 2026 18:07
Hocam demir damlasından galiba üst dişler grimsi oldu altta bir şey yok ama . Bunun geri dönüşü olur mu acaba macunla fırçalasam mesela düzelir mi ben macunsuz fırçalıyordum. 1 yaşında henüz
H
Hamide Ş. ..
19 Ocak 2026 18:08
Fırçalama 👼 11 aylık oğlum 2 ay önce diş çıkarmaya başladı şu an 3 dişi var bi suredir parmaga takilan silikon firca ile kendim temizliyorum simdi bebekler için olan fırçadan aldım ara ara ona gösteriyorum en uygun fırça hangisidir macun kullanmak gerekir mi gerekirse nasıl macun olmalı?

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
19 Ocak 2026 18:08
@Nazlı Güleç Baca hocam, aktif olarak sistemdeki soruları okuyup takip eden bi diş hekimiyim.
Evet bu konuları sevgili Osman hoca ile YouTube videomuzda cevapladım aslında ama kısa kısa video başlığı yapmak sanırım daha faydalı olacaktır.
Hepimiz sürekli değişen bilgiye yetişmeye çalışıyoruz, çok normal 🫶🏻 bunu değiştirecek, araştıracak, söyleyebilecek ve başkalarına yardım edebilecek olmak hekimliğin parçası, harikasınız 🍀

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
19 Ocak 2026 18:10
Merhaba hocam ilk dişlerden sonra fırçalama yapmak için ilk diş fırçamız nasıl olmalı ve macun olarak ne tercih etmeliyiz internette bu konu ile ilgili bilgi kirliliği çok flörlü mü flörsüz mü macun tercih etmeliyiz ?
Instagram profilimde liste mevcut isterseniz ordan bakıp size uygun yerden alabilirsiniz, aklınıza takılan soru olursa burdayım 🫶🏻
Bu seriyi izlemenizi isterim
[
Florürsüz macun çok sınırlı kullanılabilir. Size bu konuda bir içerik hazırlayacağım 💕

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
19 Ocak 2026 18:11
Diş çıkarırken diş etinde oluşan iltihap gibi şişlik ne zaman iner? Ne zaman doktora götürmeliyiz?
Bana instagramdan yazın lütfen

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
19 Ocak 2026 18:14
Hocam demir damlasından galiba üst dişler grimsi oldu altta bir şey yok ama . Bunun geri dönüşü olur mu acaba macunla fırçalasam mesela düzelir mi ben macunsuz fırçalıyordum. 1 yaşında henüz
Florürlü macun ile temizlik yapmanız lazım, özellikle sizin durumunuzda.
Sevgili @Fatma Atagün ile bir serimiz var orda demir damlası nasıl verilir anlatıyoruz onu izleyin ve mutlaka bu şekilde uygulayın 💕
[
A
Ayşe K.
19 Ocak 2026 18:15
Bir içerik hazırlamanız çok iyi olur hocam çünkü bazı çocuk doktorları flörsüz macun tercih etmemizi istiyorlar daha bugün çocuk doktoruna gittim sordum kesinlikle flörsüz çocuk macunu alın dedi sebebine de çocuklar macunu yuttukları için ilerleyen dönemde solunum sıkıntısına flör maddesinin vücutta yaratma ihtimali olan şeylerin olduğunu söylüyor doktor sonrası bu konuyu açmanız çok iyi oldu şimdi ne yapmamız gerektiği konusunda biz annelerde bilemiyoruz

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
19 Ocak 2026 18:18
Fırçalama 11 aylık oğlum 2 ay önce diş çıkarmaya başladı şu an 3 dişi var bi suredir parmaga takilan silikon firca ile kendim temizliyorum simdi bebekler için olan fırçadan aldım ara ara ona gösteriyorum en uygun fırça hangisidir macun kullanmak gerekir mi gerekirse nasıl macun olmalı?
Silikon fırça olmaz, kıllı fırça lazım ve tavsiyem florürlü macundur
Endişeniz varsa bu konuda bir videom var 💕
[
Benim tavsiyem hep iki fırça edinip birini eline oynasın diye vermek, Osman hoca ile videomuzu izlemenizi isterim vaktiniz olduğunda ☺️

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
19 Ocak 2026 18:23
Bir içerik hazırlamanız çok iyi olur hocam çünkü bazı çocuk doktorları flörsüz macun tercih etmemizi istiyorlar daha bugün çocuk doktoruna gittim sordum kesinlikle flörsüz çocuk macunu alın dedi sebebine de çocuklar macunu yuttukları için ilerleyen dönemde solunum sıkıntısına flör maddesinin vücutta yaratma ihtimali olan şeylerin olduğunu söylüyor doktor sonrası bu konuyu açmanız çok iyi oldu şimdi ne yapmamız gerektiği konusunda biz annelerde bilemiyoruz
Florür çürüklere karşı tek silahımız ve çürük demek kalp kapakçığı sorunundan pankreas sorununa kadar bir sürü hastalığa kapı açmak demek. Florürsüz macunu ancak ve ancak annesinde babasında son 3 yılda hiç çürük tespit edilmemiş ve düzenli diş hekimi kontrolüne giden aileler sadece gündüz macunu olarak düşünebilir ama yine de ne gereği var ☺️ ben kendi oğluma florürlü macun ile diş fırçalıyorum. Yaşımız 1 ve diş sayımız 2, öyle düşünün ☺️
Bu arada macunu yutabilir sorun yok 😉 artık bilgilerimizi güncellememiz lazım, annelere tedavi sonrası süt sağıp attırmayı, bebeklere de diş fırçalatmamayı nasıl engellerim bilmiyorum ama dert edindim 🥲😅

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
19 Ocak 2026 18:24
Kızım 7 ayı bitirip 8. Ayına girecek hala dişi çıkmadı hocam neden acaba