Diş mi Çıkarıyor
168 görüntüleme
R
Rabis C.
27 Eylül 2025 20:02
Merhaba bebeğim 4 aylık . Atak haftasını iliklerimize kadar hissettiğimiz zamandayız ve ekstra bebeğimin eli sürekli ağzında salyası sürekli akıyor. Damağı sertleşmiş bugün elimle dokunduğumda ısırmaya çalıştı. Doktor kontrol etmeden diş için erken dedi parmağımla damağına masaj yaptığımda çok rahatlıyor ama. Diş çıkarma belirtileri nelerdir nasıl anlayabilirim ?
A
Aleyna D.
27 Eylül 2025 20:11
Ellerin ağızda olup salya olması başlı başına bir neden ama ne zaman çıkacağı belli olmaz benim bebeğim 2. ayında başladı diş kaşımaları ve doktor başlayabilir bu süreçte de dedi, 4. ayın sonunda diş çıkardı şuan 9 aylık 7 dişi var arka arkaya geldi. Doktora danısıp 4 aylıkken soguk havuc veriyordum sonrasında biraz daha zaman geçince taze soğan verdim, sürekli diş kaşıyıcılarını buzluga attım sıra sıra verdim, temiz bezi ıslatıp dolaba koydum sonra damaklarına sürdüm,anne sütü verdim buzluktakilerden ama onu sevmedi deneyebilirsiniz.Başı sürekli sıcaktı bir de bu süreçlerde ama genel bir ateş hali yaşamadık.Sağlıkla güzelce geçirirsiniz inşallah bu süreci🙏
R
Rabis C.
27 Eylül 2025 21:27
Teşekkür ederim 🌹 aynı şekilde başı sürekli sıcak ama bir ateş durumu yok

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
28 Eylül 2025 15:56
Rabis hanım oral dönemde bu durum gayet normal ama bebeklerin dişi çıkarması ile diş çıkarma süreci birbirinden farklıdır.
Yani; dişler sürekli çene kemiğinde hareket ve büyüme halinde ve bu ağrı kaşınma veya salya artışı yapabilir.
4. Ay erken değil, diş çıkabilir ama genelde 5-6 ay civarı görüyoruz. Durum böyle olup 10. Ayda hala dişi çıkmayadabilir kısacası diş çıkarma uzun bir maraton.
Profilimde bu konu hakkında bir yazı ve sonunda bir video var, sorularınızın cevabını orada bulacağınızı düşünüyorum🍀☺️
Sevgiler🌻
Yani; dişler sürekli çene kemiğinde hareket ve büyüme halinde ve bu ağrı kaşınma veya salya artışı yapabilir.
4. Ay erken değil, diş çıkabilir ama genelde 5-6 ay civarı görüyoruz. Durum böyle olup 10. Ayda hala dişi çıkmayadabilir kısacası diş çıkarma uzun bir maraton.
Profilimde bu konu hakkında bir yazı ve sonunda bir video var, sorularınızın cevabını orada bulacağınızı düşünüyorum🍀☺️
Sevgiler🌻