Diş Çıkarma

214 görüntüleme
A

Ayşenur Y.

1 Haziran 2026 15:43
Bebeğim 8 aylık ve dişleri çok kaşınıyor, saçını çekiyor, kulağını elleyip duruyor, dün gün içerisinde 5 kez kaka bile yaptı ama bugün halen yapmadı. Dişinin çıkacak yeri diliyle sürekli yerine sürtüp duruyor. Soğuk meyve veriyorum, meyve süzgecini buzlukta dondurup veriyorum, emziğine su doldurup buz yapıp veriyorum, gerekince tetagil veriyorum. Başka ne yapabilirim, diş belirtisi mi bunlar ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
2 Haziran 2026 16:06
Bebeğinizin diş çıkarma sürecinde olduğu görünüyor. Diş çıkarma belirtileri genellikle 6. aydan sonra başlar ve 3 yaşa kadar devam edebilir.

Bebeğinizin yaşadığı semptomlar, diş çıkarma ile ilgili olabilir:
- Diş etlerinin kaşınması
- Huzursuzluk
- Ağlama
- Saçını çekme, kulağını elleme
- Diliyle diş etlerini sürtme
- Soğuk şeyler verilince rahatlama

Uyguladığınız yöntemler doğru:
1. Soğuk meyve ve sebzeler
2. Meyve süzgecini buzlukta dondurup vermek
3. Emziğine su doldurup buz yapıp vermek
4. Gerekirse tetagil kullanmak

Ek olarak şunları deneyebilirsiniz:
- Diş kaşıyıcılar: İçi su dolu diş kaşıyıcıları dondurup kullanabilirsiniz.
- Soğuk bez: Temiz bir bezi ıslatıp buzluka koyun, sonra bebeğinizin diş etlerine hafifçe sürün.
- Masaj: Parmağınızla hafifçe diş etlerine masaj yapabilirsiniz.
- Zeytinyağı veya karanfil yağı: Az miktarda zeytinyağı veya karanfil yağı ile diş etlerine masaj yapabilirsiniz.

Kaka sorunu ile ilgili ise, eğer bebek 2-3 günde bir kez kaka yapıyorsa kabızlık söz konusu olabilir. Kabızlık diş çıkarma döneminde sık görülebilir. Bebeğinizi rahatlatmak için:
- Su vermek: Bebeğinizi sık sık emzirmek veya biberonla su vermek
- Pelvik masaj: Bebeğinizin karnını saat yönünde dairesel hareketlerle masaj yapmak

Eğer bebeğinizin sağlığı hakkında endişeleriniz varsa, bir doktor ile görüşmeyi ihmal etmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Diş Süreci
2. Diş Çıkarma
3. Diş mi Çıkarıyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

3 Haziran 2026 10:33
Karanfil yağı alın zeytinyağına damlatıp damağına sürün çok rahatlatıyor 1 yaşında kızım hala bu şekilde rahatlatiyorum
Afranur K.

Afranur K.

3 Haziran 2026 10:36
Karanfil yağı almadan evde karanfiliniz varsa da yapabilirsiniz, 2-3 tane karanfili hafif dövün, zeytinyağının içine koyup karanlık alanda 1 gece bekletip ertesi gün uygulayabilirsiniz. İçine 1-2 damla soğan suyu da ekleyebilirsiniz hatta.

Bunu taze yapmaya özen gösterin ama 2-3 günde bir yeni yağ yapın. Bir de bebekler için üretilen silikon parmak fırçalar var, bu yağı bu fırça ile kaşıyarak uygularsanız rahatlamaya destek olacaktır.

Eğer şiddeti artan ağrılar olursa, calpol ile destek verebilirsiniz. Ama bu ağrının çok olduğu durumlarda tercih edilen bir opsiyon. İlk seçenek değil.
B

Burçin P.

3 Haziran 2026 11:51
Taze soğan pırasa verebilirsiniz eline zeytin yağı ve karanfili karıştırıp onu sürmüştük diş etlerine denenebilir dilerseniz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir